lampy diodowe

Co sadzicie o lampach przednich do roweru na diodach. Spełniają swoje zadanie czy to tylko gadżet. A jezeli kupić to na ilu diodach i oczywiście GDZIE.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lampy diodowe

sa ok ale trzeba kupic dobry moel z kilkoma diodami, nie daje to tak maxymalne jak zarowy ale dluugo bateryjka działa.

Uzywam (używałem właściwie) całą jesień i zimę taką 5 LEDówke katajke. Rewelka. Światło troche trupio blade i trzeba sie przyzwyczaic ale siłe i zasieg ma. Ukradli mi niestety rowerek gdzie był zaczep do niej i teraz nie moge jej zamontowac, ale jak skombinuje sobie uchwyt, to bede dalej jej używał.
Polecam. Tylko cena troche odstrasza - jakies 140-150 zł.

Pzdr.
T.

bodek a jak taki cat eye z deszczem sobie radzi? nie przemaka?
Pozdrawiam
Jarek

Mi jeszcze nie przemókł, nie wiem jaki to musi być deszcz, ale na razie odpukać całą jesień i zimę przejechałem bez problemu. Teraz nie jeżdżę z nią bo jak mi bajka walneli poprzedniego to razem z podstawką do lampki i nie mam jak jej przyczepić.

Pzdr.
T.

zalezy co uwazasz za zadanie takiej lampki - jesli oswietlanie drogi przed Toba to zapomnij, jesli uczynienie Cie widocznym na drodze - dobry wybor. sam takowej uzywam (smart 3 diody, zielone), widoczny jestem, a baterie choc drogie faktycznie starczaja na dluuuugo. do jazdy nocnej w terenie polecam latarke czolowke

3 diodowy smart to swiatlo "pozycyjne" :) popatrz po katalogach to zobaczysz ze sa pozadne "reflektpory" z silnymi diodami z ktorymi mozna spokojnie w nocy po nieoswietlonym terenie ganiac.

ok rB ale ceny... taniej niz oswietlajacy droge cateye wyjdzie, jak mowisz 'pozycyjny', smart plus dobra czolowka - czyz nie?

mysle ze skoro ktos sie pyta to nie chce wydac majatku

ale w przypadku diody energie sie oszczedza i nie trzeba tyle nowych bateryjek :)

hmmm... ja tam pozostane przy swoim... bo tak na dobra sprawe to ile razy w roku jezdzi sie w nocy po terenie? baterie starcza na duzo takich wyjazdow, a mozna jeszcze akumulatorki posiasc.

na dokladke mam taka osobista teorie ze poza wypadkami totalnej bezksiezycowej nocy oswietlenie drogi ogranicza pole widzenia (do oswietlonego obszaru)

mi sie czasem trafia wracac po nocy :)
jakos mi sie bez lampek udaje, jak sie gna asfaltem to widac linie na srodu drogi i tego sie trzeba tzrymać (pobocze mozna zgubic i wpasc do rowu a na srodku jest bezpiecznie)

a jak sie trafi lasem wracac to tzreba w gore sie gapic, jasniejszy pas nieba nad nami to znaczy ze jest dobrze i jestesmy na drodze, jak sie robi na gorze ciemno to wjechalismy miedzy drzewa, tyle w kwestji utrzymania kursu na drodze. A zeby lasem trafic to trzeba na pamiec jechac i wiedziec gdzie i kiedy skrecic :P

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...