Re: likwidacja kierunku na AP edukacja
Witam,
Kilka lat temu również chodziłam do szkoły policealnej (jednej z Gdańskich szkół policealnych) tak jak Ty.
Uczęszczałam na kierunek przez dwa semestry po czym Pani dyrektor oznajmiła,że w dniu dzisiejszym zajęcia w Naszej grupie mają miejsce po raz ostatni.
Powodem likwidacji kierunku była bardzo niska liczba uczestników zajęć (10 osób) - na samym początku grupa liczyła 30 osób później dopisało się kolejnych 15 trzeba było założyć dodatkowy dziennik a jeszcze później gdy nauczyciele, którzy Nas uczyli zaczęli oznajmiać,że po tym kierunku nie znajdziemy pracy ludzie zaczęli się wypisywać.
Pieniądze przepadły i czas którego nikt mi już nie zwróci.
Po miesiącu zapisałam się do innej szkoły policealnej na ten sam kierunek chodziłam 3 semestry i miała miejsce ta sama sytuacja co przedtem.
Zmarnowany czas i pieniądze,których nikt nie zwróci.
Dzisiaj gdyby ktoś zapytał mnie czy ma wybrać szkołę policealną czy pójść na studia odpowiedziałabym aby poszedł na studia.
Po obu przypadkach poszłam na studia.
Szkoły Policealne to był idealny przystanek "poczekajka" dla osób które, (tak jak ja w tamtym czasie)po skończeniu szkoły średniej nie miały za bardzo sprecyzowanych dalszych planów odnośnie swojej edukacji i nie bardzo wiedziały co chcą dalej robić.
Był to również argument dla osób które,nie chciały pójść do wojska i idąc do szkoły policealnej nie musiały odbywać służby wojskowej.
Gorąco odradzam!
1
0