kolonia w Sobieszewie

Moi synowie (zwłaszcza młodszy)nie chcieli słyszeć o wyjeździe na kolonię, a zwłaszcza językową. Tymczasem już pierwszego
wieczora okazało się że jest "fajnie". Potem było już wyłącznie lepiej.
Dzieciaki miały zorganizowany czas, zabawa połączona z nauką. Piękna okolica, wycieczki, gry, konkursy,
sympatyczne towarzystwo i kadra.
Już zapowiedzieli, że w przyszłym roku też jadą.
Angielski też jakby lepiej...Te kolonie każdemu polecę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: kolonia w Sobieszewie

Pani Doroto proszę o podanie nr. telefonu abyśmy mogli wymienić poglądy na temat tej koloni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety nie mogę potwierdzić pozytywnej opinii o w/w koloniach, chociaż moja negatywna opinia dotyczy głównie jednej, ale za to poważnej sprawy. Organizatorzy wykazali sie skrajnym brakiem wyobraźni organizując dla wszystkich kolonistów bez względu na wiek (począwszy od 9-letnich do kilkunastoletnich) tzw. "Noc horrorów" , podczas której dzieci 9-cio i 10-letnie oglądały przez wiekszą część nocy, jeden po drugim, krwawe horrory typu "Piła" (film dozwolony od 18 lat). Niestety w związku z powyższym moje dziecko obecnie ma problemy z zasypianiem (boi sie samo spać w swoim pokoju, a jeśli już to śpi wyłacznie przy włączonym swietle, słuchajac muzyki relaksacyjnej), często budzi się z krzykiem w nocy,ma lęki (wydaje sie mu, że jak tylko zamknie oczy, to mężczyzna z piłą odetnie jej głowę - tak jak widziała to na filmie), co wczesniej nigdy sie nie zdarzało. Pomoc psychologa w tej sytuacji jest konieczna :-( Gdybym mogła tylko cofnąć czas ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj...te przewrażliwione mamusie....a już niedługo synek będzie stał "na straży" SWOJEJ rodziny..byle nie mojej córki...!!! (do psychologa mamusiu)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3