kto znalazł PK 6 na TR?

kto znalazł PK 6 na TR, proszę się pochwali jak go znalazł i mnie oświeci czy za zaoranym polem była droga czy nie.... dzięki
art

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kto znalazł PK 6 na TR?

za zaoranym polem była dobra droga, ale to wiem z relacji. Ja napierałem lekko na południe od zaoranego i niestety wtopiłem ok. 40 min. chaszczowanie, wąwozy, itp. - punkt był dobrze usytuowany.

Jesli to ten punkt na skrzyzowaniu 'kurza lapka' (jak pisalem wczesniej, mapy brak, w aucie lezy), to zjeżdżasz z zaoranego pola w dol (jadac przez nie mniej wiecej w tym samym kierunku w jakim jechales od pobliskiego sklepu), przejezdzasz przez bloto na zjezdzie i druga w lewo po kilometrze stal namiot z punktem. Czyli dokladnie jak mowila mapa.

Szy.

od czerwonego koguta ( tak wyszlo z 18 stki) w dol jarem do rzeki potem w lewo i juz jest PK 6 i tak bylo z tej strony ( wschodniej) najszybciej bo ponizej ( bardziej na PD) bylo zaorane pole podobno

Chyba bardzo niewielu wybrało ten wariant, myślę że czas jazdy nie był mimo wszystko lepszy, natomiast sporo czasu można było stracić na weryfikację położenia , kiedy droga się kończyła.
Zastanawia mnie jednak Twój dojazd z PK18 do Czerwonego Koguta.

a co Cie zastanawia?

1. nie mam mapy przed soba

2. tak o porostu "wyszlo" i jak wyjechalem z lasu na zakrecie asfaltu to pojechalem przez koguta bo w zalozeniu mialem wyjechac z lasu w innym miejscu i inaczej pojechac i dobrze wyszlo bo sie rozdzielilem z chlopakami z ktorymi jechalem w tym momencie i oni dojechali do PK6 40 minut po mnie

Ja byłem na PK6 ale jechałem od strony PK13 i dojazd był ok jak sie dobrze skręcilo, a punkt był dobrze usytuowanym, osobiście jechałem potem na 14 ale ci co z 6 jechali na 18 też wylądowali na tym polu.

...Po osiemnastce miałem w Objezierzu miałem 1:25 do konca czasu. Na przystanku nieszczęśnik, który zmielił przerzutkę w lesie przed 18, czeka na transport. Pogadaliśmy 5 minut. Oszacowaliśmy ile czasu potrzebują na powrót do Kobylnicy. Wyszło, że jak dam z siebie wszystko to 6 moja. Pod warunkiem, że do niej trafię… :)
Kto nie ryzykuje w kozie nie siedzi. Zawróciłem i na szóstkę.
Z początku szło gładko. Piękna droga jak na mapie. Co do drzewka, słupka i chałupy. Ale po 1,5 km chyba jakiś rolnik stwierdził, że droga jest jego i co ma leżeć odłogiem – zaorał.
Brzegiem pola,
koleiny zastępcze w lewo.
Brnę.
Koniec kolein.
Rżysko.
Brnę,
koniec rżyska,
las.
Ścieżka,
ścieżka wąska,
ścieżynka,
chaszcze.
Koniec.17:20.
klęska.
Azymut północ.
Przedzieram się przez krzaki do pola.
Polem do lasu,
w lesie przecinka,
przecinką w dół – takiego błota nie było nigdzie wcześniej –
wyglądało jak świeżo wylany beton i miało głębokość do połowy koła.
Ale ! miało też jedną miłą cechę – zachowywało ślady. Ślady rowerowych kół w dużych ilościach : . Znaczy nasi tu byli. :) Mapa kompas – kierunki się zgadzają. Za 300 m w lewo do punktu. I yes yes yes 17:35 pk 6. Chłopaki z punktu mnie namawiają :„ tam jest 13”… optymiści :))

Usb klub rowerowy napisał(a):

> kto znalazł PK 6 na TR, proszę się pochwali jak go znalazł i
> mnie oświeci czy za zaoranym polem była droga czy nie....
> dzięki
> art
>
>

Była droga, jak najbardziej - generalnie z drogami w obszarach po-PGR-owskich od czasu gdy je zlikwidowano (znaczy PGR-y) jest kiepsko. Często są zaorane właśnie albo zarośnięte i kompletnie nieprzejezdne - nieużywane zanikają... W tym akurat miejscu wszystko poza brakiem drogi się zgadzało (kształt pola, pas lasu po jego lewej stronie itp) i konsekwencja w brnięciu przez zaorane pole była szybko wynagradzana znalezieniem PK.

Należy pamiętać, że na mapa to nie tylko naniesione drogi ale również sporo innych elementów ....

Hmmm ja dojechałem do tego zaoranego pola i długo główkowałem co zrobić, zjechałem przez pole gryki ale pojawiło się bagienko cofnąłem się nieco, zjechałem do rzeczki i dalej do punktu kierowałem się wzdłuż rzeczki, może przedzieranie się brzegiem nie było bardzo sprawne ale przynajmniej rzeczka była pewniejszym punktem odniesienia niż znikająca droga :) Dodatkowo rzeczka płynęła fantastycznym wąwozem :)