klamry do butów

Widział ktoś takie coś do kupienia w jakimś sklepie?
Miał ktos problemy z klamrami przy swoich butach?
Wymieniał ktoś?
Czy orientuje się ktoś, czy do butów Diadora pasuja klamry Shimano, które gdzieś w internecie chyba widziałem...?

W razie gdybym musiał kupowac jednak nowe buty, mam pytanie, zwłaszcza do tych co mieli kiedyś klamry w swoich butach, a teraz mają same rzepy, czy da się tak jechać?

Pytanie do osób jeżdżacych w butach na 3 rzepy, czy nie macie wrażenia, że w trakcie jazdy, np. w ciągu dnia, po 10 godzinach (bywa, że mam buty na nogach nawet 24 h na dobę) but wam sieobluzowuje i wymaga ponownego zaciśnięcia?

No i jeszcze.. czy buty Shimano rzeczywiście są twardsze od Diadory, czy to tylko takie chwyty marketingowe?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: klamry do butów

Miałem jeszcze niedawno sidi action 2 srs z 3 klamrami, teraz mam NIKE ALPIN 10\2 na trzech rzepach ale za ro cała podeszwa carbon. Buty są super. Sztywność podeszwy mnie przeraziła, są dużo sztywniejsze od moich szosowych carbonowych diadory !! Rzepy w Nike sie nie odpinają, trzymają idealnie i są to zdecydowanie najsztywniejsze buty MTB na runku. A wiadomo że liczy sie każdy wat przekazany na napęd :)
Sidi zrobiły się strasznie miekkie po sezonie, mogłem je zwinąć w kółko, a Nike nie wygne nawet na milimetr !!

Szok, własnie takie (nike) są właśne na allegro, koniec aukcji za 9 dni, idealnie, bo mój rozmiar. zobaczymy, czy moje Diadorki wytrzymaja do tego czasu... noi czy licytujacy nie podbiją ceny za wydoko. Ile dałeś za swoje?

Chodzi Ci o te ? http://www.allegro.pl/item207680832_buty_kolarskie_nike_10_2_mtb_101_carbon_rozmiar_45.html

Zawsze idzie sie dogadać ze sprzedawcą i zakończyć przed czasem :) Moje kosztują 699 zeta i są na prawde warte tej ceny.
Ja mam takie : http://www.nike.com/index.jhtml#l=nikestore,grid,_pdp,cid-1/gid-137436/pid-137436,_grid,s-alpin&re=US&co=US&la=EN

No tak, pamięta, że jak kupowałem swoje Diadorki, to wtedy kosztowały jakieś 330 zł, takie same (tj. tylko tak samo wyglądające) SIDI kosztowały jakieś 600, a Nike 900... cóż, Nike raczej nie jest na moją kieszeń... jeszcze.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...