kto co woli

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny , wpisujcie co wolicie: kupić suknię w salonie , wypożyczyć , uszyć u krawcowej czy odkupić używaną od kogoś ? Ja zamierzam wypożyczyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kto co woli

zdecydowanie uszyc....szyłam w salonie i to po dobrej cenie wiec mam wszystko idealnie dopasowane

No to rozbudujmy:

1) szyjemy w znanym markowym salonie (mamy ogromniasty wybór)ceny ok.2000zł lub ponad
2) szyjemy w mniejszym salonie gdzie jest dużo mniejszy wybór ale też ceny niższe ok 1200-1500zł
3)szyjemy u krawcowej o której co nieco słyszałyśmy , ale niby szyje ok. Cena pewnikiem też z 1200zł z materiałem
4) wypożyczamy , ceny różniste
5) odkupujemy od kogoś z netu lub inną drogą ( aby rozmiar pasował)
6) inne - nic mi nie przychodzi do głowy.

Ja wybrałam nr.5. Pozdróffka.

Ja chciałam szyć, ale w rezultacie kupiłam suknie. W czerwcu ide tylko na drobne przeróbki.

Ja po dwóch "rajdach" przez salony coraz bardziej skłaniam się do uszycia. U krawcowej - nie w salonie. Wymarzyłam sobie skromną i mało ślubną sukienkę i liczę po cichu, że będzie mnie to kosztować mniej niż 1000PLN... Zobaczymy...

a ja zdecydowałam się na nr 4 ;-) . Wypożyczam z salonu

wczesniej myslalam o wypozyczeniu, ale zdecdowałam sie na szycie u krawcowej,
pozdrawiam

image

macie może namiary na jakąś dobrą krawcową?coraz bardziej przychylam się do opcji szycia ale nie znam sie w ogóle na tym a nie chciałabym trafić na kogoś niewłaściwego