luzujący się suport

Witam posiadam rower kona stab z 2005 r mam problem z suportem roweru. luzuje się cały czas. za każdym razem przed wyjazdem muszę go dokręcać i po ok 50km ponownie.... czy może być to wina suportu czy gwint w ramie już sie wyrobił ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: luzujący się suport

Dokręć mocno a jak to nie pomaga to użyj tego kleju: http://www.smaruj.pl/p/pl/719/loctite+243+sredniowytrzymale+zabezpieczenie+gwintow+10ml.html
na pewno pomoże.

dokręcam mocno za każdym razem ale myślisz że to wina suportu czy ramy ?? bo nieco mnie to martwi

Gwint może być trochę wyrobiony, czyli ma trochę luzu i dlatego tak się dzieje. Tym się nie przejmuj użyj kleju i będzie ok. Skoro dokręcasz mocno i to nie pomaga to już więcej nie dokręcaj, bo końcu gwint się zerwie i wówczas na prawdę będzie koniec.
Jak kupisz taki klej to musisz dokładnie odtłuścić gwint posmarować i dokręcić, tylko z czuciem, żeby nie przekręcić gwintu. Ten klej możesz zakupić przez internet lub w sklepie.

ale potem z wykręceniem tego nie będzie żadnego problemu ??

chodzi na pewno o suport a nie o korbę? Jeśli to korba to gniazdo (kwadrat) w korbie musiał się wyrobić. Jeśli to suport to jak sobie radzisz z dokręcaniem go co 50 km? Za każdym razem ściągasz korbę?

Tu pewno chodzi o tę śrubę w korbie. Może sprecyzujesz o co chodzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przed wyruszeniem dokręcam wszystko po powrocie jest luźne. Luzuje się suport i z czasem śruby od korby. Łapiąc ramienia korby i poruszając widzę jak ośka suportu porusza się góra dół ...Dokręcam wszystko jest si i po czasie się powtarza. ściągam korbę dokręcam suport itd... Jak sobie z tym radze właśnie nie radze. Suport mam na isis, Truvativ, Model: Giga Pipe do DH.

To suport i śrubę od korby posmaruj klejem i po problemie

no ok ale potem przy wymianie nie będzie problemu z rozkręceniem tego ??

nie będzie, to nie skleja na amen. W najgorszym wypadku trochę jakąś suszarką podgrzać.

Jeszcze jedno, nie smaruj gwintu dookoła tylko z jednej strony. Kleje są różnego rodzaju, nie kupuj bardzo silnego.

spróbuje jeszcze suport wymienić i tak zrobię bo ten jest chyba od nowości roweru dzięki za rady ...

Miałem podobny problem :) ale u buga sobie poradzili.

wiesz zależy jak sobie poradzili ja co do serwisów mam mieszane uczucia zawsze jak dawałem rower jedno mi zrobili a drugie zepsuli dlatego wole pierw dowiedzieć się coś i spokojnie samemu podziałać

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...