korek Słowackiego

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Czy ktoś zna powód porannych korków na Słowackiego?
Już długi czas nie było problemów ze zjazdem rano Słowackiego w stronę Wrzeszcza.
Dziwne jest że za rondem De la Salle korek znika. Czyżby zmiana długości świateł na rondzie?
Wariacja jakaś a już było tak fajnie....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: korek Słowackiego

Korek tworzy się też po godzinie 16tej, a tego problemu nie było od grudnia. Ewidentnie zmieniono długość świateł dla jadących Słowackiego w górę/dół na korzyść skręcających w Potokową lub z niej wyjeżdżających. Paranoja jakaś. Pewnie osoba za to odpowiedzialna mieszka na Morenie i tak jej bardziej pasuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

niedługo odpalą tristara i się skończy

ale jeszcze przez kilka dni się będzie uczył
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: korek Słowackiego

Odczuwalna zmiana w długości świateł to jedna sprawa.
W zeszłym tygodniu musiałem z powodów zawodowych spędzić w okolicy tego skrzyżowania kilka godzin. Mniej więcej pomiędzy godziną 7.45 a 8.15 naliczyłem ponad 40 (dokładnie 47 ale mogłem się pomylić) samochodów zawracających z parkingu przy szkole i wracających w kierunku ronda (nie jestem pewien czy robią to zgodnie z prawem - jest tam znak na drodze sugerujący konieczność jazdy w prawo). To praktycznie zablokowłao w tym czasie lewy pas jadący w kierunku Wrzeszcza.
Domyslam się, że podobna sytuacja ma miejsce też w godzinach popołudniowych, kiedy rodzice odbierają dzieci ze szkoły.
Czym skutkuje blokada jednego pasa na Słowackiego więdzą wszyscy, którzy tamtędy jeżdzą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Samochód z komisu - czy warto? (34 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

pierwszy samochod (13 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?