kcal

Mam jeszcze jedno pytanie .Ile najwięcej spaliłeś lub spaliłaś kcal podczas treningu MTB lub na szosie ?
Ja w czasie treningu MTB na leśnych duktach spalam od 4400-5200 kcal w czasie 3-4 h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kcal

ciekawe wyniki... spalanie niesamowite... Skąd je wziąłeś? 3-4 godziny i blisko 5 tys kalorii?

Zacytuję fragment pewnej książki... aby nie było, że wytykam na podstawie mojego widzimisię...

"w ciągu jazdy trwającej od 4 do 6 godzin kolarze zwykle spalają 2500 do 5000 kalorii. Dobrze wytrenowany kolarz, jakim jest Lance, jest w stanie zmagazynować 1600 do 2000 kalorii... " ciach.

zakładając, że jesteś dobrym kolarzem, jeżeli zużywasz w (przeciętnie) 3,5 godziny niecałe 5 tysięcy to musisz je też uzupełniać (nie podejrzewam, że możesz zmagazynować tyle co pan L.). Jak uzupełniasz 2-3 tys kalorii w 3,5 godziny podczas jazdy, hę?

To Ty jesteś chopie lokomotywa!!! Ja np. w czasie całego maratonu ( szosowego ) czyli 6-8 godzin jazdy spalam własnie tyle czyli 4500 - 5500 kcal . przy de facto 200 ++ km jazdy na czas .

kowal duzoo trenowania przed Toba :)

A co jesz?

> Yary napisał : a co jesz ?

Jeśli to pytanie do mnie a nie do Kuby to jadę na Powerbarach 65 g / 232 kcal . Tankuję dwa batony na godzinę + woda + Powerade + Powergel ( na końcówkę lub przed długim podjazdem ) . Owoce to zbyt duże ryzyko , nawet banany .

No, no... Kolarstwo to okropny sport! :D

Jak zawsze : masz rację ! Kolarstwo to cudowny sport , uprawiam je od 15 lat a zacząłem jako małolat w LZS ( potem dłuuuuuuga pauza ) , jeśli ten skrót coś Ci mówi ! Żeby nie było że jestem monotematyczny : narciarstwo zjazdowe - od kiedy sięgam pamięcią ale chyba od 43 lat i tenis od 33 lat ( ostatnio wyrażnie zaniedbany ) .

To wspaniałe, co piszesz! Ja zaczynałem, kiedy Królak był u szczytu kariery. Potem przyszły problemy... Procesy polityczne, lata spędzone w więzieniu... Zacząłem na nowo od 2 lat. Tyle się zmieniło. Początkowo nie poznawałem, gdzie rower ma przód, a gdzie tył... Z czasem nauczyłem się na nowo jeździć. Najpierw składak Jubilat 2, na którym ustanowiłem moje wyśrubowane rekordy. Potem damka odkupiona od listonosza. Potem krótki epizod w kadrze księży-oldboyów w Smażewie i niezapomniany miesiąc wielkiej przygody z rozwożeniem gazet i kurierką po Warszawie. Jest coraz lepiej, choć ostatnio nadwerężyłem bark i nie trenuję intensywnie. A po południu jakieś sentymentalne spotkanie z byłym zawodnikiem miejscowego klubu, którego żona jest góralem spod Nowego Sącza...

700-800kcal/h

Witam

Nie chciałem na początku tego komentować ,ale tak jak napisał TJ to jest nie możliwe
Ja jadąc dość ostrym tempem na dystans 240 km spaliłem jakieś 4,5 tys. kcal.
Nie jest możliwe żeby zrekompensować takie straty energetyczne.

P.S na jakim Pulsometrze to mierzyłes ?
Może żle ustawiłes zakres intensywności wysiłku!!!Wydaje mi sie to bardzo prawdopodobne.

Taka normalna trasa Xc do 80 km przy wysokiej kadencji to przepala sie około 2,5 - 3,0 tys kcal. ale to już ostro trzeba jechac .

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kaloria tu jest troszke o tych kaloriach szczerez mowiac to ja juz nic nie kumam caly swiat zle to wymawia, ale jesli chodzi o spalana ilosc tych kalori to i tal cos nie pasuje

Mi na ostrym treningu wychodzi 750-800kcal\h Na wyscigu jakies 900-950 kcal\h

Ja spalam srednio zakladajac ze jade z predkoscia 30km/h na godz.ok 800 kcal.Pozdr

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...