kłamstwa w CV

ponoć wszyscy kłamią w CV- przyznam że ja tez ale nie tak jak podejrzewają pracodawcy bo zamiast zawyżać, muszę ZANIŻAĆ swoje kompetencje żeby w ogóle zaprosił mnie ktoś na rozmowę :(
tak więc wszystkie stanowiska pracy są zaniżone, moje osiągnięcia zawodowe jak i poza zawodowe, czy nadal żyjemy w cywilizowanym kraju? jak to jest u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kłamstwa w CV

nie kłamię w cv, poziom jezyka i kursy oraz wykształcenie są zgodne z cv. dziwie sie, jak ludzie klamia, ze angielski super a potem yyyyyyy, kilka razy spotkałam sie, ze ktos z rekruteró znał mojego pracodawce, bo cos kupował albo prywatnie lub kogos z danego miejsca pracy, nie ma sensu , sadze, ze po propstu sie nie oplaca, a takie naciagnie i tak wyjdzie, a tylko zniecheci rekrutera.

co do zanizania, moaj znajoma ukryła doktorat i dostala prace, inna szukala dorywczej pracy na weekendy, jak studiowała i babka stwierdzila, z eszuka kogos ze srednim wykształceniem, bo ona na pewno skonczy studia i zwieje, a jej zalezy na pracowniku na dłużej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

Życie za granicą to też nie bajka... (48 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...