Re: kupno amora
adzia napisał(a):
> Dzieki ZyWy:):)
> Ja osobiscie mam Suntoura i.....nie polecam, o tej porze roku
> praktycznie nie dziala!!! Poza tym chyba jest nieszczelny.
> Natomiast niedawno testowalam Axla i chyba jest mimo wszystko
> dla mnie troche zbyt twardy, slyszalam ze rowniez szybko lapie
> luzy, ale nie wiem czy faktycznie tak jest. Hehe na allegro juz
> za nieco ponad 700 zl mozna nabyc Marzocchi MX Comp AIR
> nowke!!! wiec sie nad tym powaznie zastanawiam:)
> Mam jeszcze pytanko-dlaczego nie polecasz Pilota C-wlasnie taki
> model znalazlam w fajnej cenie i rowniez biore go pod uwage,
> dzieki za pomoc, pozdrawiam goraca
> Aga
A jaki masz model tego Suntoura? Bo ja słyszałem o nich że są co prawde dosyć ciężkie ale pancerne(tzn. nie rozwalają się), a o tym że na zimę twardnieją to wiem. Co do Axela to tam jest jeszcze ten plus że ma tą podkowe Reverse Arch(czy jakoś tak...), która daje lepszą sztywność amorka. Odnośnie Marzocha to wiadomo że są to super amorki, tylko wiesz jak chce się dać 700zł(dla mnie dość dużo) na allegro to szkoda by było gdyby się okazało że jak przyjdzie to np. będzie miał wżery na goleni albo coś podobnego... także to troche ryzyko, ale jeśli wszystko by grało to napewno była byś zadowolona. Odnośnie Pilota C to napisałem że pewnie nie była byś z niego tak zadowolona, bo ten amor w odróżnieniu od wersji SL i XC nie posiada czegoś takiego jak asysta powietrza,a więc nie ma tak skutecznej regulacji. Wersja C posiada tylko tłumienie olejowe(bez asysty powietrza) i z tego co słyszałem to waży również troche więcej od normalnego Pilota. Oprócz tego słyszałem że Piloty szybko łapią luzy kiedy używa się ich z tarczami(jeśli jeździsz na v-kach to niedotyczy). A swoją drogą to z tego co mi wiadomo to ta wersja C nie była sprzedawana oddzielnie w tegorocznej ofercie, tylko była montowana bezpośrednio w nowych rowerach(wiem, że np. w któryś z Treków była), a więc nowego raczej trudno dostać, chyba że ktoś sprzedaje wymontowanego bezpośrednio z nowego roweru.
Acha odnośnie przyszłorocznej kolekcji Rock Shox'a to widziałem że będzie niezbyt XC-owa, amorki ciężkie w porównianiu z tegorocznymi wersjami... dla przykładu Judy XC która w tym roku waży 1,8kg w przyszłym przytyje do 2,07kg. Więc jeśli kupować to najlepiej z tegorocznej kolekcji.
Pozdrawiam :)
0
0