Buty SPD

Chcę zakupić buty i pedały zatrzaskowe. Co do pedałów to kupię prawdopodobnie shimanowskie 540, ale nie mam pojęcia co do butów, poniewaz nie chce wydawać majątku , ale nie chcę też kupować najtańszych modeli tylko coś co będzie sie nadawało np na bikemaraton ( chodzi o to żeby nie została po pierwszym wypadzie osobno podeszwa a osobno cała reszta) hehehee no i oczywiscie nie wiem czy shimano czy moze sidi? doradzcie w jakich jeździcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Buty SPD

SID

ok sidi ale jakie?

Marko napisał(a):

> ok sidi ale jakie?

mam Bullet, parę znajomych również je ma i to juz kilka sez. Oprócz porwanego języka żadnych strat.

Marko napisał(a):

> ok sidi ale jakie?

Potwierdzam, że SIDI są najlepsze (zmierzyłem dziesiątki par butów i nie ma porównania).
Jeśli masz trochę kasy, to tak jak mówi TJ - BULLET. Niższe modele mają tylko 2 rzepy i wyraźnie słabiej trzymają nogę, poza tym chyba dopiero od modelu BULLE zaczynają sie buty z gniazdami na kolce (które jeśli będziesz chciał się pościgać w trudniejszych warunkach mogą się przydać.
Ja mam SIDI Eagle (miałem kupić BULLETy, ale trafiłem na super okazję) i jestem bardzo zadowolony - bardzo wygodne i doskonale trzymają nogę (wcześniej miałem buty na SPD, ale turystyczne i różnica jest ogromna).
Pozdrower

jest jakaś oficjalna strona producenta ??

Maciass napisał(a):

> jest jakaś oficjalna strona producenta ??

http://www.velo.com.pl/sidi/sidi_1.htm \

masz oficjalną dystrybutora ;) Lista modeli po lewej rozwijana.

sa rowniez Northwave'y a takze Pearl Izumi,
pochodz po sklepach i poprzymierzaj ...
a modele - zaleznie od stanu portfela...

pozdrower
Peter

PS: wymienilem te dwie marki obuwia w ktorym jezdzilem i jezdze...

a wiecie gdzie mozna dostac najtaniej wtrojmiescie lub najtaniej w sklepie internetowym ? tylko jakis sklep z jajami jak np. cyklotur

W cenie sidi bullet mozesz miec shimano 221 (jest promocja na www.cult-bikes.com.pl za 449zl !!!) Jest to najwyzszy model butow shimano 2004, jezdzi w nich Lotto PZU, wiec chyba sa dobre :) Maja wstawke w podeszwie z carbonu, 2 rzepy i klamre. Ja tez bede zmienial buty przed sezonem i wlasnie na shimano, ale model 225. Teraz mam bullety i po 6 latach w sumie nic sie z nimi nie stalo, oprocz porwanego jezyka. Po prostu sie zuzyly....
Pozdro

I ja tak myślę,właśnie Shimno(ten model)

parezałem i chyba shimano, bo pzry ich zakuppie pedaly dostajesz chyba za stówke SH PD M540.

nie jakieś tam parezyałem tylko sprawdzałem

Gdzie w trójmieście są sklepy z najniższą ceną butów spd, bądź z największym wyborem ? ( zacznijmy od Gdynii)

DOŁĄCZAM SIE DO PYTANIA....

Z największym to u Żuchlińskiego...

No to trzeba zobaczyć, tylko zależy czy daje rabaty, bo pare złotych juz u niego zostawiłem, a buty i pedały to kolejne pare groszy.

jak chcesz kupic buty shimano, to u zuchlinskiego mozesz sobie poprzymierzac, ale kup w cultbikes, albo cykloturze....u zuchlinskiego droooogo ! (wczoraj byłem i mierzyłem :) ), mają tez troche sidi, scotta a northwave bedzie dostawa za : cytuje "tydzien, dwa, trzy, sama nie wiem" :)

ale dużą ma przebitkę, bo nie wiem czy warto jechac wogóle

no chyba żę pomierzyć

Ja kupowałem w lutym buciki u Żuchlińskiego i wtedy miał a wiele modeli z zeszłorocznej kolekcji w fajnych cenach, ale trzeba było mieć troche szczęścia z numerem buta. Nie wiem jak teraz jest, ale moim zdanie warto się wybrać.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...