Re: lek. Karol Kempiński - opinie
Wybrałem przchodnię świętokrzyską stosunkowo niedawno ze względu na bliski i łatwy dostęp (przeprowadziłem się w te okolice). Miałem anginę, wysoką temperaturę, łamanie w kościach, ogromny ból gardła i czopy ropne na migdałkach! Myślałem, że zwariuję - dodatkowo miałem problem z rejestracją telefoniczną i internetową, męczyłem się tak trzy dni aż postanowiłem z bomby pojechać do przychodni i poprosić doktora o przyjęcie. Pech chciał, że dr Kempiński był na urlopie ( z tego powodu pewnie wynikały problemy z rejestracją) w recepcji polecono mi abym zapytał dr Terlikowską czy mnie przyjmie - pani doktor się zgodziła. Mam niemiłe doświadczenie z tą Panią - w mojej ocenię wyszła na mega służbistkę i daleko jej do bycia miłą... Czułem się jakby przyjęła mnie z łaski i jakbym był w jej gabinecie za karę - nie była pewnie zadowolona, że miała dodatkowego pacjenta. Jako, iż byłem w tym czasie uczniem klasy maturalnej poprosiłem o zwolnienie z trzy dniowym wyprzedzeniem ( na samym początku wspomniałem, że od 3 dni nie byłem w szkole i męczyłem się z anginą) Pani doktor poirytowanym i pretensjonalnym tonem powiedziała, że absolutnie! To nie możliwe, ona nie ma prawa wystawić mi takiego zwolnienia, iż nie widziała mnie trzy dni temu i nie może ocenić jaki był wtedy mój stan... (przypominam, że miałem na migdałkach czopy ropne! ale tu ze strony pani doktor jakieś insynuację, że od 3 dni sobie wakacje zrobiłem i dopiero dziś zachorowałem) na dokładkę gdy powiedziałem, że puchnie mi noga i nie wiem dlaczego i czy mogłaby to sprawdzić odpowiedziała - Niech Pan idzie z tym do swojego lekarza rodzinnego! - Aha... dzięki Pani doktor za pomoc, naprawdę!
Natomiast jeśli chodzi o dr Kempińskiego to szczerzę mogę polecić! Całe szczęście, że zapisałem się do niego, uff...
Pan doktor Kempiński zawsze podchodzi do pacjenta profesjonalnie zaczyna wizytę od wywiadu z pacjentem, jest bardzo dokładny, spokojny i miły - nawet jeśli nie uda mi się umówić na wizytę telefonicznie/internetowe to osobiście w przychodni gdy poproszę aby dr mnie przyjął - zawsze mogę na to liczyć i nie muszę czuć się jak "niechciany pacjent na gapę". Jeśli proszę o skierowanie lub zwolnienie również nie ma z tym problemu ( oczywiście jeśli rzeczywiście wymaga tego sytuacja).
Przeczytałem, że rozbiega się o to czy dr jest młody czy stary (bo Pani wyżej na tej podstawie ocenia kompetencje i doświadczenie lekarza) no jak kto woli - dr Kempiński jest raczej młody ale myślę, że ma i tak już odpowiednio duże doświadczenie dodatkowo ma specjalizację z chorób wewnętrznych i profesjonalne podejście do pacjenta! Polecam :P
2
1