klocki do tarcz

Witam.
Jakie byście polecili kolocki do tarcz. Zakupiłem sobie tarcze w listopadzie i do teraz w zasadzie kończe już drugą pare. Pierwsze to były żywiczne shimano - drugie metaliczne tej ze firmy. Myślałem iż na matalikach pojeżdze dłuzej ale dwa miesiace zimy jak widać zupełnie im wystarczyły.

Macie jakieś fajne typy zarówno jeśli chodzi o cene, siłe jak i wytrzymałość ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: klocki do tarcz

Ja w zeszłym roku kupiłem accenta jakieś metaliczne z opiłkami miedzi. Przejechałem na nich kilka maratonów i mam do dziś.. komplet na jedna tarcze kosztował mnie jakieś 70 zł.

lol, 70 zet za accenta? to dałeś ciała na zakupach! rzekomo najlepsze klocki z fabryki coolstop kosztuja około 80 zeta i przyznam że to żadna rewelacja... orginalne metale szimano są w zasadzie bardzo dobre, zwłaszcza że kosztują 5 dych za koło. Miło też było na BBB ale te wymagają wstępnego opalenia z lakieru...

a co i gdzie w 3miescie kupie do avidow bb7?? Bo oryginalne za 7dyszek do mnie nie przemawiaja, na allegro widzialem polmetaliczne chyba bbb za 50zet+przesylka. A co i gdzie w 3miescie jest?

generalnie w sklepach nie ma nic... no może jakieś tam przeciętne rowery... 'bo to sie nie opłaca trzymać, jak coś trzeba to możemy zamówić' i dlatemu kup sobie z netu, taniej wyjdzie.

zamienniki robi też jagwire i powerstop (czy jakoś tak).

a swoja droga 5 dyszek za dwa kawalki metalu... Qrt widzialem na grupie pytales sie o to, jak mozna samemu zrobic cos takiego :) Zabierasz sie za to? Moze wystarczy wziac zuzyte tuningowe klocki samochodowe (np ferodo) i z nimi bedzie lepiej dzialac?

A i tak skonczy sie pewnie wlasnie na jagwire.

taki mam plan ale niestety w sobote skręciłem kolano i mniej wiecej na miesiac jestem wyłączony :(

można to regenerować (na blachach ze starych), na preclu coś takiego kiedyś widziałem, warto poszukać ale czy to się opłaca? Co do ceny to jak ze wszytskim co do roweru trochę mniej pzeciętnego czyli drogo (kto da sto zeta za komplet naklejek na SID'a albo 7 tysięcy za kilka aluminiowych rur pospawanych w dwa trójkąty (rama rockymountain) ?
koszt produkcji okładziny do hamulca to penie poniżej dolara :) ale ładnie zapakowane i przywiezione z chin kosztuje już dolarów 20...

no dokladnie, ja moge zaplacic za dobra czesc troche kasy, ale chce widziec za co place. A dwa kawalki klocka nie sa warte 70zetow :P No ale jak sie chce miec dobre hamowanie to trzeba placic :/

A do qrt: wspolczuje, ale zaloze sie ze za miesiac Twoj rower bedzie wyregulowany na 5 sposobow i stal i czekal na wyjazd ze zrobionymi przez Ciebie klockami... ;)

Wiem że przepłaciłem za nie, ale byłem w wielkiej potrzebie i w dodatku nie byłem w 3city tylko w karpaczu więc chcąc nie chcąc musiałem ie zdecydować na taki wydatek. O okładzinach bbb moge powiedzieć tylko tyle że starczają na dłużej niż shimanowskie, a tak nie czulem różnicy w hamowaniu.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...