kelly's beast

witam, juz od dawna zastanawiam sie nad zamiana hardtaila na fulla. jezdze ambitne XC. bez szopek ale i bez odpuszczania. oczywiscie problemem jest nie brak oferty na rynku tylko brak kasy u mnie. no i pytanko. chciałbym poznac Wasza opinię nt. rowerku kelly's beast [własciwosci jezdne, prowadzenie, amortyzacja, stosunek jakosci do ceny, jakosc ramy itp. ewentualnie uwagi nt. "wyzszych" modeli fulli kelly's tez byłyby przydatne. kazda porada, sugestia byłaby mile widziana. a jak w ogole oceniacie te stajnie . z góry dziekuje za odp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kelly's beast

a czemu nie fajny hardtail?

moze porozgladaj sie za sama rama a co mozesz poprzekladaj od siebie?
bo w tym kellysie to amor takisobie, damper nie wiem bo sie nie znam ale chyba tez nic szczegolnego, hamulce takiesobie, obrecze takiesobie. Lubisz w ogole dual controle?
Jestem za skladaniem samemu, bo wtedy masz co chcesz. Jak masz co przelozyc ze starego roweru to moze sie to oplacac.
A rama moze byc np od gianta AC czy NRS

jak chcesz fajne fule do xc to szukaj czegos z "ogniwem horsta" np specialized albo giant lub z systemem vpp np santa cruz i pare innych lub jego "podrobami" np giant maestro to co podales to jeden zawias z tak zwanymi punktami posredniczacymi bedzie taki sobie bez rewelacji zreszta kellys robi fajne sztywniaczki ale w dziedzinie fulli to oni dopiero raczkuja wiec ja bym sie raczej w to nie pakowal
a giant ac to raczej zabawka do enduro i fr (jakis czas temu) niz do xc

hardtail rulezzzzz, nic tak nie daje w kość prostacie..............

poniewaz wzieliscie moje pytanie na powaznie odpowiem o swoich motywach - wszystko zaczeło sie od kumpla, który zamienił hardataila na fulla i twierdzi ze juz nigdy nie wrócilby do "trzęsidupka". troche narobił mi cisnienia. natomiast ja jezdze hardtailem od 7 lat i pomyslalem sobie - a moze spróbowac?

Dalczego kellys ? - po prostu "gotowe" rowery fulle kellysa wydaja sie stosunkowo tanie w stosunku do oferowanej "całosci" a teraz dodatkowo sa mega promocje rowerów tej marki. bardzo podoba mi sie równiez ich geometria no i ... drapiezna grafika. wlasciwie gdyby nie ogólna opinia o kellysach to ... no własnie a jaka jest wasza "ogólna opinia"?

oczywiscie byc moze jeszcze lepiej byłoby złozyc rowerek na ramie amortyzowanej nad czym sie tez zastanawiam - tymbardziej ze mam co "przełozyc" - cały "prawie nowy" napęd XT, karbonowa kiera, sztyca R WCS itp szpeja. w takim razie sama rama - a tu juz chyba nie ma mozliwosci zakupu kellysa - poza tym gdybym miał kupowac sama rame to kellysa pewnie bym nie kupił tylko wybrał jakis inny bike.

tylko ze aktualnego hardtaila nie chciałem dekompletowac a tylko go nieco "uszosowić". w ten sposób miałbym w niezalezne pojazdy. joł.

no i do goscia chwalacego hardtaile - to ze mowie o ewentualnym zakupie fulla nie oznacza ze nie szanuje "sztywniaków" - tymbardziej ze sam jezdze na supersztywnym GT, jak wspomniałem, od lat. kto wie moze po prostu kase przeznacze na zakup kolejnej ramki tej marki a fulla kupie jak bede zarabiał dychacza miesięcznie

koncze bo mam wrazenie ze wprowadzam chaos.

Ja mam "bestię" z 2005 roku i katuję go jak tylko moge - rower niedozdarcia - polecam

someone in time napisał(a):
> wszystko zaczeło sie od kumpla,
> który zamienił hardataila na fulla i twierdzi ze juz
> nigdy nie wrócilby do "trzęsidupka". ...

jest taka jedna konstrukcja na którą bym zamienił moje cr-mo ale chwilowo budżet na co innego przeznaczam. W kazdym razie podchodzi mi trek fuel

a epic speca?

nie znam opinii, ale i tak nie mój zasięg cenowy
ZTCP sama rama koło 2 klocków USD a tutaj po obniżkach... cały rower blisko 9. http://www.skiteam.pl/rower/Specialized/EpicFSRDiscInt/

na ebayu za 750$ używke dostaniesz w stanie "nearly great" :), gorzej z transportem, ale uważam że to majstersztyk, spójrz na wykonanie w SkiT, tylko mnie potrzeba xl a to dość żadka okazja

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...