Cicha Noc

Temat dostępny też na forum: Cicha Noc
Opinie do filmu: Cicha Noc.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kojarzy mi się ze Sieranevadą Puiu

mocny kandydat do zwycięstwa, ale jutro Atak paniki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Film, który nic nie wnosi

Świetni aktorzy, bardzo dobrze opowiedziana historia. Wszystko do siebie pasuje. Tylko ten temat. Jeśli generalnie Ci się nie układa, twoi najbliżsi nadużywają, a wokół Ciebie widzisz bród i bylejakość. Jeśli chcesz zobaczyć to samo w kinie to zapraszam. Nie chcę oglądać filmów, które nie dają żadnej nadziei, nie wnoszą niczego nowego czego nie mógłbym zaobserwować w codziennym życiu nie zmuszają do żadnej nowej refleksji. Po co mam oglądać coś co dzieje pewnie w 3-5 milionów polskich domów. Nawet jeśli z punktu widzenia sztuki filmowej jest to bardzo dobrze opowiedziane.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 23

Nie bród

W tym wypadku nie "bród" a "brud":)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie "brud"

... tylko i wyłącznie "brut".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma to jak serial "Dynastia"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chociazby po to, by sie utwierdzic,ze inni maja gorzej od Ciebie i powinienes docenic to,co masz.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

nic tak nie cieszy jak nieszczescie drugiego czlowieka... masakra
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

najpierw trzeba nauczyc się ortografii
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziekuje za te recenzje
Widze film I jeo role, tak jak Ty.
Nie chce ogladac tzw dziel, jesli nie potrafia nic innego jak dolowac.

Patologia na calego.

Bardzo zaluje ze widzialem ten film. Film w przerysowany sposob pokazuje prowincjonalna patologie. Alkoholizm, zaburzone relacje, przemoc rodzinna, wynajetego Lexusa jezdzacego po gruntowej drodze, walke o rodzinny majatek. Brakuje chyba tylko samobojstwa i wykorzystywania seksualnego nieletnich.... masakra. Czemu ma sluzyc nagromadzenie w jednym filmie tak wielu ekstremalnych sytuacji? Zyczylbym polskiemu spoleczenstwu aby nie byl pokazywany poza granicami Naszego kraju bo tylko utwierdzi naszych sasiadow ze wciaz jestesmy zapijaczonymi szpanerami nie umiejacymi stworzyc rodziny... W mojej rodzinie i najblizszym otoczeniu swieta tak nie wygladaja a rozmawialismy po filmie i bylismy wieksza grupa... Nie chodzi mi o to zeby zamykac oczy na problemy i koloryzowac rzeczywistosc ale mysle ze tak nie wygladaja swieta w wiekszosci polskich domów. Film chyba jest sztuką dla sztuki. Gorąco odradzam. Wg mnie szkoda oczu, czasu i pieniedzy...
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 19

Uwierz, ze film nie jest przerysowany. To, ze u Ciebie tak nie jest nic nie znaczy. Osobiscie czulem sie jakbym ogladal dokument, bo znam kilka takich rodzin.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Patologia

podpisuję się pod opinią całym sercem, wyszłam zniesmaczona i zszokowana. W Polsce wigilia jest celebrowana i bardzo uroczysta a tu szkoda gadać. Pomyślałam o tym samym, oby nie był pokazywany za granicą. Rodzina patologiczna, chłopak, który marzy o sukcesie za granicą i cała rodzina oczekująca od niego pomocy, ojciec i dziadek alkoholicy, brat oczekujący dziecka z jego narzeczoną, siostra którą bije mąż i matka która próbuje to wszystko bezskutecznie ogarnąć. Jednym słowem MASAKRA. Mam nadzieję, że takich rodzin już w Polsce jest minimalny odsetek. A reżyserowi współczuć jeżeli w takie klimaty go kręcą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kolejny film opisujący polską szarą smutną rzeczywistość na prowincji? Jakoś mnie to nie przyciąga.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

Świtny film

Świetnie zagrany ;
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Porownanie

Ale bez porownania lepszy od Listow do M3?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawdopodobnie bardzo dobry film

Jak w tytule , dlaczego dobry , świetnie zagrany , nigdy dotąd nie widziałem tak realistycznych postaci , miałem wrażenie że to są prawdziwi ludzie gdzieś na mazurskiej czy podlaskiej wsi , dlaczego prawdopodobnie , ponieważ sama akcja wydaje się nudna nieciekawa , po pierwszych 20 tu minutach chciałem wyjśc z kina , film broni się jednak w dalszej części , w sumie warto zobaczyc
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

kolejny gniot pod tytułem - Polacy są pijani durni i źli - zrób taki film o żydach - pójdę

i ten jakubik...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

i koniecznie akcja musi się odbywać podczas świat Bożego Narodzenia - głupi, pijani i źli katolicy - antysemici - i tak w kółko...wymiot
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

ech

Boli co? katolicy ....

Samotnie .

wybrałam się po raz pierwszy do kina i trafilam na świetne kino.Jestem zachwycona dojrzałością młodego reżysera, klimatem filmu, genialną rolą Dawida Ogrodnika i paru innych.
Polecam ludziom lubiącym pomyśleć i poczuć.

Wiecej takich filmów poproszę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nieciekawa tematyka

Co z tego że aktorzy dobrze zagrali jak tematyka ciągle ta sama, polska, smutna, ponura,nędza i bieda. Na co dzień spotyka się ciągle ludzi ponurych , narzekających, nieudaczników to chociaż w kinie chciałby człowiek pomarzyć i pobyć w lepszym świecie a potem wyjść z kina i pomyśleć że tak jest u nas w Polsce-pięknie, bez problemów i wesoło.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie polecam

Film jest rzeczywiście świetnie zrobiony i zagrany, ale jest po prostu okropny. Nie dziwota, że na TAKIE filmy PISF dawał kasę - Polak katolik=nieudacznik i alkoholik. Jak bardzo trzeba nienawidzić Polski, żeby nakręcić coś takiego??? Szkoda niewątpliwego talentu reżysera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

I straszno i śmieszno.

Prawdziwy film o pewnym elektoracie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Crime 101 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Crime 101 . Przeczytaj o filmie.

Avatar: Ogień i popiół (15 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.

Lesbijska księżniczka z kosmosu (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.