lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

zakładam nowy wątek bo nasz się już zbyt dłuuugi zrobił

a oto link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html

Nasza lista:
1. arisa6 - czerwiec/lipiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. annamaria836 - 17 lipiec
9. Nikita987 - 19 lipiec
10. marta82 - 23 lipiec
11. magda84 - 27 lipiec
12.Tesula- 2 sierpień
13. wercia83 - 5 sierpień
14. Kejt - 5 sierpień
15. Umchi - 16 sierpień
16. mamasyna - 17 sierpień
17. edginia - 19 sierpień
18. MARKOWA - 26 sierpień
19. gosiunia1108 - 07 wrzesień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lipiec-sierpień-wrzesień 2011r.

A ja mam zamiar rodzić w Redłowie.
Po pierwsze rodziłam tam już dwa razy,a po drugie mam blisko do tego szpitala.

ja pierwszy raz rodzilam w wojewodzkim i jestem bardzo zadowolona i drugi raz tez bede tam rodzic:) a ja mam takie rozstepy po pierwszej ciazy ze teraz smarowanie to chyba nic mi nie da:)bardziej juz wysypana krechami nie moge byc:)

u mnie chyba troche juz widac brzuch... tak mi sie wydaje... tzn. mam wiekszy i ja go widze, ale jak sie ubiore itp. to raczej słabo go widac ;)

smaruje sie oliwką, ale nie lubie byc taka tłusta...musze kupic jakis krem... czekałam w sumie do 4-go miesiaca, bo na wiekszosci kremów było napisane ze własnie od 4-miesiaca...

co do porodu to zanim zaszłam w ciąze to tez miałam plan rodzic w swismedzie, zona kolegi tam rodziła i bardzo sobie chwaliła i ja tez tak chciałam chwalic swoj przyszły poród :) ale teraz jak sama jestem w ciąży to chyba sie zdecyduje na państwowy szpital...jakos tak sie boje,ze jakby było cos nie tak, to nie zdaza dojechac z maluchem itp. i skłaniam sie ku wojewódzkiemu, rodziła tam moja kolezanka 2 dzieci i bardzo sobie chwali i z powodów takich jak Caroool :) jeszcze mysłam o klinicznej...

a ja tak bym juz chciala zeby bylo widac brzuszek no ale jeszcze troche poczekam:) a tez naleze do tych wiekszych i zawsze wydawalo mi sie ze pozniej bedzie widac brzuszek w pierwszej ciazy to bylo go widac tak w 5 miesiacu i tak tez pewnie edzie teraz:)

Ja już przeszłam na spodnie ciążowe.Brzuszek już trochę widać,ale ja należe do trochę pulchniejszych osób więc może dlatego widać szybciej.
Wydaje mi się,że to zależy od budowy sylwetki.U jednych widać szybciej,a u innych dopiero w połowie ciąży.

Nikita987 nie dotarłam jeszcze na zakupy :) może w weekend pojadę w tygodniu jak wracam z pracy do domu to jest jedzenie mycie i do łożka ;-)mam dużo biodrówek jakoś sobię radzę jeszcze nie jest źle.
Dostałam super spodnie od koleżanki, ale w nich chyba pochodzę na koniec ciąży;-)

Brzuchol z każdym dniem mam większy ;) i większy. Samrujecie grzecznie brzuchy? Ja teraz używam musteli,a w rezerwie czeka aa ja i mama.

A co do porodu ja myślałam, o wojewódzkim marząc że trafię na dyżur mojego lekarza prowadzącego, ale przed nami jeszcze szkoła rodzenia wybieracie się?

Jak dobrze, że dzisiaj piątek!

Z innej beczki... czy juz wam się pojawił brzuszek? Macie jakieś zauważalne zmiany? Oprócz piesi w rozmiarze większym czekam intensywnie na brzusio:)

Czy w Wejherowie jest jakiś żłobek????????????

Carmelasoprano

już wcześniej pisałam - do lekarza jeżdże do Gdańska do Medicoveru dr. Niedźwiedzka - mam tam abonament który obejmuje wszytko co dotyczy prowadzenia ciąży - USG, badania prenatalne itp.

Jeśli chodzi o poród o Medicover ma podpisaną umowę ze Swissmedem i z tego co się orientowała to ze skierowaniem od lekarza z Medicoveru poród tam jest za darmo - w abonamencie, jeśli to prawda to tam bym chciała rodzic

Hej troche mnie nie bylo i troche mam do czytania:) Słuchajcie czy wy tez tak maxcie ze po przejsciu trzech stopni sapiecie jak astmatyk??;) bo ja strasznie i czasem ciezko mi uregulowac oddech:( w pierwszerj ciazy tez tak mialam ale zastanawiam sie czy to normalne czy to tylko ja tak mam. A ja jestem z Gdanska Jasienia i chodze do Salwacha, a wie moze ktoras z was czy doktor Skrzypek Katarzyna przyjmuje gdzies na nfz??

Tesula, ja jestem z Redy, gdzie chodzid do gina i gdzie planujesz porod?

Ja myslalam na kliniczna, czy wicie jak tam wyglada szkoła rodzenia, trzeba sie wczesniej zapisywac, trzeba byc zameldowanym w gdansku?

w swissmedzie porod naturalny 5000, cc 5500, plus dodatkowe oplaty za pobyt w szpitalu plus leki....

Caroool bylas na zakupach? kupiłas jakies spodnie ?

wlasnie na tylko klinicznej daja znieczulenie bez problemu, na zaspie nie ma znieczulenia, a w wojewódzkim jak sie bedzie na szkoleniu i bedzie anestezjolog

Tesula,

to jakiś wymysł tym brakiem znieczulenia na klinicznej :) moja kuzynka rodziła tam dokłądnie 5 tygodni temu i dostała zneiczulenie bez proszenia zbytniego. po prostu powiedziala, że chce zewnątrzoponowe i je dostała.

a ile kosztuje poród w swissmedzie ?

Ja Gdańsk Ujeścisko chodzę do Intermed chyba jakoś tak, dr Mielcarek a badania robię na Klinicznej bo taniej:)

Mamuśki a z jakich dzielnic jesteście i do jakich przychodni chodzicie na wizyty do ginekologa?
Ja mieszkam w Gdyni na Dąbrowie i chodze do przychodni Dąbrowa-Dąbrówka.

Chwilę mnie nie było, a tu już nowy watek :) i jeszcze tyle do czytania!

Witam wszystkie Mamusie :)

mona_g trzymaj się ciepło, na pewno będzie dobrze :)
ja też na ostatniej wizycie dostałam przykaz częstszego odpoczynku, bo ostatnio praca mnie przygniotła :( no i niby źle nie jest, ale dr powiedział, że mogłoby być lepiej.

Co do ciuszków ciążowych, potwierdzam, że w h&m są wyprzedaże, tylko że bardzo szybko znikają. Ale ja już się coś upatrzy to warto zajrzeć na allegro czy może ktoś takich nie sprzedaje za grosze :)

Kurczaki, z tymi żłobkami to niezła jazda! Mam nadzieję, że mi w kwestii opieki pomoże teściowa, ale jak nie to będę ugotowana...

Może rzeczywiście warto się już przedszkolami zainteresować ;)

Pozdrawiam :)

carmelasoprano

ja jestem z Wejherowa

Kulka07

ja jestem u dr. Niedźwiedzkiej, chodzę do niej od 6 lat i jestem bardzo zadowolona. W ciąży byłam na wizycie dwukrotnie, trzecia w najbliższy poniedziałek. USG miałam na każdej wizycie - krótkie ale dostawałam zdjęcie. Na drugim USG słyszałam bicie serca.

Jeśli chodzi o poród to orientowałam że Medicover ma podpisaną umowę ze szpitalem Swissmedu (tylko w zakresie położnictwa) i jeśli tylko będzie taka możliwość to chcę tam właśnie rodzić mimo że jestem z Wejherowa.

Pozostałe szpitale w Trójmieście mnie przerażają - w szczególności Kliniczna bo tam nie dają znieczulenia.

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...