kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Hej. Mam tak samo. W domu nie jest źle ale jak mam iść po zakupy albo wejść do przedszkola córki to mi duszno, gorąco. Zaczęłam mimo tego funkcjonować normalnie. Olewac te oznaki. Myśleć, że to tylko się dzieje u mnie w głowie, że ja jestem zdrowa A wszystkie sygnały wysyłane przez ciało to tylko moja psychika. Dodam, że jestem w 33 tygodniu ciąży i dodatkowo martwię się o dziudziulke. Dziewczyny nie jesteśmy z tym same. Będzie wszystko dobrze!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja póki co karmie piersią, więc leki odpadają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zachorowalam w zeszlym roku, ignorowałam wszystkie objawy fizyczne az do czasu gdy prawie zemdlalam, wtedy zaczelam sie juz powaznie bac o moje zdrowie. Zaczely sie ataki paniki praktycznie bez powodu w roznych zwyklych sytuacjach. Potem zaczely sie juz mysli ze cos mi sie stanie i bledne koło gotowe. Poszlam po leki,funkcjonuje normalnie, czasem mam jeszcze jakieś natretne mysli ale od kilku miesiecy nie mialam atakow i codziennie jezdze autem, wychodze wszedzie,zostaje sama w domu itp. Zyje normalnie i nie mysle ze moge dostac atak.

Mam pytanie czy ktoś z Was w ogole stosuje leki?

Hej. Mam 30 lat, dwoje dzieci i prawdopodobnie nerwice, przynajmniej lekarz rodzinny tak mnie kieruje, ale u psychologa jeszcze nie byłam. Mam objawy zawalopodobne mimo że ekg czyściutkie. Jestem sama z dziećmi bo maz w delegacji, wiec wystarczy że coś mnie zakluje wieczorem w klatce, a atak paniki w nocy murowany. Miałam troche spokoju, ale natrafilam na post dziewczyny która miała zawal w wieku 35 lat.. I znowu sie zaczęło, w nocy cosnie zaklulo i od razu dostałam dreszczy, nudnosci i biegunki. Teraz jak zbliża się wieczor to też czuje ze zaczynam się trzesc

Mam dokładnie to samo od 8 lat. Raz mniejsze natężenie, raz większe. Od kilku miesięcy doszły również zaburzenia równowagi w domu i zawroty głowy. Straszne to jest. Jak sobie radzić?!

Cześć ja właśnie zostałam sama w domu i chyba oszaleje jeszcze dopadła mnie migrena i już sobie wkręcam niewiadomo co ja ty sobie radzisz z lekami ???

Dzień dobry.chetnie porozmawiam..mam ten sam problem

Zapomniałam spytać tez macie taka akcje ze jak pójdziecie się kompach to musicie szybko wyjść bo nie możecie złapać oddechu ?

Hej tłUmacze sobie ze to tylko w mojej głowie się dzieje i staram się czymś zająć ale nie zawsze wychodzi dziś mam tak ze jest mi duszno i nie mogę złapać głębokiego oddechu i ziewam na sile żeby tylko ten oddech złapać do tego zaczyna mi się w głowie kręcić i jazda od nowa kochana tez mam już tego dosyć ale trzeba żyć i walczyć z tym dziadostwem fajnie komuś się wygadać chociażby przez wiadomości bo ktoś kto tego nie przechodził to nie wie o co chodzi i patrzą jak na wariata pozdrawiam odzywaj się
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej. Mam 27 lat. Od roku leczę się na nadciśnienie, mam problemy kardiologiczne oraz podejrzenie nerwicy. Na co dzień jest ok, ale przy takich pogodach, jakie są obecnie- czyli wichury- objawy się nasilają. Kołatania serca, bezsenność, fale zimna oraz wybuchy gorąca, lęki. Pisząc to jest 3:00 w nocy i nie śpię. Kiedyś tak nie miałam, zaczęło się w zeszłym roku, gdy zaczęło mi się psuć zdrowie fizyczne, wtedy zaczęły się te lęki :( Mam 8 letnie dziecko, na dodatek autystyczne i boję się, że na przykład coś mi się stanie, a ja będę z nim sama w domu i nikt mi nie pomoże. Mieszkam w woj. kujawsko-pomorskim. Od półtora miesiąca nie miałam lęków, już myślałam, że mam od tego spokój i teraz wróciły. Mam nadzieję, że sobie pójdą jak pogoda się poprawi. Najgorsza była dla mnie jesień.

Pisałam jakiś czas temu. Od 3 marca biore parogen 20mg i moge powiedziec ze wreszcie normalnie zyje. Jezdze wszedzie autem, w domu tez sama zostaje a tego sie panicznie balam a dzięki lekom i psychoterapii nie mam juz atakow paniki,czasem tylko sobie cos pomysle ale zadnych objawow lękowych nie mam,jestem cala spokojna i mam dobry humor. Mam nadzieję ze tak zostanie. Lekarz powiedział ze tabletki tak mega to dzialaja dopiero po 3 lub nawet 4 miesiacach ale ja od 30 grudnia nie mialam ataku a zostaje sama w domu nawet na kilka godzin.

Hej tak czytam twoje dolegliwość i mam dokładnie tak samo. W domu jest ok ale jak tylko wychodzę do pracy, sklepu, kościoła to wszystko się nasila. Duszności w klatce, miękkie nogi, zawroty głowy i nie mogę przełknąć śliny. Proszę o radę jak sobie z tym radzisz bo u mnie jest coraz gorzej.....

Ja to tylko pomyśle o oddychaniu to odrazu mam duszność teraz siedzę pije herbatę i mam wrażenie ze cala się trzęsę ręce mi się pocą wiem ze to w mojej głowie a masz czasami wrażenie ze coś ci siedzi na klatce piersiowej ? Ja chorowałam na COVID w styczniu i wydaje mi się ze to po covidzie mi wrzuciło pozdrawiam

Kiedy znikają? Bo ja już tracę nadzieję
Od półtorej miesiąca wegetuję... Od rana zawroty głowy, serce wali jak oszalała,ręce,nogi jak z waty ...generalnie to nie życie . Mam już dość...biorę leki od dwóch tygodni aciprex 0,5 tabl rano ale jest jeszcze gorzej . Dziś wzięłam dodatkowo hydroksyzyne i skończyło się przyjazdem pogotowia. Ciśnienie 160/ 110 a puls 135 dostałam tabl pod język i relanium powoli przechodzi . Ale ten strach jest niedo zniesienia

3 minuty temu~

Witaj
Przykro mi ale pocieszę Cię...
Ja mam jeszcze gorzej
.., od półtora miesiąca wegetuje. Od rana zawroty głowy, serce wali jak oszalała,ręce,nogi jak z waty ...generalnie to nie życie . Mam już dość...biorę leki od dwóch tygodni aciprex 0,5 tabl rano ale jest jeszcze gorzej . Dziś wzięłam dodatkowo hydroksyzyne i skończyło się przyjazdem pogotowia. Ciśnienie 160/ 110 a puls 135 dostałam tabl pod język i reksnium powoli przechodzi . Ale ten strach jest niedo zniesienia

Hej ja nie miałam nerwicy lekowej od 10 lat niestety teraz wrzuciła około 2 miesiące temu biorę narazie afoban 0,25 i dziele to tabletkę na pół biorę rano i wieczorem mam 35 lat mam różne jazdy jak wychodzę z domu z synkiem (4lata) to mi się w głowie kręci i duszno mi się robi i zaraz akcja w głowie co będzie jak mi się coś stanie wiem ze to tylko w mojej głowie i się nakręcam

Hej ja się zmagam z tym dziadostwem ( bo inaczej tego nie nazwe) od 19 roku życia a mam 32.. tez biore asertin ale u mnie dopiero po kilku tygodniach zaczela się poprawa bo tak to tez mialam wrażenie że jest tylko gorzej.. Mimo to ze biore i tak dokuczaja mi pewne objawy częste kołatanie serca bole w klatce piersiowej i wiele innych.. zwlaszcza przy silniejszym stresie ostatnio nawet pojawiły mi się błyski w oczach z każdym rokiem przybywa objawów i czasem juz tez nie wiem jak sobie z nimi radzić.. najgorsze sa lęki dobrze chociaż one po tabletkach znikają. Pozdrawiam i życzę zdrowia i wytrwałości

Cześć, ja też podejrzewam u siebie nerwicę. Notoryczne zawroty głowy, uczucie bujania ciała od kręgosłupa do głowy w pozycji siedzącej i leżącej. Lekarze rozkładają ręce. Mam kilka chorób, ale od nich nie powinno być takich objawów. Próbowałam brać asertin i mozarin, ale czułam się jeszcze gorzej. Mam takie objawy od roku.

Hej!byłaś u neurologa ?co stwierdził ?mam identyczne objawy jak Ty. Najbardziej dokucza mi ból mięśni,mrowienie kończyn. Bez przerwy jestem spięta ,nie potrafię normalnie funkcjonować - ciągły strach że jestem na cos chora .

Inne tematy z forum

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (72 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

Czy lubicie się malować i dlaczego? (43 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...