kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Mam to samo. Ciągle płacze, że jestem chora, a boje się iść na badania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jutro bym chciała pogadac Beata mój num tel.695901135

Hej Wam. Ja tez choruje na nerwicę od kilku miesięcy. U mnie to bylo tak, że pewnego dnia wstalam z lozka i mialam zawroty glowy, caly dzien potem dziwnie sie czulam no i zaczął się lęk. Doszlo do tego ze balam sie poruszać nawet po domu i cokolwiek robic bo mialam wrazenie ze zemdleje, ciagle mnie bralo na wymioty. Zmusilam sie zeby pojechać do internisty po leki to bralam citabax przez kilka dni ale mialam mnóstwo skutkow ubocznych i na zebraniu w szkole po tych lekach zaczelam sie pocic i dusic, myslalam ze zemdleje ale siedzialam kolo okna to wzielam kilka głębszych oddechów i przeszlo. Potem w domu czytalam ze to mogl byc atak paniki. Lekarz zmienil mi na atarax ale tez wzielam tylko kilka razy. Mam juz dosyc tej choroby, ciagle to wrazenie ze zemdleje,nie wiem juz jak zyc.

Cześć mam 46 lat i od roku choruję na nerwicę lękowa.Bardzo dobrze cię rozumiem i wiem co czujesz.Cieżko komuś zdrowemu zrozumieć chorego tym bardziej że czasem lekarze nie potrafią postawić diagnozy.Mi zajęło to ponad pół roku.Trafilam przypadkiem do znanego Profesora chirurga który specjalizuje się również akumpunturą i to właśnie on stwierdził że mam nerwicę lękowom.Od ponad 6 miesięcy chodzę na akumpunture a od miesiąc biorę leki.Moje objawy to szumy w uszach drętwienie kończyn nie potrafię się skupić na jednej czynności a najgorszy z objawów to nagły wzrost ciśnienia 185/115 i bardzo wysoki puls . Leczę się na nadciśnienie tętnicze więc bardzo bałam się żeby nie dostać zawału.Takie epizody z wysokim ciśnieniem na początku pojawiały się dwa razy dziennie po akumunturze ustąpiły na 4 miesiące bez żadnych leków.Nie dawno znów się pojawiły przed spaniem dwu krotnie i to skłoniło mnie do pójścia także do psychiatry neurologa od którego mam przepisane leki.Nie jestem tu w stanie opisać słowami jak się czułam i jak się bałam jest to straszna choroba która niszczy duszę bo ciało jest zdrowe.Też chętnie bym z kimś tu popisała bo wiem że ten ktoś to zrozumie.Pozdrawiam

Mam to samo goz mózgu, wrzody na żołądku, wady wzroku, rak płuc... To wszystko niestety przeszlam. Teraz to rozumiem chociaż lęki jeszcze są to staram się to ogarniać ale czasem mam gorsze dni :(

Witam jestem nowa na forum od dwóch lat choruje na nerwicę przez rok nie rozumiałam swojej choroby dzisiaj jest już lepiej po zrobieniu kilkunastu różnych badań kardiologicznych rezonansu oraz tomografu płuc a co najważniejsze trafiłam do odpowiedniej Pani doktor w końcu mogę wracać do życia lecz nie mam z kim porozmawiać o mojej chorobie stanie leków a co najważniejsze o objawach somatycznych wszystkie moje koleżanki znajome nie rozumieją problemu więc może tutaj znajdę kogoś kto mnie zrozumie i ktoś z kim będę mogła porozmawiać pozdrawiam

Też tak mam niestety

Witam, od tygodnia mam takie same objawy, dzisiaj nawet wylądowałam w szpitalu( badania ok) , nerwice miałam 12 lat temu (chorowałam na sarkoidoze płuc)teraz powróciła po covidzie(szczepiona jestem 2 dawkami w zeszłym roku w czerwcu)Zaczęło się od bólu w udzie , ten strach ze może to zakrzepica , objaw powikłania po covidzie i powróciła , wysokie ciśnienie , kołatanie serca , ból i kłucie w klatce piersiowej, duszności , uczucie ciśnienia w głowie , drętwienie rąk, uczucie gorąca,nogi odmawiają posłuszeństwa i ten cholerny strach ze zaraz umrę , ze to zawał , udar lub wylew ,mam 40 lat , 3 dzieci i ogromną chęć życia.Pozdrawiam i życzę dużo wiary w lepsze jutro
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

74680622 moje gg jakby ktos chcial popisac o nerwicy

Ja mam skoki ciśnienia niestety jestem przebadana zdrowa jak byk wiec te skoki ciśnienia jak to kardiolog stwierdził są od nerwicy często mam wrażenie ze się dusze nie mogę wziąć pełnego oddechu ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak mam gorsze dni to mam wrażenie ze się dusze nie mogę nabrać pełnego oddechu. Straszne to jest staram się nad tym panować ale nie do końca wychodzi

Biore trittico kilka dni, czulam sie troche lepiej fizycznie wiec i psychicznie tez ale niestety przedwczoraj moj tata mial wypadek na pile tarczowej, odcial sobie palec i kawalek dloni a ja akurat bylam u nich jak wrocil z nadworza i oczywiscie jak to zobaczylam szybko pogotowie wzywałam, panika od razu,slabo mi na widok krwi i juz caly dzien mialam wyrwany z życiorysu..slabo,na wymioty mnie bralo, mdlilo i bolala glowa. Pogotowie tate wzielo a potem do mnie dzwonil, ze mam po niego jechac do szpitala odebrac po szyciu, ode mnie jakies 25km i niestety wlaczyl mi sie lęk. Nie dalam rady,myslalam ze dostane ataku paniki ale na szczescie kuzyn pracuje blisko szpitala i akurat byl po pracy i tate zabral ze soba. A na drugi dzien tez mialam jechac z tata na zmiane opatrunku i jak szlam po kluczyki to serce myslalam ze mi do gardła podchodzi. Jechalam i tylko ciagle gleboko oddychalam zeby nie dostac ataku. Jak dojechaliśmy na miejsce i wyszlam na swieze powietrze to taka ulga, że sie udało. Zrobiłam zakupy w kilku sklepach i spowrotem jak prowadzilam nic mi juz nie bylo. Dodam, że jak do tej pory moim jedynym problemem był lęk bycia samej w domu,autem jezdzilam zawsze a tu takie cos,masakra

Ooo mam podobnie, ostatnio właśnie problemy z oczami :/ guza mózgu też przerabialam z resztą jak i wszystkie inne, ale to jest chyba efekt czytania o objawach w necie, tu wszystko jest śmiertelne...

Ja też czytam i odkąd znalazłam stronę totylkostrach.pl przynosi mi to dużą ulgę. Mam to samo. Nie wychodzę teraz z domu, bo boję się że dostanę ataku i znów będę umierać. Boję się o moje dzieci, że zostaną same jak mnie się coś stanie. Boję się, że zachoruję i płaczę całymi dniami z bezsilności. Zastanawiam sięnad terapią. Czytam o objawach i to przynosi ulgę. Dużo mi pomogło z tego opisu wytłumaczenie co się ze mną dzieje: https://totylkostrach.pl/ataki-paniki--objawy-ktore-groznie-wygladaja-czy-jest-zagrozenie

Jak się czujesz po trittico? Przepisano mi ten sam lek ale nie wiem czy zacząć go stosować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, mam ten sam problem mam kilka pytań do pani

Ja biorę Asentre od kilku lat z małymi przerwami. Najgorsze są pierwsze dwa tygodnie ,zanim organizm się przyzwyczai do leku. Jak to wytrzymasz to potem już będzie coraz lepiej. Fakt ,objawy uboczne nie są przyjemne ,ale mina.

Ja w styczniu skończyłam 35lat a podejrzewam ze nerwice mam od polowy listopada 2021r. Poszlam pi leki do psychiatry,dzis biore siódmy dzien. Sadze,ze nie mialam innego wyjscia, bo mam dwójkę malych dzieci, nie moge byc wiecznie wrakiem człowieka.

Cześć też mam nerwice lekowa 9 lat miałam spokoju asz do dzisiaj zaczęło się osłabieniem zawrotami głowy nudnościami ale to był wstęp do tego co zaczęło się 2 godziny później. Mam w domu pięć kaflowy w którym napaliłam zaczęło w nim coś szczelac jak go zakręciłam czułam że przesadziłam napaliłam napaliłam nim za mocno poczułam zapach pieca i panika przyszła jak fala że możemy się zaczadzic zaczęłam.czytac objawy zatrucia czadem i zaczęłam to wszystko odczuwać uspokoiłam.sie po godzinie zajęłam się zwykła gra w telefonie nikomu o tym nie powiedziałam bo wiem że nikt mnie nie zrozumie boję się tylko powrotu paniki bo w czasie jej trwania nie potrafię sobie poradzić z sama sobą

Typowe symptomy nerwicy. Umieram , duszę się . Jakbym była zamknięta w bańce której nikt nie widzi . Drętwienie całego ciała , nogi jak z waty brak siły .Tego nie zrozumie nikt kto tego nie przeżył . Ja ogólnie nie opowiadam ludziom o moich lekach bo tylko ja wiem co czuje jak wsiadam np. do autobusu gula w gardle i lęk niewiadomo przed czym . Moim sposobem na to wszystko jest życie gumy ,pomaga troszkę , nawet czasem bardzo . Kiedy jestem już w tak strasznym ataku paniki biorę dwie tabletki ziołowe na uspokojenie . Nie połykam ich bo gardło mam ściśnięte tylko rozgryzam i pomaga po chwili.

Inne tematy z forum

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (84 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

Zmarszczki na czole (127 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

poszukiwany dobry psycholog na terapie malzenska (23 odpowiedzi)

Czy kto moze polecic? Obojetnie kobieta czy mezczyzna. Najlepiej w Gdansku, ewentualnie Pruszcz,...