Bogowie

Temat dostępny też na forum: Bogowie
Opinie do filmu: Bogowie.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bogowie

Bardzo dobry kawał życiorysu pasjonata, który łamał wszelkie konwenanse, zasady, przedkładał ratowanie życia nad swoim życiem prywatnym. wietna rola Tomasz Kota - udało się Panu bardzo realiztycznie odtworzyć postać prof. Religi. Gorące uznanie Panie Tomaszu! Wszyscy ci, którzy postrzegają Pana poprzez rolę w sitcomie - niech wybiorą sie na Bogów! Ogólnie świetnie oddany klimat lat osiemdzisiatych, układów, układzików... I ten niesamowity zryw ludzi, którzy idą za pasjonatem, tam, gdzie nikt nie widzi przyszłości. Ponadto świetna gra aktorska aktorów drugoplanowych, którzy dali sie zauważyć podczas projekcji. Pochwała dla humorystycznych sytuacji:) Koniecznie warto obejrzeć ten film!
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mnie się podobała gra Ryszarda Kotysa. Poprostu mialam ochotę go zabić!

Co za wredna szuja! Zresztą Kinga Preis też dobra! Niby mała rola a właśnie sceny z nią są najbardziej wzruszające. Scena z jabłkami była podwójnie bolesna. Po prostu czuło się rozpacz matki...no ja płakałam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

BOGOWIE

FILM I OBSADA ODEGRANIE GLUWNEJ ROLI WSPANIALE JESTE PRZYKLADEM TEGO MOJA ZONA 27 LAT PO PRZESZCZEPIE SERCA PRACA PROFESORA NIE BYLA DAREMNA 100 PUNKTOW NA 100 MOZLIWYCH TO TRZEBA PRZEZYC BY ZROZUMIEC ODEGRANIE ROL PRZEZ AKTOROW WSPANIALE BO TAK BYLO POZDRAWIAM SERDECZNIE PIEWSZA KOBIETA PO PRZESZCZEPIE JESTESCIE WSPANIALI
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 20

Głównie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszasz chorobę swojej zony z wartoscią widowiska, a to zmienia wartość Twojej opinii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rewelacja!

Według mnie zdecydowany faworyt. Kot jako Rysiek Riedel mniel zachwycił, nie przypuszczałam jednak, że zbuduje tak wiarygodną postać Religi. Swoją drogą, zaskakujące, jak mimo wszelkich różnic są obaj Panowie w chwilach słabości podobni.
Pasja, zaangażowanie, dążenie do celu bohatera sprawiła, że czułam podniosłe wzruszenie podczas całego filmu ( może bycie w ciąży trochę mnie tak nastraja, choć Pani obok też na końcu ocierała łzy). Momenty zabawne są naprawdę prześmieszne, cały film ma niesamowitą energię i dynamikę, nie ma niepotrzebnych scen czy ujęć. Genialny Głowacki, jak zawsze. Bardzo bardzo wszystkim polecam!
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja!!!! Oskar!!!!

Cudowny, wzruszający film, wspaniała gra aktorska, akcja jak w sensacji, elementy filmu psychologicznego, humor, doskonała muzyka, majstersztyk!
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bogowie

Mi film także się podobał :). Dzięki znakomitej grze aktorskiej, głównie Tomasza Kota, ale i epizodom Kingi Preis, czy Jana Englerta, film "płynie". To zasługa także, faktycznie, doskonałej muzyki, a właściwie jego motywu przewodniego (ma coś z tematu "Filary ziemi"). Dobór piosenek - tylko anglosaskie - świadczyć może o eksportowych planach twórców filmu.
Co do ewentualnego Oskara niestety jestem mniej optymistyczny :(. Wstawka o sercu "byle nie pedała czy Żyda" nie przejdzie w Akademii Filmowej, a i ilość przekleństw może nie spodobać się szacownej Akademii.
Ale film więcej niż dobry! Polecam:).
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

ŚWIETNY FILM

Film "Bogowie" można polecić każdemu, bo to świetne kino na wysokim poziomie. Doskonale skonstruowany scenariusz prowadzi widza przez historię wspaniałego człowieka, komentując równocześnie realia jego otoczenia między innymi dzięki całemu tłumowi fantastycznie zagranych ról drugoplanowych dookoła mistrzowskiego Tomasza Kota. Fabuła opiera się na krótko i zwięźle pokazanych punktach zwrotnych akcji, ale gdy trzeba reżyser pochyla się nad ważniejszymi momentami dłużej. Efektem jest ogromny ładunek emocjonalny, któremu nie sposób się oprzeć.
Może muzyka niepotrzebnie wzmacniała te emocje, trochę po amerykańsku, ale poza tym film jest absolutnie świetny.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po prostu boski!!!!!

Jeden z lepszych filmów jakie w życiu widziałam.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 9

Bogowie-bez podteksów!!!!

"Bogowie" świetne kino na światowym poziomie. Scenariusz doskonale opisuje i czasy i osoby. Historia wspaniałego człowieka, pełnego pasji ale również nie pozbawionego rozterek odnośnie zwykłych, codziennych spraw- żona, dom, praca - co jest ważniejsze - jak żyć? - Kot doskonale wpisuje się w rolę. Mówiąc szczerze nie przypuszczałem, że Prof. Religa był aż tak barwną postacią o czym świadczą nie tylko sceny dramatyczne ale i komediowe.
Polecam film każdemu wrażliwemu człowiekowi.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

polskie filmy dla gluchoniemych

tez chcemy ogladac polskie filmy szczegolnie takie arcydziela -prosimy o napisy ,to przeciaz nie jest duzy koszt
popieram tę opinię 109 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja poproszę o napisy z jeszcze jednego powodu - ten film jest udźwiękowiony tak samo, jak większość polskich filmów. Ogólnie rzecz biorąc, czasem trudno aktorów zrozumieć.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

bogowie

Bardzo wzruszający lapiacy za serce 💗 film.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Świetny

Świetny film. Polecam!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mega dużo przemyśleń

Dla mnie jedno jest ważne. Banał,ale jak ktoś ma silny wewnętrzny imperatyw,to :Nie poddawać się", Mimo niesprzyjających okoliczności, wrogów dookoła i własnych słabości. Ja chyba tylko raz w życiu tak walczyłam,ale nie o życie. Walczyłam o miłość. Ale to też życie,jakby nie było.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

o życiu i walce słów kilka

Czasem walka o miłość jest trudniejsza, niż o życie. Nie wiem co lepsze, umrzećmmając świadomość, że walczyłem do końca, czy do końca żyć ze świadomością przegranej walki o coś, co było dla nas najważniejsze. ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspaniały, mądry, prawdziwy

nie chcąc powielać słow już napisanych dopisze tylko - z seansu wychodziliśmy w ciszy pod ogromnym wrazeniem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bogowie

Super film, na pewno pozostanie w pamięci. Uwielbiam i stawiam na polskie filmy

Ambitny film

Podpisuję się pod opiniami przedmówców. Film bardzo ambitny, godny polecenia nic dodać i nic ująć

Zbigniew Religa, czyli mit założycielski polskiej innowacyjności

Film Bogowie Łukasza Palkowskiego to pierwszy od dawna przykład filmu z pozytywnym polskim bohaterem, który nie musi ginąć w żadnym powstaniu, wojnie lub wypadku, aby zawładnąć wyobraźnią narodową. Film stwarza niepowtarzalną okazję do dyskusji z dwoma dominującymi w życiu publicznym paradygmatami: emigracją Polaków i imitacyjną nietwórczą gospodarką. I dyskusję tę wywołuje nie żyjąca postać bohatera, ale mit stworzony w scenariuszu filmowym.
Bohater filmu po dwóch latach spędzonych na stypendiach medycznych w Stanach Zjednoczonych wraca do Polski i dostaje niepowtarzalną szansę na własną klinikę w Zabrzu, ponieważ jego macierzysta klinika nie jest skłonna ponieść ryzyka, które dzisiaj nazwalibyśmy ryzykiem innowacji związanej z przeszczepami serca. Młody Religa w wieku 35 lat uzyskał stypendium w Mercy Hospital w stanie Nowy Jork, po czym został oddelegowany na odbycie staży podyplomowych w USA, w 1973 z chirurgii naczyniowej oraz w 1975 z kardiochirurgii w Sinai Hospital w Detroit . Kierunek jego drogi życiowej jest jednak zupełnie odwrotny od pokolenia dzisiejszych stypendystów zagranicznych uczelni, a szczególnie po medycynie, którzy marzą o intratnej posadzie gdzieś w szpitalu w Szwecji, Niemczech lub Wielkiej Brytanii. Religa wrócił do Polski, do Polski wrócili też jego późniejsi asystenci, którzy stwierdzili, że nie będą przewozić polskich chorych dzieci do Holandii, ale wyleczą je na miejscu, w kraju. To są postawy ludzi z lat 70-tych i 80-tych, o których się już dawno zapomniało. Teraz w 2014r. jesteśmy świadkami emigracji ponad 400 tys. osób z dyplomami w poszukiwaniu lepszego życia za granicą. Czy to nie paradoks?
Religa dokonuje dramatycznego wyboru, właściwego tylko najbardziej zmotywowanym innowatorom nauki i gospodarki, takim jak William Henry Gates III i spółka. Chciał on w trudnych na początku warunkach doprowadzić do sukcesu rewolucyjnego projektu przeszczepu serca i dokonał tego metodą innowacyjnych własnych oryginalnych badań, które modyfikowały badania autorytetów zagranicznych (choćby np. w zakresie zmniejszania dawki leku immunosupresyjnego cyklosporyny, jakie stosowano w Wielkiej Brytanii). Aniołem biznesu, który dostarczył Relidze brakujących 3 mln dolarów na aparaturę medyczną był, uwaga aparatczyk partyjny, który zapewniał, że pieniądze będą z Jadzi, czyli śląskiej koksowni o tej nazwie, uzyskującej dewizy z eksportu. Przypomnijmy, że wtedy źródłem finansowania innowacji w Polsce mógł być co najwyżej blok państw RWPG (czy ktoś pamięta jeszcze ten skrót), a nie EWG (Europejska Wspólnota Gospodarcza). To jedno z najciekawszych, iście futurystycznych odkryć filmu Bogowie, ponieważ polskie innowacje po odcięciu brukselskiej manny z nieba po 2020r. będą znów poszukiwały aniołów biznesu we własnym kraju. Pytanie tylko, czy koksownia Jadwiga będzie wtedy na tyle wydajna i gotowa do dzielenia się kapitałem? Bohaterka ekonomiczna filmu, Koksownia Jadwiga w Zabrzu Biskupicach, ma się dobrze, jeśli wierzyć oficjalnym wynikom ekonomicznym. Historia zakładu obfitowała w wiele zwrotów akcji. Zakład produkcji koksu uruchomiony w 1884 roku przy Hucie Borsiga w Zabrzu przetrwał dwie wojny światowe i był wielokrotnie modernizowany (w 1948r., 1968r., 2008r.) . Osiągnięcia ekonomiczne tego zakładu pokazują - czym dla Polski jest Śląsk. Bez lokalnego zasilania ekonomicznego ze Śląska nie powstałoby wiele innowacji przemysłowych, a jak się okazuje, także dzięki mitowi filmowemu innowacji medycznych.
Prawdziwy bohater filmu zmagał się nie tylko z niedomogami ekonomii realnego socjalizmu na przełomie z nierealnym kapitalizmem, ale także z niechęcią zachowawczego środowiska lekarskiego, co oddaje najkrócej telegram otrzymany po pierwszych nieudanych przeszczepach w 1985r., z przestrogą, aby doktor nie zabijał niewinnych pacjentów podpisane ZOZ Poznań. Bill Gates w porównaniu ze Zbigniewem Religą miał w USA o wiele bardziej sprzyjający klimat do rozwinięcia swojej innowacyjności. Gates akurat w czasie, kiedy Religa był w USA na stażach medycznych, po lekturze egzemplarza czasopisma Popular Electronics ze stycznia 1975r., który przedstawiał na swoich łamach pierwszy komputer Altair 8800, skontaktował się z firmą twórcą tego mikrokomputera i zawiadomił, że wraz z grupą znajomych pracuje nad interpreterem języka BASIC na tę platformę . Potem już poszło i teraz ten tekst powstaje przy użyciu wynalazku Gatesa.
Rezultaty innowacji Religi mają tak trwałe rezultaty, że krytycy z ZOZ-u Poznań mogliby tylko pozazdrościć. Zresztą w filmie pada tekst, że Polacy potrafią zazdrościć sobie nawet klęski. Religa klęski nie poniósł, a odniósł sukces w dziedzinie innowacji medycznej o niespotykanej absolutnie skali w Polsce. Program jest kontynuowany w postaci projektu sztucznego serca, a przeszczepom w Klinice Religii poddano już ponad tysiąc pacjentów. Czy to tylko przypadek, że dwóch spośród tych pacjentów w ostatni weekend jechało w rajdzie rowerowym po ulicy w małej miejscowości pod Poznaniem, przy której mieszka piszący ten tekst? Czy mit polskiego skutecznego innowatora ma szansę na sukces i nie pozostanie jedynie mitem na papierze napisanych projektów, które powstały w celu uzyskania dotowanych środków z Unii Europejskiej ? Czas pokaże.
Od czasu premiery filmu Bogowie nie będę się już powoływał na przykłady innowacji amerykańskich, wystarczy mi Religa, zagrany wizjonersko przez Tomasza Kota, z miną godną Roberta Mitchuma! Reżyser Łukasz Palkowski to spełniona nadzieja polskiego kina, równa Wojtkowi Smarzowskiemu, autorowi filmu Drogówka . Mamy dwóch doskonałych specjalistów od etyki na ekranie, jednego od spraw dobra, drugiego od spraw zła.
Która z polskich firm zajmie teraz miejsce anioła innowacyjnego biznesu, porównywanego do roli koncernu IBM w życiorysie B. Gatesa i roli Koksowni Jadwiga w życiorysie Z. Religi? Pierwowzór prawdziwego polskiego innowatora mamy już gotowy!

(autor:Janusz Kobeszko - ekspert Instytutu Sobieskiego)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wy wszyscy tak naprawdę się zachwycacie tym filmem?

Mnie film rozczarował i nie wybiorę się już na żaden polski film,lubię czytać i oglądać biografie,ale za duzo sobie obiecywałam po tym filmie i wyszłam z kina rozczarowana
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

proponuję

Udać się do kina jeszcze raz może będzie lepiej może Bogowie zyskają ;)

Musicie to zobaczyć !

Jeden z lepszych polskich filmów. Tomasz Kot swietny w roli Religi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bogowie to najlepszy zdecydowanie film polski w 2014 roku (8/10)

Tomasz Kot powinien dostać Orła i wszystkie podobne nagrody za kreację prof. Religi - a jeśli myślicie, że są tam tylko pozytywy to się przekonajcie na własne oczy, że postać ta wcale nie jest cukierkowa.

A film choć jest dramatem zawiera wiele komicznych scen.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aż mi głupio to powiedzieć, bo wszyscy tu tacy zachwyceni,

ale mnie ten film nie zachwycił. Ucieszyłam się że zdobył Złote Lwy. Że nareszcie o bohaterze pozytywnym, wspaniałym człowieku, który dokonał wielkiego dzieła. Ale film mnie rozczarował. Jest przerysowany. Nadzwyczajne zbiegi okoliczności, jak w amerykańskich filmach: Religa operuje na ulicy i ratuje życie synowi prominentnego towarzysza, a ten jednym telefonem "w ostatniej chwili" ratuje sytuację finansową Kliniki. Dyrektor który wcześniej odmówił Relidze wsparcia, trafia na stół operacyjny i jest pierwszym udanym przypadkiem przeszczepu. I ta ekipa wywożąca gruz i tynkująca . I te śliczne panienki chętne do wszystkiego. Jakoś mi to wszystko za bardzo przypomina hollywoodzką masówkę. Myślę że to głównie wina scenariusza. Bo Kot jest świetny.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mam takie same odczucia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

takie to niestety były czasy... niewiele można było osiągnąć normalną pracą, wszystko się "załatwiało", dziś na szczęście mamy to prawie za sobą :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

przepraszam - uważam ten film za kiepski, potrzebny "przeszczep"

... były momenty gdy chcieliśmy z zoną wyjść z kina. Film nie spełnił oczekiwań.
Fatalne dialogi, kiepska gra (jedynie W. Kowalski trzymał poziom).
A nazwiska rezysera nawet nie staram się zapamiętać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 16

Bogowie

Czegoś takiego od dawna nie widziałam pełne kino w największej sali kina Krewetka. Film naprawdę świetny warty obejrzenia obsada również a rola Kota fantastyczna. POLECAM
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktosik

Dzis tez byla polowa w krewetce i dalej ludzie przychodza

Bardzo dobry film

film ciężki, o walce z komuną o lepsze, nowocześniejsze leczenie w Polsce.
Akcja toczy się roku 1983- 1989, ciężkie czasy w polskich szpitalach i w polskiej służbie zdrowia- była wtedy bieda, mało było leków, mało dobrego sprzętu do operacji.
A tu jeden pasjonat uparł się, żeby w Polsce ratować życie ludzkie i przeszczepiać serca. Szaleniec uparł się, żeby podnieść poziom polskiej kardiochirurgii do poziomu europejskiego .
Szalony lekarz pasjonat zmarł na raka płuc, ale uratował wiele istnień ludzkich .
Tomasz Kot zagrał tę rolę świetnie.
Dziś polska kardiochirurgia stoi na wysokim poziomie.

Film bardzo dobry, Kot w swojej roli rewelacyjny. W bardzo dobry sposób pokazuje lata 80-te i układy wtedy panujące. Jest to film biograficzny więc i nie ma tam akcji ale 2 godzinny film mija nie wiadomo kiedy. Jest trochę zabawnych scen. Ogólnie - film super :) Polecam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wspaniały film

Film który poruszył moją żonę i mnie.Najlepszy polski film ostatnich lat.Opowieść o człowieku ,który pokonał wszystkie przeciwności w walce o zdrowie pacjentów.Wspaniała gra aktorów w tej prawdziwej opowieści o wielkim człowieku prof.Relidze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

maly szczegol

Carmeny miały biały ustnik a w filmie Kot używał papierosów z pomarańczowym ustnikiem Dla palacza z tamtych lat to się zuca w oczy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

REWELACJA!!!!!!!!

Jeden z lepszych Polskich filmów, świetnie pokazany prof Religa- gratulacje dla Tomasza Kota bardzo realistycznie pokazał wielkiego Kardiochirurga. Kawał dobrej roboty aby pokazać jak pracował prof Religa z wielkim zaangażowaniem, jak ratował zycie ludzkie łamiąc wszelkie konwenanse - film godny polecenia - obejrzałabym go raz jeszcze :) - Super!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa momenty humorystyczne i trzymające w napięciu - odwaga i pokora - świetnie ujęte w filmie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rewelacja

Super się ogląda ,fajnie opowiedziana historia ,polecam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fantastyczny .

Dawno nie widziałam tak dobrego polskiego filmu, a rola Tomasza Kota - cudowna !!! Polecam .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

najlepszy polski film w ostatnich latach

Rola Tomasza Kota rewelacyjna.Bardzo dobry polski film. Sale kinowe sa pelne, wiec to o czyms swiadczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koszmar!

Chyba przestanę chodzić na polskie filmy. Stek przekleństw na każdym filmie. To jest chore, Reżyser chyba myśli.że to podnosi range filmu.Nie dziwmy się.że nawet dzieci już upiększają swoje opowieści wulgaryzmami!!!
Mamy piękny polski język -

Anetka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

hmm

Anetko przecież nie o to w tym filmie szło takie były realia a głupota skorumpowanych urzędasów powala największych stoików poza tym..film jest dozwolony od 15 r.ż a więc już nie dla dzieci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

... komuna upadła a problem pozostał ...

Wprawdzie na filmie jeszcze nie byłem ale muszę przyznać, że jak to czytam to się zasmuciłem. Komuna upadła a problem ciągle pozostał ten sam, tylko otoczka bardziej kolorowa,stroje personelu ładniejsze a nadal na nic kasy nie ma ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skazany rules!

Szczerze mówiąc, duzo bardziej podobał mi się Kot w Skazanym na bluesa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dynamiczny, dobrze zrobiony film

Fajnie, ze powstał tak dobry film biograficzny. No i ten Tomasz Kot, niesamowity:)

Dobry, tylko i aż tyle

My Polacy uwielbiamy skrajności: albo "rewelacja", "boski", i w ogóle "super", albo "kiepski", "koszmar" i w ogóle "dno". Nic pośrodku. A według mnie ten film właśnie taki jest. Doceniam pracę wykonaną przez Kota, ale to nie jest konkurs na najlepszego sobowtóra Zbigniewa Religi. Dla widzów zagranicznych profesor jest postacią anonimową, nie znają jego gestów, postury i sposobu mówienia, więc dla nich nie mamy wiele do zaoferowania; po prostu odegranie pewnej biografii. A np. taki Jeremy Irons w "Rodzinie Borgiów" w ogóle nie przypomina Aleksandra VI, ale mimo to tworzy wspaniałą kreację aktorską. Więc ostrożnie z tym Oskarem... Wracając do "Bogów": trudno oprzeć się wrażeniu, że zachwyty bardziej dotyczą osoby prof. Religi niż samego filmu. Tu się zgadzam - taka postać zasługuje na film wyjątkowy, a ten jest tylko dobry, akademicko poprawny. Za dużo tu maniery głównego aktora oraz demonów polskiego kina: efekciarstwa i łopatologii, za mało głębszej refleksji, "rozegrania" tytułowego tabu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zobaczyć, ale

Dobry film.
Polecam,ale uprzedzam przed realistycznymi scenami operacji na otwartym sercu - nadwrażliwcy i sercowcy bądźcie ostrożni :)

Bogowie

Film, który zostawia rysę w świadomości. Jest fabuła, jest dowcip, jest wzruszenie - ogląda się z wielką przyjemnością. Tomasz Kot wciela się bardzo dobrze w kolejną, choćby po Ryśku, postać, i robi to bardzo dobrze.

Świetnie zrobiony i zagrany

Niezbyt często chwalę polskie kino. Tych naprawdę wartych obejrzenia jest do policzenia na palcach jednej ręki. Są to: "Dług", "Plac zbawiciela", "Jack Strong" i teraz "Bogowie". Film świetnie zagrany, odzwierciedlający faktyczny życiorys profesora Religi (konsultowany z rodziną), ukazujący prawdziwe realia tamtych czasów. Pozostaje w pamięci na długo po wyjściu z kina!

Inne tematy z forum

Listy z Wilczej (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Listy z Wilczej . Przeczytaj o filmie.

Diamenty (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Diamenty . Przeczytaj o filmie.

Predator: Strefa zagrożenia (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Predator: Strefa zagrożenia . Przeczytaj o filmie.