lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

zakładam nowy wątek bo nasz się już zbyt dłuuugi zrobił

a oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html

Nasza lista:
1. arisa6 - czerwiec/lipiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. annamaria836 - 17 lipiec
9. Nikita987 - 19 lipiec
10. marta82 - 23 lipiec
11. magda84 - 27 lipiec
12.Tesula- 2 sierpień
13. wercia83 - 5 sierpień
14. Kejt - 5 sierpień
15. Umchi - 16 sierpień
16. mamasyna - 17 sierpień
17. edginia - 19 sierpień
18. MARKOWA - 26 sierpień
19. gosiunia1108 - 07 wrzesień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

marta82 a gdzie sie przeprowadzacie??

Ja póki co chudnę, tak jak z Hanką (wtedy spadłam 4kg i zaczęło iść w górę, teraz póki co spadło 3.5kg). U nas plan mieszkaniowy jest taki, że maleństwo najpierw będzie spać w naszym pokoju w łóżeczku, a Hania dostanie nowe łóżko. Potem będzie wspólny pokój, ale planujemy przeprowadzkę, tzn. rodzina nas gnębi ;) i pewnie prędzej czy później się przeniesiemy, tylko wizja kredytu na 30 lat mnie przeraża. No ale w 4 osoby na takim metrażu (w 2 pokojach i z wózkiem w mieszkaniu) może być kiepsko.
Co do wózka, my mamy po Hance Emmaljungę Edge Duo Combi, gondola+spacerówka+fotelik z adapterem, sponsorowane przez dziadków więc mogliśmy zaszaleć. Wózek fajny, przeszkadza mi tylko jego waga i brak skrętnych kółek, ale tak poza tym to "wóz terenowy" i posłuży drugiej dzidzi. Pozdrawiam mamusie.

Kulka, zmiana VAT-u dotyczy tylko "odzieży i dodatków odzieżowych" oraz bucików. od 1 lutego będzie to 23%. Wózki dziecięce od 2008 objęte są wyższym, czyli od 1 stycznia 2010 23% VATem.
znalazłam takie info tutaj: http://www.branzadziecieca.pl/?p=8796

Ja dziś od rana smażę i zajadam naleśniki.. a raczej ciasto naleśnikowe, bo zjadam je, zanim zdążę coś do nich włożyć :)

muszę to z siebie wyrzucic.. zakochałam się.. w nutelli.. mogłabym ją jeśc i jeśc i jeśc. i mnie nie mdli, ani nic (przed ciążą mdliło :) )
od początku ciąży przytyłam 400 g (15 tydz). ale coś mi się zdaję, że za chwilę zacznę tyc w takim tempie, że na długo zapomnę widoku stóp od góry :)

też mamy 2pokojowe meiszkanko. wierzę, że jakoś damy radę.

wózek już wybraliśmy - maxi cosi mura 4. czy słyszałyście tę niecną plotkę, że vat na rzeczy niemolęckie 8% od początku lutego wskakuje na 23%? w tej sytuacji chyba kupimy wózek już teraz. ale może to tylko wstretna plotka?

Ja tez sobie tak myslałam, że najpierw maleństwo bedzie spało z nami w pokoju, w kołysce, a Stokrotka sama w pokoiku. Ale nie wiem jak to bedzie jak np. maleństwo bedzie spało, a my bedziemy chcieli sobie obejrzec tv, pogadać, poklikać na kompie itp.Pierwsze dziecko od razu po porodzie miało cisze jak makiem zasiał, ładnie nam spała, nie wybudzała sie zbyt często. Nie wiem czy nowo narodzone bedzie potrafiło odlaeźć się w nieco innych warunkach... To takie obawy. Ale z drugiej strony nie ma wyjśc, chyba bedzie musiało tak być.

Hejka,
ja wczoraj miałam taką straszną ochotę na lody,że jak tylko kupiłam to zjadłam odrazu cale pudełeczko.

Kasiorek555,gosia_dim_,mona_g,mamasandry super ,że wszystko dobrze z Waszymi fasolkami.Ja mam wizytę 3 lutego,juz nie mogę sie doczekać,może już będzie widać płeć :)

kejt trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.Na pewno wszystko będzie dobrze.

Ja będę miała troje dzieci w dwóch pokojach i wcale nie uważam żebyśmy sobie specjalne przeszkadzali.Córka (5 lat) śpi w jednym pokoju z synkiem (2,5 roku),a maleństwo będzie spało na początku z nami w pokoju,a później starszym dzieciakom kupimy łóżko piętrowe,a maluch będzie spał w pokoju z rodzeństwem w swoim łóżeczku.

Cześć mamuski!!!
same dobre wieści!!!
sałatka wszystko bedzie dobrze, serducho bije pewnie jak dzwon
mamasandry dobrze ,super,że wszystko okij
kejt co do przezierności to ja musiałam powtórzyc, bo za szybko poszłam, sadziłam, że to 12 tyd a z usg wychodziło,że 11 i dzidzia była malutka(musi miec od 45 mm do 70 mm).
do usg w invicie to ładnie sobie liczą 250 zł chcieli bez nagrania.
Ja mam 2 pokojowe mieszkanko i tak sobie wymysliłam, że dla 2latka zostawie mały pokój bo spi w łóżeczku, a mały bobo bedzie znami spał w pokoju w kołysce.

No to dobre wiadomości się posypały... I NIECH TAK JUŻ ZOSTANIE DO KOŃCA! :)

My czekamy na usg za tydzień we wtorek, spradzimy czy serdusko bije i czy wsio ok. Wczoraj naczytałam się jak to kobiety noszą we wczesnej ciązy martwe płody i teraz cały czas o tym myślę. Moja mama powiedziała mi kiedyś, że teraz to juz tak zostanie do końca zycia - wciąż się będę martwić o moje dziecko...

Ja też niestety przytyłam i cały czas sobie mówię, że to TYLKO dlatego, że powiększyły mi sie piersi, są mega! ( z miseczki B na C/D) Szkoda, że takie nie zostaną na zawsze ;)

Mam pytanie do mam, które mają dwójke dzieci i mieszkają w dwupokojowym mieszkaniu. Powiedzcie mi, jak to pogodziłyście, aby wszcyscy zgodnie zasypiali i sie nie budzili w nocy, np. na karmienie najmniejszego głodomorka?

tak na słone to ja też mam straszną ochote ale bardziej na paluszki slone no i ze słodkiego to kisiel jem go dwa razy dziennnie :-)

Ja już przytyłam 2 kg i zapisałam sie teraz na basen żeby sie troszke poruszać :-)

Same dobre wieści! super dziewczyny!!!

My szykujemy się do przeprowadzki. Już nie mogę doczekać się "przestrzeni"!!!!

Hej Dziewczyny no ja te po wizycie u lekarza:) jest juz echo serducha i ogolnie wszystko ok:) a nastepna wizyte w walentynki mam:)
A ta gorsza wiadomosc to taka ze przytylam juz 2 i pol kilo ;( kurcze trzeba sie pilnowac bo czasami to naprawde za pozno sie zajadam a ostatnio to taka ochote na slone mam ze w popcornioe i chipsach siedze bo tylko po tym nie jest mi niedobrze i tylko na to mam ochote:(
No cóż mam nadzieje ze ten apetyt na te chipsy wkoncu mi przejdzie a jak nie to nie bede na nie wogole patrzec byle by nie siegnac po paczke:)

Cześć Dziewczęta :D

My mamy dzisiaj dobry humor, bo byliśmy u ginekologa i nasz stan się poprawił :) Szyjka się rozluźniła i wydłużyła. Mam następną wizytę na 10 lutego - to już będzie usg połówkowe. No i cena mnie zabiła w invicie usg 3d/4d kosztuje 200 zł, a z nagraniem 280 zł. Dobrze, że całą resztę mam w abonamencie medycznym.

No a druga wiadomość to że znaleźlliśmy wózek. Nasz faworyt i ostateczny wybór to Delti Emu. W naszym VW Polo mieście się ładnie, i jeszcze zostaje dużo miejsca. Gondola w razie czego może być złożona na płasko i spacerówka na szczeście się rozkłada. (Mówię NIE kubełkowym spacerówką).

Życzymy zdrowia wszystkim koleżanką, tym co mdłości mają za sobą i te co jeszcze się męczą, no i tym szczęśliwcom jak ja co ich nie mieli :D

gosia_dim_, to super, że wszystko dobrze.
Ja wybieram się jutro na usg i badanie przezierności. Mam nadzieję, że nie jest za wcześnie. Lekarz powiedział, że mam przyjść pomiędzy 18 a 25 stycznia. To dopiero początek 12 tygodnia, ale tylko jutrzejszy dzień mi pasował. Trzymajcie kciuki.

Mam nadzieję, że dziewczyny które wymiotują jak najszybciej poczują się lepiej. Ja tego nie doświadczylam, a i tak czuję okropnie. Nawet nie jest mi typowo niedobrze, ale taki okropny smak w ustach prawie non stop.
A z tym, że mam na coś ochotę, a jak zrobię już nie smakuje to norma :) A największą ochotę mam na ...piwo... Aż się trzęsę jak ktoś przy mnie pije :)

Ja po wizycie, wszystko OK, widziałam przez chwilę maleństwo z bijącym serduszkiem.
Z pokazywaniem płci to Hanka robiła nam kilka razy "kawały", obracała się tyłem, zasłaniała rączką, chowała się pod moim pępkiem... Bardzo późno pokazała że jest dziewczynką.

A u nas wszystko dobrze, teraz mamy wizyte dopiero 23 lutego ale sesja się zbliża więc czas szybko zleci :-)
Pani doktor starała się dzisiaj sprawdzić czy chłopiec czy dziewczynka ale maleństwo niechciało pokazać :-( może się wstdziło hihihiihiihi

To jest jakies chore... poszłam za zakupy i zobaczyłam Pania, która niosła w ręcę mleko w butelce plastikowej (chyba Mlekovita). Choc w domu mam całą zgrzewkę mleka uht (ale takie w kartoniku) miałam ooooogromna ochotę kupić i od razu wypic takie z butelki. No i kupiłam, zaniosłam do domu, a w domu... nie mogłam na nie patrzeć....

I tak jest prawie ze wszystkim! Jak mysle sobie co ugotuje na jutrzejszy obiadek, na co mam największą ochotę to przygotowuje to cos i potem okazuje sie, że znowu nie mogę patrzeć i wąchać tego co ugotowałam, choc mąż się zajada...

Masakra jakaś! W pierwszej ciązy tego nie miałam!

Tak to lody :)

a co to jest to Calipso? Kojarzy mi się z lodem, ale nie wiem...? :)

Ja do ostatniej wizyty nie przytyłam nic, a teraz odkąd już nie wymiotuję jem tyle, że zaraz szybko nadrobię :)

Calipso też bym zjadła :) mniam

magiczny drugi trymestr... odliczam dni.... :)

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...