kłopoty z tylna przezutka

Czesc mam pytanko.Jestem dopiero poczatkujacym bikerem,wlasnie nabylem nowy rowerek(Kelly`s salamander) i mam problem z tylna przezutka,a własciwie z jej ciagła regulacja(mniej wiecej po kazdym wyjezdzie trzeba ja regulowac),zauwazyłem tez ze w czasie obrotu tylnego koła kaseta wykonuje cos w rodzaju ósemek(patrzac z boku jej obroty nie nie sa w jednej lini,a przypominaja raczej X).nie wiem czy taki stan kasety jest normalny i czy moze on powodowac moje problemy z przezutka??dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kłopoty z tylna przezutka

Wydaje mi się że jest to wina albo piasty albo coś jest nie tak z kasetą. Najbardziej stawiałbym na piaste, ale na odległość trudno jest jednoznacznie powiedzieć. Natomiast przerzutke bym raczej wykluczył, bo z tego co mi wiadomo to masz tam Shimano Deore, sam jeżdże na takiej i moge z czystym sumieniem powiedzieć, że jest ona pancerna, tzn. trudno w niej coś zepsuć. Luzów raczej też nie masz, bo piszesz że rowerek nowy. Obstawiałbym piaste, może ośka w piaście, albo kaseta źle nałożona.
A swoją drogą, jak rower nowy to co się martwisz, oddaj do serwisu na gwarancje i niech oni się martwią, najwyżej ci wszystko wymienią :-)

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...