kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Witam ,mam to samo strach przed śmiercią czytanie w internecie wymyślanie sobie chorób panika że umrę zaraz może chcesz porozmawiać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej . U mnie podobnie , też mam 40 I zyje z nerwicą. Napisz proszę
annaksawery03@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej. Ja również choruje na nerwicy kilkanaście lat. Jakie masz konkretnie objawy? A bóle somatyczne? Ja mam również objawy somatyczne i objawy psychiczne i psychomotoryczne. Jak możesz to napisz do mnie annaksawery03@gmail.com

Witam, Ja również zmagam sie z nerwicą, proszę do mnie napisać annaksawery03@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez cierpie na nerwicę lękową od kilkunastu lat. Był czas że objawy przeszły ale kiedy wszystko zaczęło się od nowa myślałam że to z kręgosłupem mam problemy. Tak na marginesie to dopiero to badam. Miałam uczucie słabości, potworne uczucie ponieważ myślałam że zemdleję i brak koncentracji , chwieje się i mam wrażenie że zaraz upadnę, do tego zawroty głowy, bóle klatki i kołatanie serca, czasami ciśnienie mi wariuje bo jest bardzo wysokie aż wszystko podchodzi mi do góry. Problemy z oddychaniem czyli duszności i strach przed wyjściem z domu bo boję się że stracę przytomność.
Jeśli ktoś może niech napisze annaksawery03@gmail.com

Czy leczysz się u psychiatry?

Hej kolezanko pedz do psychiatry i do psychologa! Nie ma się co męczyć. Te odczucia to tylko abstrakcja, nic ci się nie stanie. Nie ma sie co bac psychiatry. Pozdrawiam

Pani Agnieszko jest to na tyle uciążliwe schorzenie, że należy to leczyć. Problemy z izolowaniem się od społeczeństwa są ciężkie, natomiast strach przed jedzeniem może skończyć się niedożywieniem i innymi problemami zdrowotnymi. Niestety ale nerwica lękowa, jest dosyć podstępna i wyniszczająca. Sama farmakoterapia owszem sprawdza się natomiast zmiana sposobu myślenia, oceny stanu rzeczy i spojrzenie na świat to należy wypracować. Praca nad sobą, ciężka praca to podstawa powrotu do życia i funkcjonowania. W razie pytań jestem do dyspozycji. Proszę się nie poddawać i poszukać pomocy. Tk po prostu nie można żyć )raczej wegetować).

Pozdrawiam serdecznie
Psycho-farmaceuta mgr farm. Karolina Wójciak

Witam też mam objawy nerwicy nie wiem czy to jest nerwice bo nie chodzę po lekarzach boję się ze cos znajdą. Ogólnie to mam kołotanie serca, strach przed śmiercia, strach o rodzinie, dusznosci a najlszesciej skurcze z lewej strony brzucha nie raz pod żebrami, drżenie rąk. Wmawiam sobie raka jelita ciągle czytam coś na internecie. Maskara

Hej ja też się zmagam z nerwicą i depresją

To jak ja też długo

Hej leki pomagają dzięki nim jakoś funkcjonuje

Dlatego boję się zaszczepić że będę miała wszystkie skutki uboczne o jakich słyszałam psychika może nam wszystko wmówić trzymaj się to tylko strach napędza naszą psychikę

jestem na tym etapie suchosc w ustach pieczenie ,gula w gardle boje sie połykać rano jeszcze i do południa a potem już bokiem jakośc i woda przy sobie ,mam nerwice od dziecka , kołatanie serca drżenie rąk , banie sie wsystkiego ,ciemności zostac w domu sama wieczorem, odezwac sie bo robie sie czerwona , będą sie śmiać ,

Odezwij się jeśli możesz, również walczę z tą chorobą.609535025

Ja choruje na nerwice już Pol roku, to jest jakaś masakra, nie mogę sobie z tym poradzić, ataki rano wieczorem i w nocy

Dzień dobry moi drodzy. Wszystkie objawy o których piszecie mogą wskazywać na nerwicę gardła.

-trudności z przełykaniem i krztuszenie się podczas jedzenia, gula w gardle;

-strach przed przełknięciem pokarmu, długie przeżuwanie pokarmu, tzw. chomikowanie jedzenia;

- wrażenie, że coś jest w gardle i że zaraz się zakrztuszę i umrę;

- obawa, że "zapomniałam/łem" jak się przełyka;

-brak odruchu połykania i sztywność gardła;

- napięcie mięśni gardła podczas gryzienia i połykania, wrażenie, że zaciska się krtań i "coś" tam pozostało;

- kaszel i próby odkrztuszenia resztek pokarmu zalegających w gardle;

i wiele wiele innych łącznie z atakami paniki i strachem przed jedzeniem w miejscach publicznych.

Najpierw oczywiście zalecam swoim Pacjentom aby zweryfikowali czy nie występuje u nich zaburzenie i choroba organiczna (wskazuję odpowiednie badania), a następnie leczenie i psychoterapia nerwicy po wykluczeniu innych schorzeń. 

To jest choroba jak każda inna i trzeba ja leczyć, gdyż uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Moi Pacjenci często podczas pierwszej wizyty mają tylko jedno marzenie: zjeść cały posiłek np. makaron, pizzę w miejscu publicznym w gronie przyjaciół, oraz przytyć! (tak wielu Pacjentów przez chorobę traci wiele kilogramów). 

W razie potrzeby jestem dostępna: psychofarmaceuta@gmail.com ;)

Pozdrawiam wszystkich  serdecznie 

Psycho-farmaceuta mgr farm. Karolina Wójciak

Tez tak miałam ostatnio,drżenie w klatce,zrobione miałam EKG i wyszło ok,to prawdopodobnie nerwy

U mnie do tego doszły ostatnio problemy natury gastrologicznej :( sa dni że nie wstaje z łózka bo bóle brzucha są tak intensywne...lekarz tydzień temu kazał brać psychobiotyk. Jest coś takiego jak sanprobi stress. Po tygodniu poprawa jest, przynajmniej normalnie funkcjonuję i wróciłam do pracy. Wymiotów nie ma, biegunki i wzdęć też. Macie podobne akcje?

Mam tak samo jeżeli chciałabyś pogadać napisz na maila ewelaszewc@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie w Gdańsku sklep 1001 drobiazgów? (6 odpowiedzi)

Może ktoś się orientuje gdzie w Gdańsku w okolicach Przymorza, Żabianki, Oliwy znajduje się taki...

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...