kto ubezpiecza

kto ubezpiecza bike od krzedzierzy. Macie jakies doswiadczenia. Kris
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kto ubezpiecza

O ile pamietam, nikt nie ubezpiecza od kradzieży. Nie wiem czy w ogole gdziekolwiek na swiecie ubezpieczają od kradzieży.
Natomiast PZU ubezpiecza od rabunku roweru, mają oferte dla rowerzystów. Rabunek różni sie tym, że dostajesz przy okazji łomot, ew zlodzieje cię przestraszyli , ale generalnie widziales ich i wezwałeś policję.
Tak więc jak by cie chcieli okraść, to poproś żeby ci przyłożyli , bo inaczej nici z odszkodowania :) Jak tajemniczo zniknie spod sklepu, to niestety to nie jest rozbój, tylko kradzież i nici z odszkodowania.

Pozdrawiam
Jarek

Re: kto ubezpiecza

tez sie kiedys dowiadywalem o ubezpieczenie. w pzu jest calkiem ciekawe bo mozna ubezpieczyc nie tylko od kradziezy ale i od wypadku takie jakby AC na rower. Ale koszta juz są spore:/ jezeli nie masz wiecej niz 26 lat to placisz pelną sume. Ubezpieczenie bike-a na np. 4000 kola kosztuje jakies 400-500 zl:/

Inne tematy z forum

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...