Amator prosi o pomoc

Siema!!
Troche wstyd pisac, czytajac wasze wypowiedzi to widze samych fachowcow. Ale zaryzykuja (najwyżej mnie wysmiejecie).
Chodzi o to, że kupilem se nowy rowerek i chce troche pojeździc, ale jak wiadomo wiąze to się z odpowiednim dbaniem i konseracja sprzetu. Przy zakupie powiedzieli mi ze moge do nich wpadac i beda mi to i owo regulowac, ale wiadomo wstyd mi poprostu tam z każdym problemem jeździc. Wiec moze pomożecie mi powiecie jak sie reguluje przerzutki tylne. Jak przerzucam to nie każda pokolei wchodzi i cos tam trzeszczy.
pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Amator prosi o pomoc

dotrzyj sprzet i potem jedz na obowiazkowy przeglad gwarancyjny
zobacz co i jak tam chlopaki robia i sie zapytaj jak czegos nie wiesz. nie ma sie czego wstydzic bo kazdy przeciez jakos zaczynal

Tutaj masz stronke gdzie większość podstawowych napraw jest opisana. http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/

też polecam powyższą stronkę, a jak cos nie jasne to pytaj na forum - pewnikiem postaramy się pomóc

Bardzo dziekuje za pomoc. Zaczne teraz szykowac rowerek i moze penego dnia gdzies sie spotkamy na szlaku
pozdrawiam

Inne tematy z forum

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...