kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Witajcie ja czuje sie lepiej ale testuje rozne zeczy nie mam natloku mysli jestesm bardziej zadowolna ale biorę multiwitamine now foods eve 3 razy dziennie przy posilku dwa razy cytrynian magnezu w proszku rozpuszczasz w wodzie tez przy jedzeniu z aliness mam z potasem i b6 i nastepnie jedna d3 10 tys jednostek masz wiecej checi do dzialania przynajmniej ja jest poprawa jak bede cos sprawdzac to napisze tu w razie pytan juz zostawialam swoj nr trzymajcie sie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam to samo

Dzień dobry, ja mam te same objawy co Pani. Niedawno poroniłam a teraz nie wiem czy nie było również poronienia. Boli mnie brzuch i cały czas się boję ze to rak narzadow kobiecych albo jelita... juz sama sobie ze sobą nie daje rady. Wczoraj byłam u lekarza, zbadał mi brzuch i powiedział że wszystko jest ok a ja dalej wiem swoje. Po nowym roku ide do ginekologa. Ale chyba muszę zacząć szukać gdzieś pomocy bo juz sobie nie radzę sama ze sobą:(

Witam.ja podejrzewam u siebie nerwicę.nie byłam z tym nigdzie.najbardziej mój lęk przejawia się w tym że zachoruję na raka bądź już mam raka.co chwilę robię badania, gdyż odczuwam różne boleści jak nie wątroby to żołądka.robie często USG, ostatnio gastroskopię.narazie jest ok
.Teraz przed świętami zaczęło mnie boleć gardło i kaszel dusić
Straciłam węch i smak.wczoraj zrobiłam test na covid.wyszedl niejednoznaczny . jutro mam go powtórzyć.ale już sobie wmawiam chłoniaka bo ostatnio bolą mnie plecy,kręgosłup i teraz to gardło z powiększonym węzłem.odrazu panika że to jednak nie covid a chłoniak bądź białaczka.na początku listopada robiłam morfologię i on.wszystko było ok.ale ciągle pojawiają się jakieś nowe dolegliwości i dalej to samo.Teraz poprosiłam lekarza o skierowanie na prześwietlenie kręgosłupa,ale muszę czekać na wynik covid.

Cześć,
Właściwie nie wiem czy choruje na nerwice dopiero się diagnozuje. Ale zeczywiscie posxukuje osoby z którą można o tym pogadać.

Mam to samo ,ucisk w głowie jakby ktoś imadłem ściskał i drętwieją palce i nogi i ciężko się oddycha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć ja chyba też choruje na to nerwicę lękowa z atakami paniki,jest dzień że nic mi się nie chce nakręcam się ciężko mi się oddycha ,biorę onirex na spanie ćwierć tabletki mam wybudzenia w nocy i łapę powietrze ,mam 38 lat wizytę u psychologa mam dopiero 14.01 ,jeszcze 20.12 siostra zmarła na raka w wieku 46 i jeszcze gorzej się zrobiło,kiedyś miałam to samo jak Tata zmarł nagle na zator na rękach w domu w wieku 57 lat teraz to się nasiliło nie wiem jak poradzić sobie z tym wszystkim.

Hej czy jest tu ktoś kto jest w ciąży lub był i choruje na nerwicę ? Jestem w 8 tygodniu ciąży choruje na nerwicę od 4 miesięcy biorę lek Oroes psychiatra kazała zmniejszyć dawkę leku i jak się czuje na siłach to mogę odstawić lub brać dalej podobno jest bezpieczny w ciąży, nie wiem co teraz robić czy lepiej odstawić wogole czy brać jednak dalej boje się że jak odstawie mój stan się pogorszy na dzień dzisiejszy czuje się dobrze praktycznie nie mam napadów paniki ani leków.. zostawiam maila może ktoś był w takiej sytuacji i chce porozmawiać podzielić się doświadczeniami mmaaddzia1989@wp.pl

Ja chorowałam 13lat temu, wyleczylam sie akupuktura bardzo szybko, teraz od 2 lat objawy nerwicy wróciły.. akuputkura juz nie zadziałała jak kiedyś ale jest lepiej o 50%.. objawy sie pojawiają.. ale nie dochodzi do ataku paniki.. teraz przez to co się dzieje.. przez te covidy.. znowu mam lęki.. dziwne objawy.. I jak slysze co chwila jak umierają coraz młodsi ludzie na zapalenie mięśnia sercowego po szczepieniu to nie mam zamiaru się szczepic.. bo jednym się uda drugim nie..

Witam jak by cała ja też tak mam też te n ucisk w głowie zawroty gdzie zaboli zakluje szukam chorob a na końcu londuje tu i czuje się lepiej bo wiem ze to nic strasznego tylko nerwica

Mam podobnie najbardziej boję się, że coś mi się stanie i nie wiem co będzie z moimi dziećmi. O covida się nie boję ani o nic innego, ale to najbardziej, że dostanę jakiegoś raka jak ciocia mojej koleżanki i wtedy po mnie. I kto się moimi dziećmi się zajmie. Nie chodzi mi o mnie ale o dzieci.

Napisz czy byłaś na drugiej
Ja miałam covida i od tamtego czasu ( ponad 4 miesiące) ciagle coś mi jest a wyniki są bardzo dobre
I myśle ze to chyba nerwica Po chorobie już był czas ze było lepiej poszłam na szczepionkę i zaczęło się
Boje się ze zator ze zapalenie mięśnia sercowego znów wszystkie badania nawet skan glowy Usg serca itd wszystko ok a ja ciagle się boje ze padnę w domu na serce . Nic wcześniej takiego nie miałam straszne to
Pozdrawiam wszystkich i wesołych świat Bożego Narodzeni

Ja też choruję na nerwicę...to jest jakaś masakra,nie mogę sobie z tym poradzić...

Mam to samo, do tego zaburzenia widzenia, a dzisiaj jeszcze doszło drętwienie nóg. Oczywiście juz mam zaklepaną wizytę u okulisty ale psycha mi podpowiada ze to jakis guz mózgu choc neurolog nic złego nie stwierdził. Swieta tuz tuz a ja siedzę i staram się nie płakać przy dziecku

Mi dzisiaj lżej. Dzisiejszy dzień mam takie jaki ostatnio chyba rok temu. Nie wiem sama jak to się stało, ale o tym nie myślę. Jakos jak nigdy umiem dzisiaj sama siebie uspokoić i cieszyć się życiem. Oby tak juz zostało. Bardzo tego chce. Ty też się trzymaj, uspokój, porób kilka przysiadów, oddychaj głęboko i pomyśl ze to tylko Twoja glowa. Powodzenia.

Witam ja mam to samo znowu lęk przed zawałem duszności ucisk w klatce piersiowej duszności nie wiem już co robić Pozdrawiam serdecznie

Ptiv

Jak się dzisiaj czujecie? Czemu tak jest, że pol dnia jest ok. Wręcz euforia. Człowiek myśli że może już z tego wyszedł nawet. A nagle wieczór i dziwne uczucie bol łydek, drętwienie lewej strony, niepokój, ból głowy. I takie zastanawianie się, czekanie co będzie dalej i w jaki sposób będzie wyglądała ta noc. Jak nad tym panować? Jak z tego wyjsc?

Jesli potrzebujesz pomocy. Odezwij się na mojego maila nerwica@onet.pl
Myślę, że mogę uspokoić Twoja głowę, ponieważ walczę od 10 lat z nerwica lękowa i myślę, że moglabym napisać książkę na temat objawów wywołanych przez tą chorobę. Pozdrawiam :)

Cześć wszystkim. Już kiedyś odzywałam się tu by wypisać wszystkie objawy somatyczna, które towarzyszyły mi bądź nadal towarzyszą przy nerwicy lękowej. Zaczęłam od dwóch miesięcy farmakologię. Ten czas jest o wiele cięższy. Jeśli ktoś chciałby popisać bądź upewnić się, że objawy jego są podobne do moich, bądź chciałby się wyżalić to zapraszam na maila : nerwica@onet.pl. Zaznaczam, że walczę z tym od 10 lat. Mogę być dużą pomocą dla osób, które nie bardzo jeszcze wiedzą co się z nimi dzieje, parę lat korzystałam z psychoterapii, psychiatrów oraz mam duże pojęcie na temat tej choroby jak i sposobów relaksacji. Pozdrawiam cieplutko!

Inne tematy z forum

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Tabletki powiększające piersi (4 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

Zmarszczki na czole (127 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?