25 czerwca w katedrze

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
hej hej!!
czy sa moze jakies osoby, ktore biora slub 25 czerwca w katedrze??bo mam pytanie, czy wiadomo juz czy katedra bedzie przystrojona, ostatnio siostra powiedziala mi ze jeszcze tego nie wie, ale samemu nie mozna nic przystrajac. poza tym mam jeszcze pytanie w sprawie organisty. czy ktos wie ile trzeba za niego zaplacic, i czy jest przypisany danej dacie czy sie zmieniaja, czy mozna go sobie wybrac!! z gory dzieki za odpowiedzi!!gosia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 25 czerwca w katedrze

Witam:)
mam slub w Katedrze 25 czerwca, Ty też? Ostatnio jak bylismy u siostry to powiedziala, ze wszystkiego o organiscie i strojeniu kościola dowiemy sie na spotkaniu 22 czerwca. Z tego co wiem, to katedre jakos stroja siostry a za organiste trzeba zaplacic okolo 100zl.

dzieki za odpowiedz. my tez o 18.30.juz sie troche denerwuje. ale mam nadzieje, ze jakos bedzie. powoli dopinamy wszystko na ostatni guzik, a co uwas??

Na poczatku rezerwowaliśmy Waszą godzinę:) a potem przenieślismy na 15.30. My też powoli kończymy przygotowania, ale ciagle coś zostaje do zrobienia... mam nadzieje, ze ze wszystkim zdążymy i o niczym nie zapomnimy:) Chociaż widze, że trudno bedzie hihi;)) Pozdrawiam!

wiem, z zeszlego roku (tez o 18:30 ;-) ale w lipcu, ze Katedra byla przystrojona przez siostry i z tego co wiem, zawsze jest tak dekorowana na sluby, bez zadnych dodatkowych oplat. Co do organizsty na spotkaniu w srode przed slubem spotkacie sie tez z organista, tym ktory akurat bedzie u Was, wiec zbyt duzego wyboru nie ma...;-) ale jeden i drugi jest w porzadku ;-)
powodzenia i milego zapinania wszystkiego na ostani guzik....

A co do strojenia kosciola przez siosrtry to one moze ustroją jak będą mialy czas ale musicie dostarczyc im kwiaty, mysmy mieli stroic sami bo siostry pow ze nie maja czasu, ale jak przyjechalismy z kwiatami to okazalo sie ze dopiero o 20 mozemy zaczac, wiec ksiadz sie zlitowal, powiedzial ze mamy zostawic juz wszystko gotowe tylko do przywieszenia do lawek i sama nie wiem czy to w koncu zrobily siostry czy panie ktore tam sprzataja kosciól. Ale na pewno nic nie stroja od siebie, jestem pewna bo bylam wczesniej w katedrze tez na 1 slubie i w ogole nic nie bylo

Hej dziewczyny, ja mialam slub w katedrze w kwietniu i to nie prawda bo nic nie stroją, oprócz kwiatów które stoją normalnie przy ołtarzu i czerwonego dywanu, jeśli chodzi o organiste to my dalismy 100 i to jest chyba ustalone z góry min.

a którego organistę miałaś - p. Walda, czy P. Peruckiego?

Peruckiego