kto chetny na rower Gdansk ????

zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kto chetny na rower Gdansk ????

ok, jestem chętny, dołączam!!

Czwartek, małe kółko Osowa-Budowlanych-Miszewo-Kłosowo-Kielno-Osowa? Możemy zacząć też pod Kuźnią Wodną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może być to kółko, które się zaczyna pod Kuźnią Wodną ;)
O której startujemy?
Ja najwcześniej mogę być o 16:34 pod tą kuźnią.

16:34 (+0:6) pod Kuźnią.
O tyle marnie, że akurat wiatr będzie się zmieniał i będziemy cały cas pod wiatr jechali.
Od Kuźni do ronda Castorama 40 lub 43 km (zależnie czy przez Warzno, czy Kłosowo), więc w Osowej będziemy kilka (naście) minut po 18. temperatura 19-20°C
Szosówki oczywiście, chyba, że wielka moc jest z wami. Ja pod górki jak zwykle zostaję z tyłu. Średnia z całości ok. 30. Na samą Kleszą ok 24, choć jak był nowy asfalt, a nie było progów, to przekraczałem 25, ale się zdyszałem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wielkiej mocy nie ma ze mną, będę na szosie.

Jak dla mnie średnia może być nawet 26,12... deszczu nie będzie, więc spokojnie mogę jechać w ogonie ;)

Fajnie się jechało, ale średnią 30 osiągnęliśmy ledwie-ledwie:
- zjazd ze Spacerowej 43
- odcinek leśny 24
- część z wiatrem (do Kłosowa) 30,3 - korki, pogaduszki i w ogóle luzik, jak to z wiatrem
- część pod wiatr 32,4 (przestaliśmy się obijać)

Ale pora była wyjątkowo nieszczęśliwa bo ilość samochodów okazała się porażająca. W zasadzie tylko kawałek Tokary-Kielno jak zwykle senny - tam nie wiedzą co to godziny szczytu.

Wszystko to prawda... troszkę utknęliśmy w korkach :D

Mam tu puste szosy na Podlasiu. Z Gdańska tylko 421 km przez Warmię, Mazury i Kurpie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto ma czas, żeby te szosy z Podlasia do Gdańska transportować? Dwa dni by się nimi jechało, po 211km/dzień . Sprawne te szosy? Napompowane? Za darmo oddajesz?

Z Osowej będzie dalej :))))))). Podlaskie darmo. Ale warmińskich i mazurskich nie, bo mało że pustawe, to jeszcze przepiękne i o dziwo wciąż jeszcze wilhelmińskie drzewa przy nich rosną niewycięte (Uwaga! Drzewa w skrajni. Zalecana prędkość 60).

O ile wiem z internetów, to tamtejsze drzewa są agresywne i rzucają się na samochody. Czy atakują również rowerzystów?

Ja mam szosę treka i też mam zdjęcie jak drzewo przy niej stoi (tzn. szosa trek, przy drzewie)

No powiem Wam że ja w zeszłym tygodniu zrobiłem 65 na pielgrzymce rowerowej. Dobrze że nie do Czewy ?

Jeżeli Czewa to Częstochowa, a nie Czeczewo, czy nie daj Bóg Tczew, to źle, bo do Czewy miałbyś konkretny dystans na chwałę Pana, a tak najwyżej grzechy powszednie (brak sygnalizacji skrętu, jazda po chodniku) będą ci odpuszczone.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

mareky, dołacz do nas 16:34 pod Kuźnią, w Baninie, Czeczewie i Kielnie jedziemy koło kościoła.

Inne tematy z forum

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

trening interwałowy (24 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...