kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Hej

Moja historia zaczęła się miesiąc temu...rzuciłam palenie i zaczęło się wszystko...Najpierw zaczął się ból pleców u góry potem mdłości, podwyższony pulsdo 120, drżenie rąk...po krótce miałam mnóstwo badań...ekg, badaniakrwi, rtg klatki piersiowej, gastroskopie...ja mam lęki że mnie coś poważnego dopadło i nie wiem co to może być bo lekarze rozkładają ręce i przypisują tylko środki przeciwbólowe. Plecy cały czasd bolą, ja nie mam apetytu, nadal są nudności i wieczne zdenerwowanie że coś niedobrego się ze mną dzieje...już nie wiem co mam robić :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny jak samopoczucie u Was??ja siedzę z chorym synkiem w domku i jakoś zaczyna się znów myślenie...i nakręcanie...

Witam Was !

Do mnie nerwica przyszła cichutko i powoli.
Rozpoczęłam pracę i to właśnie wtedy po kilku miesiącach się stało.
Miałam dość pracy i swoich pracodawców,ale ze względu na obawy,że niczego nie znajdę zostanę bez pieniędzy zgadzałam się na poniżanie i złe traktowanie.
Wstawałam codziennie o 4 żeby dojechać do pracy na 7:00.
W końcu zaczęłam odczuwać u siebie częste bóle głowy.
Gdy kładłam się spać bolała mnie głowa,gdy wstawałam byłam już zdenerwowana tym,że znowu muszę iść do pracy,budziłam się z bólem głowy.
Czasami spałam czujnie po prostu spałam z bolącą głową.
To trwało kilka dni - czułam się coraz gorzej.
Fatalne samopoczucie zaczęło dopadać mnie w pracy. Czułam potworne bóle głowy i podwyższone ciśnienie.
Któregoś dnia gdy byłam w pracy czułam się bardzo bardzo źle gdy wracałam do domu miałam już podwyższone ciśnienie, wracałam autobusem do domu w pewnym momencie poczułam,że usta zaczynają mi drętwieć odczuwałam dziwny ból od skroni i kości policzkowych nie mogłam z siebie wydobyć ani słowa po prostu chciałam coś powiedzieć,ale to był bełkot.
Wysiadłam przystanek wcześniej bo bałam się,że coś stanie się ze mną w autobusie a ludzie wiadomo znieczulica jak cholera nikt mi nie pomoże bo pomyślą,że narkomanka albo pijana (tak u nas wszyscy myślą jak z kimś się coś dzieje) szłam z myślą,że dotlenię się i to minie - nie minęło ledwo doszłam do domu.
Było jeszcze gorzej głowa bolała mnie strasznie!
Zmierzyłam ciśnienie 150/90/90!
Pojechałam na pogotowie dostałam leki na obniżenie ciśnienia.
Przyjmowałam leki było kilka dni dobrze. Żyłam cały czas myślą,że to wróci i coś się ze mną stanie.
Poszłam do lekarza (tak prosiła zrobić lekarz z pogotowia) dodatkowo zauważyłam u siebie bóle w klatce piersiowej,przyspieszony puls,drżenie rąk,rozdrażnienie i ogólnie samopoczucie nie takie jak być powinno.
Otrzymałam skierowanie na komplet badań. Wyszło,że ze mną wszystko jest w porządku nawet badanie serca wyszło prawidłowe.
Pani doktor po przeprowadzonym wywiadzie i sprawdzeniu wyników powiedziała,że to jest nerwica przepisała leki i zaczęłam czuć się lepiej.
głowa przestała mnie boleć.
Dzisiaj wiem,że cierpię na nerwicę często mam lęki boję się zostać w życiu sama w sensie,że moi bliscy kiedyś umrą,odejdą ja zostanę kompletnie sama. Wtedy dopada mnie strach i płacz.
Boję się o moich rodziców (ludzie bardzo schorowani) boję się,że ich w końcu w moim życiu zabraknie.
Często miewam spadki nastroju. Czasami mam dość niskie ciśnienie i czuję się tak jakby całkowicie uleciała ze mnie energia.
Bardzo dużo myślę,o moich bliskich i o tym,że cały czas muszę robić wszystko aby moje życie było jak najlepsze.
Muszę skończyć studia znaleźć dobrze płatną pracę boję się,że mogłabym kiedyś zostać bezdomną jeśli odpowiednio nie zacznę o siebie dbać.
Wydać by się mogło głupie gadanie przecież wiadomo,że trzeba się uczyć i pracować aby w życiu nie zginąć ale,ja się boję tego na zaś.

Normalny człowiek nie ma pojęcia co przechodzi osoba z nerwicą.
Do tego jeszcze jestem bardzo bardzo pedantyczna ciągle sprzątam wszystko muszę mieć idealnie posprzątane poukładane a jeśli ktoś coś nie posprząta zostawi po sobie bałagan okruchy na stole nie umyty talerz lub nie poodkurzane szlag mnie trafia!
Jak jestem u kogoś to nie ale,u mnie w domu jak najbardziej tak!
Codziennie lub co drugi dzień piorę,myję łazienkę,codziennie odkurzam blaty w kuchni wycieram i myję po 2 - 3 razy dziennie,codziennie wycieram kurz w pokoju.
Moi bliscy twierdzą,że stanowczo przesadzam a ja uważam,że dom musi być czysty a nie okruchy kurz itd.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Że dużo sprzątasz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam dosc swiezo zdiagnozowana nerwice natrectw, na punkcie bakteri i brudu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odstawiłam Xetonar i biorę tylko Afobam na uspokojenie...

Hmmmmm. . . . . to w takim razie leki dają o sobie znać.

Porozmawiaj z lekarzem może zmniejszy dawkę lub zmieni na delikatniejsze.

Ponadto zanim wykupisz receptę sprawdź skład i skutki uboczne - bardzo często jest tak,że lekarze przepisują coś tylko po to aby koncerny farmaceutyczne dały im pieniążek a to,że pacjent będzie miał złe samopoczucie mają gdzieś!.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie nie...niestety nie

Do "domi25" - a może to nie nerwica żołądka tylko . . . . . no wiesz :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dziewczyny u Was samopoczucie??u mnie pojawiła się nerwica żołądka-masakra od kilku dni pobudka punkt 6 i wiercenie się i mdłości...masakra...po południu mija...jutro ide do lek po zmiane leku

Witam Drogie Panie!

Jak Wam minął dzisiejszy dzień ?

Jak Wasze nastroje ???

Tak pogoda nas nie rozpieszcza ale i tak mamy piękną jesień w tym roku ;-) samopoczucie różnie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie Drogie Forumowiczki!

Pogoda nie sprzyja poprawie nastroju - jak Wasze samopoczucie?

Jutro znowu ma cały dzień padać ehhhhhhh. . . .

Pozdrawiam Was ciepło serdecznie i ode mnie słonecznie! :-)

Byłam u psychologa czytałam w internecie no i badania ogólne ok...

skąd (mam na myśli lekarza?)dowiedziałaś się o diagnozie oczywiście jeśli możesz powiedzieć jakie wskazywały na to badania??

Masaż relaks ja chodze na terapie do psychologa ale oprócz tego biorę już tabletki ...

dzisiaj odebrałam takie badanie CRP nie wiem czy robiłyście

Badanie CRP (tzw. białko ostrej fazy) to badanie wykonywane z krwi. Celem badania CRP jest określenie w organizmie osoby badanej poziomu stężenia białka C-reaktywnego. Podwyższony CRP świadczy o toczącym się w organizmie stanie zapalnym

okazuje się być w porządku i znowu szukam jedyne co mi pomaga na ból pleców to masaż i ciepło. Masażystka wskazuje silny stres ale kto to wie>

dominisiagd@buziaczek.pl

Dobry wieczór!

gdyby któraś z was chciała porozmawiac na temat nerwicy (jakiejkolwiek) lub depresji lub o czym kolwiek innym zapraszam na maila.

jesienny_koktajl@o2.pl

sama również zmagam się z nerwica od 3 lat więc temat nie jest mi obcy wręcz przeciwnie znam smak swojego cierpienia i mogę tylko domyśleć się co wy czujecie.

pozdrawiam was kobietki!

ps: może czas pomyslec o jakiejś grupie wzajemnego wsparcia np.Poprzez wymianę maili ???

JOKO podasz maila??

Inne tematy z forum

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Tabletki powiększające piersi (4 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...