Co z oświetleniem na Pszennej?

Czy ktos moze posiada informacje czy deweloper 7 Nieba postawi chociaz kilka lamp wzdłuz dojazdu do budowanego osiedla, bo poki co panuje tam straszna ciemnica;/ płyty jumbo polozył, ale co z oswietleniem?;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co z oświetleniem na Pszennej?

myślę, ze deweloper 7niebo nie postawi kilku lamp. ogolnie to ten deweloper już ma w du&*( swoich klientów...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

oswietlenie stawia gmina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oświetlone będzie Centrum Handlowe Feniks, które budowane jest przy skrzyżowaniu Pszennej z Brzozowy Zagajnik. Będzie tam pewnie kilka lamp wokół budynku i parkingu. A jeśli chodzi o Pszenną to oświetlenie tej ulicy leży w gestii Gminy. Pszenna powinna być oświetlana jako jedna z pierwszych ulic, ale kiedy to będzie? Oby w 2013, wszystko zależy od budżetu gminy Żukowo...

Centrum Fenix to zupelnie z innej strony, a Pszenna która bedziemy chodzic my i nasze dzieci nadal jest zupelnie ciemna!A moze by tak pomyslec o jakiejs zbiorowej petycji lub nawet symbolicznej skladce mieskznacow na postawienie i montaz kilku lamp?Osiedle ma tylu mieszkancow wiec koszt kilku lamp nie bylby odczuwalny.Może i mieszkancy ulic sasiadujacych czyli Rożana, Chabrowa wzieli by w ty udział, bo na tych krótkich uliczkach tez jest ciemno i na pewno tez by im zależało!Tylko kto sie tym zajmie- kto ma takie zdolnosci i determinacje, aby zawalczyc o jasnosc?pozdrawiam!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ta pewnie oświetlenie do czasu oddania do użytku centrum nie będzie. Pojawi się centrum, zrobi się "tłoczniej, ruchliwiej" w tej okolicy, przybędzie samochodów, ludzi/pieszych, nie trudno w ciemnościach będzie o stłuczki, potrącenia... a może w najczarniejszych wizjach śmiertelnych wypadkach.... po kilku takich akcjach może i Gmina zareaguje ;/

... oby taki scenariusz się nie sprawdził !!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rada dla ulicznych rajderów
ZWOLNIJ

Skoro miejscowość w tym rejonie się silnie rozwija i powstaje Centrum Handlowe to myślę, że gmina pomyśli o drodze, chodniku i oświetleniu. Szczerze mówiąc to jest bardzo dziwne, że Banino przy takiej ilości ludności nie ma oświetlenia... Nawet małe wioski liczące do 100 mieszkańców mają lampy, chociażby na zakrętach bądź skrzyżowaniach... a my tu mówimy o składkach, to obowiązek gminy! My co najwyżej możemy oświetlić sobie osiedle, bo tam drogi są naszej własności i gmina tam nic nie postawi...

Sadze ze moze byc problem z gmina, poniewaz w Baninie jest juz budowana szkola;/ patrzac nawet na odcinek od szkoly do domu seniora-czyli wjazdu na Pszenna tez nie ma poki co lampy, aby oswietlic dzieciom droge do domu!A to przeciez priorytet, aby nie szly w ciemnosci czy my doroslii!żarówno ulica gółwna jak i Pszenna sa b. ruchliwe i az ciezko sobie wyobrazic co tam sie bedzie po zmroku dzialo!Nie wiem co nam pozostaje- pisac wnioski, prośby, o doswietlenie ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie chyba coś słabo z tą szkołą, bo gminie grozi odebranie dotacji.

Ciekawe gdzie są ci, co tak psioczyli na starego burmistrza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co z oświetleniem na Pszennej?

Z Rada Banina:

"I tak na spotkaniu w dniu
15 grudnia rada sołecka ze wszystkimi radnymi Banina zaproponował wycofanie projektu Tadeusza Szmytke dotyczącego
oświetlenia ul. Mazowieckiej i Mazurskiej na rzecz oświetlenia ul. Pszennej i Tuchomskiej. Oświetlenie powstanie na
istniejących słupach energetycznych. W dniu 21 grudnia na sesji Rady Gminy zatwierdzono zmiany i uchwalono budżet
na 2013 rok."

Tylko się pytam gdzie te słupy energetyczne na Pszennej?

tez sie wlasnie nad tym zastanawialem - gdzie sa te slupy? :)

Jedyne slupy jakie mi sie kojarzą w tym miejscu , są pomiędzy osiedlem rodzinnym a miodowym , ale przy drodze to raczej ciężko jakieś znaleźć :D

są ale nie na całek Pszennej

W takim razie powinni postawić kilka słupów na Pszennej od Kubusia Puchatka do Chabrowej - chodzi przecież aby było bezpieczne dojście do ul. Lotniczej gdzie jest na przykład przystanek autobusowy. Myślę, że wstawią bezmyślnie lamp w środku Pszennej...

a w środku Pszennej ludzie nie mieszkją?
Paniusia się uprze i jej daj tak
Rozumiem ,że każdy chce to proszę mieć do gminy pretensje lub to wójta

ci na środku wybudowali sie kilka lat wczesniej niż inni z Kubusia Puchatka i co maja zrobić? pretensje mieć tylko do kogo to jest najgorsze bo wszyscy się wypinaja bo kasy bark niestety

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...