Drodzy pracownicy budowlani!
Nasza odpowiedź będzie dotyczyła mnie tylko tego forum, ale również ogłoszeń, które od jakiegoś czasu pojawiają się na portalu trojmiasto.pl. Ogłoszenia te są wulgarne i na bardzo niskim, niemerytorycznym poziomie.
Tutaj przytoczę tylko jedno, jako przykład:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/prezesa-prezesowom-i-dentke-takich-firm-jak-bw-konsbud-i-pphu-welnicki-zatrudnie-ogl7281570.html
Piszemy nie tylko w swoim imieniu, ale również w imieniu innych pracodawców, którzy borykają się z tymi samymi problemami.
Jak to jest możliwe, że tylu pracodawców jest nieuczciwych i oszukuje ciągle te same osoby? Powiem wam- wynagrodzenie, jak sama nazwa wskazuje, jest nagrodą za wykonaną pracę. Wynagradza się za pracę wykonaną dobrze. Nikt nikomu nie zapłaci za samo przychodzenie. Zwłaszcza w branży budowlanej.
Wy żądacie pieniędzy, my wykonywania podjętych działań.
Drodzy budowlańcy! Informuję, że pieniądze nie rosną na drzewach. Firmy budowlane nie mają wróżek chrzestnych, które pompują im kasę na konta. To wy zarabiacie te pieniądze. Albo nie.
Wasze ściany są poprawiane do dzisiaj. Zostaliśmy obciążeni potężnymi karami za zmarnowany materiał. Nie podjęliście się poprawek po samych sobie. W związku z tym musieliśmy zapłacić JESZCZE RAZ za tę samą robotę. To jest uczciwe? Ponadto w okresie, kiedy pracowaliście poginęły narzędzia i elektronarzędzia, które dostaliście do ręki. To jest uczciwe? Okradanie pracodawców?
Drodzy koledzy pracodawcy z branży budowlanej!
Może zaczniemy ich obciążać za zmarnowany materiał, za nowe narzędzia, które dostają przy zatrudnianiu, a oddają złom, albo nie oddają wcale, bo w domu tez im się przydadzą.
Przestańmy się nad nimi litować i zacznijmy wreszcie kierować pozwy do sądu pracy o zwrot strat, na jakie narazili nas wszyscy mega fachowcy.
Ja właśnie jestem świeżo po sprawie w sądzie pracy i, uwaga (!!!), wygrałem! Sąd przyznał mi całą kwotę za zmarnowany materiał, za karę jaką dostałem od inwestora za nieterminowe wykonanie, za poprawki po fachowcach.
To nie prawda, że tylko pracownik wygrywa. My też nareszcie możemy domagać się swoich praw, jako pracodawcy w sądach.
Firma Konsbud Serwis chciałaby oficjalnie zdementować wypowiedzi forumowiczów.
Jesteśmy firmą z doświadczeniem która stawia na profesjonalizm wykonania prac,jesteśmy firmą wymagającą, ale wypłacalną.
Dlatego też wypowiedzi forumowiczów są dla nas krzywdzące, jeżeli osoba która nie miała cywilnej odwagi się podpisać,czuje się skrzywdzona prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy.
Jeśli czujesz się oszukany i masz pewność swojej racji, miej cywilną odwagę i podpisz się.
Pozdrawiania dla mega fachowców i kolegów z branży budowlanej.
Zespół Konsbud Serwis Sp. z o. o.