leki na podtrzymanie ciąży

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
witam dziewczyny, mam pytanie jakie leki brałyście na podtrzymanie ciąży ? ja jestem po 2 poronieniach i w obu przypadkach brałam acard i duphaston i niestety nie udało się, niedługo chcemy z mężem zacząć starania o dziecko, wpierw wycieczka po kilku ginekologach no i zobacze co oni mi poradzą brać na podtrzymnie, ale też i Was proszę o opinie co Wy brałyście by donosić ciąże?
obie ciąże prowadził doktor mielcarek, teraz nie mam pojęcia kto ciąże poprowadzi gdyż boje się komukolwiek zaufać ;/

pozdrawiam !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: leki na podtrzymanie ciąży

Zadaj to pytanie na RODZINA I DZIECKO tam dziewczyny na pewno będą obeznane w temacie :)

bralam duphaston

A ktorys z lekarzy bral pod uwage zestaw acrd i haparyna lub
acard i heparyna i steryd?
Jesli masz problemy immunologiczne, to acard jest niewystaczajacy, by pomoc utrzymac ciaze.
Niestety, zaden z lekarzy z trojmiasta nie potrafil znallezc przyczyny moich poronien. Pomogla mu dr Jerzak z Warszawy, ktora zlecila mi badania i znalazla przyczyne. I ustawila leki na przyszla ciaze, ktora prowadzili mi lekarze z gdanka. I udalo sie.
Podstawowa liste badan masz tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,11916,11770555,0,lista_badan_po_poronieniu_jeszcze_raz.html
duzo informacji uzyskalam tez na
poronienie.pl

Inne tematy z forum

Bastion Lew (3 odpowiedzi)

Długie Ogrody, gdzie powstaje Bastion Lew, to zlokalizowany nieopodal ścisłego, historycznego...

Kamienna Grobla (4 odpowiedzi)

Planowana zabudowa będzie znajdowała się bezpośrednio przy nabrzeżu Motławy. To unikatowa...

Scala (144 odpowiedzi)

Apartamenty Scala ze względu na swoją lokalizację umożliwiają życie w centrum miejskich wydarzeń,...