Biedny Polski pracodawca

Jak te firmy jeszcze ciągną bez ludzi , nawet Ukraincy mają w nosie 40 procent prac u prywaciarzy desperaci idą do urzedu pracy po pracownika z przymusu , ale duża część widzę ma zapasy kapitału i jeszcze jakoś tam funkcjonują opłacało się dawać część wypłaty pod stołem zatrudniać na czarno i nie wypłacać za nadgodziny he he . No ale niestety w zawodach kierowców , operatorów maszyn budowlanych i produkcynych skąpy prywaciarzyk będzie musiał zacząć sam sobie doszkalać ludzi bo takich po prostu nie ma .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chyba nic złego i żadnej bidy w tym nie widzę tylko normalizację :)
Może jak pracodawca zainwestuje trochę własnych środków w szkolenie pracownika to będzie się dwa razy zastanawiał zanim wymieni go na inny model
W urzędzie pracy nie znajdą pracownika za grosze bo te grosze pracownik już ma
Mam nadzieję że te zmiany idą w dobrym kierunku i pomogą nie tyle w podniesieniu pensji ale też w zmianie sposobu myślenia o pracowniku jako niepotrzebnym balaście, wymuszą większą elastyczność i doprowadzą do znacznego poprawienia warunków pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ukraincy traktują nasz kraj jak muzułmańscy uchodźcy, jesteśmy dla nich przystankiem na zachód. Skoro Polak musi tu pracować za śmieszne pieniądze przy czym często musi zderzać się z maszyną biurokratyczno-urzędniczą to co ma powiedzieć taki Ukrainiec? Dlatego zaczynają się interesować Wietnamczykami itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Biedny Polski pracodawca

Czekam aż otworzysz biznes i będziesz płacił "godnie" to rzucę szefowanie w cholerę i przyjdę do Ciebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...