łatki

Czy łatki nadają się do zaklejania każdego rodzaju przebitej dętki np. która w kole ma ciśnienie w granicach 7-8 atmosfer?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: łatki

:)

Niestety, łatki nie trzyają powyżej 4 atmosfer, a tymbardziej na dętkach zimowych. Ale jest na to sposób. Po naklejeniu łatki trzeba nakleić jeszcze obok 3 łatki i mocno związać szpagatem ( gruba nić) lub obwiązać pakułami i posmarować specjalną pastą. Całość wsadzić na obręcz i mozna pompować nawet do 10 atmosfer. tylko pamiętaj, żeby nie jeździć po mokrym !!

kup se detke i woz w kieszonce. ale dziekujemy za kolejny ciekawy problem :D

btw doszly mnie sluchy ze mialem powazna chorobe i przerwe w treningach? pytam zatem jak forma?

Woziłęm ale nigdy nie zdarzył mi sie przypadek żebym coś przebił wczoraj to był pierwszy raz i mam nadzieje że ostatni, mogę wozić dętki i łyżki ale co z tego jak problem z napompowaniem ręczną pompką 7 atmosfer chociaż ona nadaje się max do 10 atmosfer (chodzi o to kto ma taką siłe żeby ręczną pompką tyle pompować)?
Też miałem niedawno przeziębienie i aż cztery dni bez roweru:(

Można skleić i wpompować 10 atmosferek. Warunek , że ja poprawnie zakleisz. Ja też nie miałem pewności co do tego, że dętka klejona wytrzyma takie ciśnienie, ale jest ok.

ups tzn nie ja mialem tylko Ty miales :D

kup sobie pompke sks wese i po problemie z latwoscia napompujesz ile chcesz

czyli do szosówki ? oczywiscie ze tak.

Pytanie tylko czy nie będzie bicia promieniowego po doklejeniu łatki od nie jednej osoby dowiedziałem się że łatki nie są przeznaczone na ciśnienie które jest w oponach szosowych.

Bez przesady. Chyba , że nakleisz latkę wycietą z opony samochodowej.

zgodzę się, pompowałem bankowo pod 10 atm. i nic sie nie działo. Tylko przy dużych prędkościach z górki na gładkim asfalcie biło lekko

moze opona sie krzywo ułożyła? Najlepiej przy zakładaniu opon smarować obręcze i opony mydłem, mydłem w płynie czy też ludwikiem.
Ładnie sie wtedy układa i przy okazji oddtłuszcza obręcz.