konsbud serwis Pruszcz Gdanski

Witam w tym wątku poruszymy nieuczciwość w/w firmy w której firmie budowlanej zarabia się za półtora miesiąca ciężkiej pracy śmieszne pieniądze bo po otrzymaniu nie wiecie co z nimi zrobić o ile w ogóle coś dostaniecie dniówka w najlepszym wypadku wyjdzie 12zł uważajcie na tą firmę .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: konsbud serwis Pruszcz Gdanski

Również radzę trzymać się od tej firmy jak najdalej. Jak zapłacili Ci 12zł to masz szczęście bo sporo ludzi nie dostało nawet złotówki. Osobiście tylko straciłem na dojazdach, jedzeniu itp !
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 13

Widzę, że same świeże odpowiedzi. To ja też się podzielę moimi wrażeniami. Dzwonię z ogłoszenia, gatka szmatka, obiecywanki ile to nie zarobie i zapraszają na następny dzień. Pierwsze zdziwienie, że zatrudniają na telefon, ale myślę sobie OK praca na akord to ile zrobię to moje zmartwienie nie ich. Najpierw mieliśmy pracować 10 godzin przez 5 dni w tygodniu. Potem dołożyli nam sobotę. Na umowie wyraźnie jest napisane, że tempo prac zależy tylko ode mnie i że nikt nie ma prawa kierować moimi pracami. Potem dostaje się jakiegoś kierownika co ma 19 lat, kompletnie się do tego nie nadaje, wyżywa się na ludziach i korzysta ze stanowiska i kradnie na budowie. Miałem docieplać a wykonywałem wszystko inne. Potem Ci wyliczają, że nic nie dociepliłeś (bo robiłeś wszystko inne) i dostajesz w rezultacie parę złotych dniówki. Nie popuśćmy im, idźmy do sądu? Będą potrzebni świadkowie to mamy siebie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 13

Wszystko prawda, ponad 250 godzin w miesiącu i 400 złotych wynagrodzenia !!! ...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

Drodzy pracownicy budowlani!

Nasza odpowiedź będzie dotyczyła mnie tylko tego forum, ale również ogłoszeń, które od jakiegoś czasu pojawiają się na portalu trojmiasto.pl. Ogłoszenia te są wulgarne i na bardzo niskim, niemerytorycznym poziomie.
Tutaj przytoczę tylko jedno, jako przykład:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/prezesa-prezesowom-i-dentke-takich-firm-jak-bw-konsbud-i-pphu-welnicki-zatrudnie-ogl7281570.html

Piszemy nie tylko w swoim imieniu, ale również w imieniu innych pracodawców, którzy borykają się z tymi samymi problemami.
Jak to jest możliwe, że tylu pracodawców jest nieuczciwych i oszukuje ciągle te same osoby? Powiem wam- wynagrodzenie, jak sama nazwa wskazuje, jest nagrodą za wykonaną pracę. Wynagradza się za pracę wykonaną dobrze. Nikt nikomu nie zapłaci za samo przychodzenie. Zwłaszcza w branży budowlanej.
Wy żądacie pieniędzy, my wykonywania podjętych działań.
Drodzy budowlańcy! Informuję, że pieniądze nie rosną na drzewach. Firmy budowlane nie mają wróżek chrzestnych, które pompują im kasę na konta. To wy zarabiacie te pieniądze. Albo nie.
Wasze ściany są poprawiane do dzisiaj. Zostaliśmy obciążeni potężnymi karami za zmarnowany materiał. Nie podjęliście się poprawek po samych sobie. W związku z tym musieliśmy zapłacić JESZCZE RAZ za tę samą robotę. To jest uczciwe? Ponadto w okresie, kiedy pracowaliście poginęły narzędzia i elektronarzędzia, które dostaliście do ręki. To jest uczciwe? Okradanie pracodawców?

Drodzy koledzy pracodawcy z branży budowlanej!

Może zaczniemy ich obciążać za zmarnowany materiał, za nowe narzędzia, które dostają przy zatrudnianiu, a oddają złom, albo nie oddają wcale, bo w domu tez im się przydadzą.
Przestańmy się nad nimi litować i zacznijmy wreszcie kierować pozwy do sądu pracy o zwrot strat, na jakie narazili nas wszyscy mega fachowcy.

Ja właśnie jestem świeżo po sprawie w sądzie pracy i, uwaga (!!!), wygrałem! Sąd przyznał mi całą kwotę za zmarnowany materiał, za karę jaką dostałem od inwestora za nieterminowe wykonanie, za poprawki po fachowcach.
To nie prawda, że tylko pracownik wygrywa. My też nareszcie możemy domagać się swoich praw, jako pracodawcy w sądach.
Firma Konsbud Serwis chciałaby oficjalnie zdementować wypowiedzi forumowiczów.
Jesteśmy firmą z doświadczeniem która stawia na profesjonalizm wykonania prac,jesteśmy firmą wymagającą, ale wypłacalną.
Dlatego też wypowiedzi forumowiczów są dla nas krzywdzące, jeżeli osoba która nie miała cywilnej odwagi się podpisać,czuje się skrzywdzona prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy.
Jeśli czujesz się oszukany i masz pewność swojej racji, miej cywilną odwagę i podpisz się.

Pozdrawiania dla mega fachowców i kolegów z branży budowlanej.
Zespół Konsbud Serwis Sp. z o. o.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

A co? Inni pracodawcy nie mają dostępu do internetu? Nie rozumiem jesteście firmą zajmującą się umieszczaniem ogłoszeń dla innych przedsiębiorców. Jakoś mętnie wygląda to tłumaczenie się!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Osoby zainteresowane sprawą, rozumieją to bardzo dobrze.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wszyscy macie odwagę tylko w internecie. Tylko anonimowi, po drugiej stronie ekranu, potraficie się wykazać. Trzeba było wykazywać się w pracy. Albo nie podejmować się budowlanki, jeśli nie macie o tym pojęcia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Anonimowe pisacie w sieci nie wynika z tchórzostwa, tylko ze zwykłego rozsądku... Bo tak samo jak inni, nie zyska pewnie nic a naraża sie na kłopoty. Z doświadczenia wiem, że do podpisywania się nawołują tylko źli pracodawcy. Osobie postronnej wszystko jedno czy opinie napisał Zły25 czy Marek lub Kazik. I tak tego nie zweryfikują.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja z ukrainy oszukano mnie i za kwatere potracono mi 350 zl warunki mierne nie ide tam wiecej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Z Ukrainy a dokładnie z Przymorza

Skoro jesteś z Urainy to dlaczego piszesz z kawiarenki Internetowej na przymorzu? Czybyś na Ukrainie nie miał Internetu? A może chodzi Ci o coś innego zupełnie? Może podzielisz się z czytelnikami gdzie tak ładnie nauczyłeś się pisać po polsku? Obawiam się że, w polskiej szkole. Czyż to nie prawda. No właśnie. Idąc dalej to wynosisz informacje z firmy które zobowiązałeś się zachować. Sam zobacz gdzie stawiasz swoją osobę kolego. Nie pracowałeś dobrze więc Cię zwolnili. Chciałeś jeszcze wyłudzić coś za darmo i jesteś zdziwiony że wszystko kosztuje.

Mogę Ci tylko zasugerować udzielenie pomocy http://www.pup.gda.pl/ odnajdziesz tu doradców zawodowych którzy pomogą CI wyprostować twoje myślenie i już więcej nie będziesz się krzywdził.

Pozdrawiam Cię Serdecznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Z Ukrainy

ja juz dlugo jestem w polsce i kturys raz z kolei oszukali mnie polscy pracodawcy to pani powinna zaczac szczerze zaczac placic ja pracowalem w stoczni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście masz racje, ale co z nowymi pracownikami, ściągniętymi z Ukrainy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieterminowe wykonanie jest winą firmy która nie potrafi kierować pracami budowlanymi. Co tam się działo to przerasta jakiekolwiek pojęcie. Dwie panie co na rusztowanie w życiu nie weszły kierują pracami z dołu - żenada. Brygadzista co ledwie skończył 20 lat snuje się po rusztowaniu jaja sobie robi z innych, a jak ma zły dzień to wali chamskimi żartami. Radzę najpierw zweryfikować styl prowadzenia biznesu i zatrudniać na kierownicze stanowiska osoby które się do tego nadają.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hahaha no nie wierzę, zacytuję moją lubioną cześć bo jeszcze usuniecie:
"Wasze ściany są poprawiane do dzisiaj. Zostaliśmy obciążeni potężnymi karami za zmarnowany materiał. Nie podjęliście się poprawek po samych sobie. W związku z tym musieliśmy zapłacić JESZCZE RAZ za tę samą robotę. To jest uczciwe? Ponadto w okresie, kiedy pracowaliście poginęły narzędzia i elektronarzędzia, które dostaliście do ręki. To jest uczciwe? Okradanie pracodawców?

Drodzy koledzy pracodawcy z branży budowlanej!

Może zaczniemy ich obciążać za zmarnowany materiał, za nowe narzędzia, które dostają przy zatrudnianiu, a oddają złom, albo nie oddają wcale, bo w domu tez im się przydadzą.
Przestańmy się nad nimi litować i zacznijmy wreszcie kierować pozwy do sądu pracy o zwrot strat, na jakie narazili nas wszyscy mega fachowcy."

Ludzie, patrzcie! Firma sama, publicznie w internecie napisała, że nie potrafi porządnie wykonać pracy, że jakoś nie istnieje. Czy klienta obchodzi kto w firmie zawinił? Właściciel firmy odpowiada za swoją firmę i za to dostaje stosownie większe wynagrodzenie. Piszecie jakby te straty powstały w magiczny sposób. Chyba macie jakiś kierowników itd? To może do nich pretensje? No nie mogę :D strzał we własną stopę. Konsbud - robimy źle, ale to wina pracowników.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Brawo...i właśnie tu jest pies pogrzebany! Ich "nadzór" wygląda tak jakby pracowali zawsze na budowie 1 raz! Nie mają kompletnie pojęcia o budowie, nadzorach i czym kolwiek innym....na dodatek....nie płacą ludziom za dobrze wykonaną pracę ! ŻENADA poprstu......trzymajcie się od tej pseudo firmy budowlanej jak najdalej.....bo gdy będziecie chcieli zostać potencalnym klientem....zmarnują wasz czas , pieniądze, materiał i narzędzia...taka prawda niestety!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

witam, takze zostalem oszukany przez ta firme, szkoda ze kazdy sobie tak latwo odpuszcza, chcialbym sie zapytac ile osob przez ta firme zostalo oszukana? Jest ktos za tym aby zebrac kilka osob i wniesc sprawe do sadu? Kazdy chyba ma te smieszne 'umowy o dzielo/prace'
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zbierajcie sie ludziska...dostaniecie jeszcze odszkodowanie ..!!!!!!! Zbieżcie się w parę osób i zróbcie cos wkońcu...bo Panie sobie jezdza na egzotyczne wakacje....za wasze pieniadze!!!!! Albo naślijcie na nich US !!!!! Wszystko w waszych rękach!!!!! Nie odpuszc\zajcie..!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Kompleksy alkoholika

Coś mi się wydaje że ten post powstał tyko dlatego że ktoś leczy własne kompleksy być może człowieka któremu się nie udało pracować więcej niż 3 dni. Albo liczył na to że jakaś firma zapłaci za źle wykonaną prace. Ja tu nie widzę żadnych konkretów tylko inwektywy. Panie autor proszę o podpisanie się bardzo chcemy poznać pana imię i nazwisko. Przecież skoro to prawda to żaden problem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kompleksy alkoholika

pewnie prawda leży po środku, ostatnio miałem u siebie fachowca - stolarza, który przy okazji pracuje też w sporym zakładzie stolarskim, był bardzo szczery i prostolinijny, ile się od niego nasłuchałem na temat tego co pracownicy "wynoszą" z zakładu (czyli po prostu okradają swojego pracodawcę) można by książke napisać i z tych opowieści wynika generalnie, że jest to powszechne zjawisko.

zaraz się pewnie odezwą pokrzywdzeni pracownicy, którzy powiedzą, że "to pracodawca mnie okradał nie płacąc na czas, lub nie płacąc na czas", ale czy na pewno tędy droga?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdy by ten Transbud mnie spróbował wykiwać, to i tak by w ząbkach przyniósł.

Problem jest tak jak pisze ten koleś od nich, piszecie a nic nie robicie. Wsyatrczy zadzwonić, pójść do PIP a oni już pokierują. Oczywiście mówcie, ze mieliście pracować na umowe o pracę, podlegaliście pod jakiegoś kierownika, mieliście akordowy system naliczania, itd.

Tylko pamietajcie, że wpierw grzecznie zadzwońcie do tej firmy, powiedzcie, że postanawiacie zgłościć sprawę do PIP, zostawcie im telefon i czas do następnego dnia na zastanowienie się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mniej niż zero

To wszystko to majaczenie porannego alkoholika, ktoś coś kogoś. Po dokładnym przeczytaniu wszystkiego jestem pewien że, chcesz się mały człowieczku odegrać bo masz mały rozumek. A ta firma nic ci nie zrobiła bo już dawno być nosił donosy na kierownictwo. Nie możesz tego zrobić bo nic na nich nie masz. Możesz tylko udawać wielkiego za ekanu twojego komputera.

A teraz razem zaśpiewamy Ci piosenkę:

https://www.youtube.com/watch?v=JFHanoST-vI&feature=kp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podpisujemy się pod swoimi wypowiedziami mili Państwo!

https://www.facebook.com/adam.suchocki.3
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ty pie...., sam mówiłeś , że boisz sie żeby ci komornik nie zawinol kasy.a teraz masz do nich pretensje, że dali tam gdzie musieli. ja mam zawsze placone i zaliczki daja, nie pluj bo dobrze placa, za dobra robota, a ty jeszcze idz sie ucz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pownieneś mieć pretensje do tej firmy a nie do mnie, że ci pensji nie wypłacili. A jeśli brak ci przebicia by pójść do PIP, to weź może wpierw łyk tego alkoholu na odwagę, jak już piszesz o alkoholikach.

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...