Cyrk

Czy cyrk który rzekomo będzie posługuje się prawdziwymi zwierzętami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Cyrk

Nie będą wypchane trocinami,możesz śmiało iść .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żałosny jesteś....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety chyba tak. Także ja z moimi dziećmi napewno nie pójdę....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

a ja myslalem ze cyrk ze zwierzetami w Baninie istnieje od jakiegos czasu juz..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Istnieje, najlepsze okazy to osiołki z remizy, podziwiane przez większość zwierząt, klempy nie myślące samice łośowatych zatrudnione w większości sklepów i lokali, rącze galopujące wałachy w swoich pseudo suvach na kredytos lub uczciwie odkupionych od niemca volkssmrodach.
Na koniec wielkomiejskie lisy, którym wydaje się że jak się ubiorą w obcisłe to mogą wszystko, spychać z chodników pieszych prowadząc swoje welycopedy, wymuszać pierwszeństwo, i na koniec dnia nasr*ć swoim 4łapym pupilem pod każdą furtką byle nie swoją.
Zapomniał bym o niekwestionowanej bestii, krokodylus troglodytus na kładzie bez tablic itd.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

A Ty którym jesteś okazem? Bo na bank zaliczasz się do któregoś z powyżej wypisanych haha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

nornica widzę ,że wszystko wiesz o mieszkańcach Banina. O ceniasz bardzo szybko jak na typową cebulę przystało, to takie nasze ,polskie prawda. Uogólniasz i nienawidzisz ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja was wszystkich nienawidzę. Kiedyś to kur*a było!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

marta, marta takie piękne imię a taka głupota bije po oczętach.
wypisać to się możesz z przedszkola a co do mojej proweniencji to jeżdżę spokojnie, bez nerwów, prawko od 28 lat kategorie ABCD
okazem jestem pewnie jakimś, ale ty raczej tego nie ogarniesz jak to młodzież powiada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Głupota bo śmiałam skomentować Twoją żałosną wypowiedź?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cyrk że zwierzętami to prymitywna rozrywka prymitywnych ludzi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Żałosne bo szkoda 20 zł na bilet co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

rozrywka dla dziadow i suweren

Płacić 20 zł za popatrzenie jak ktoś się pastwi nad zwierzętami?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteśmy w takich czasach że martwicie się o zwierzęta, którym nawet krzywda się nie dzieje, a jak człowiekowi stanie się coś złego to nikt z was by nawet palcem nie kiwnął. Widzę już jak większość z was rzuca się na kierowcę który potrąciłby psa, ale mało kto z was by pewnie zareagował gdyby kierowca potrącił pieszego. To że to jest cyrk to nie oznacza że zwierzęta są tam bite. Wręcz odwrotnie nawet można by było stwierdzić. Że gdzieniegdzie w cyrku zwierzęta są lepiej traktowane niż u was w domu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zwierzęta czują bardziej niż ludzie i nie są niczemu winne. Ludzie natomiast to delikatnie mówiąc ku***.. a odnośnie krzywdy to coś o tym wiem dlatego też się wypowiadam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe czy się nad tym zastanawiasz jedząc kiełbasę z grilla, albo pierś z kurczaka na obiad. My ludzie też czasami zasuwamy kilkanaście godzin dziennie i nikt się nad nami nie lituje, a ludzie zobaczą zwierzęta w cyrku i od razu łezka im idzie do oka że musi żyć w niewoli, a założę się że ci ludzie w cyrku poświęcają im więcej uwagi i serca niż my tutaj zwykli ludzie. Większość z nas pewnie trzyma psa, któremu tylko karmę wrzucimy do miski, wyjdziemy z nim na spacer i to wszystko.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie zabijam i mam wybór jem albo nie jem miso. Po drugie nienaturalnym jest wymuszanie na zwierzetach sztuczek ,które głupi ludzie wymyślili dla uciechy innych głupich ludzi. Już w wielu miastach w Polsce cyrk ze zwierzetami nie dostaje pozwolenia na wjazd.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jedząc mięso przyzwalasz na ich zabijanie. Gdyby ludzie nie jedli mięsa to by ich nie zabijali. Proste. Czyli uczenie mojego psa aportowania i innych sztuczek to nazwiesz to bestialstwem. W cyrku robią to samo, tylko na tym polega ich zarobek. Czy facet w cyrku chodzącym z wężem na szyi to też nazwiesz okrucieństwem. Na dodatek uważasz że ludzie którzy chodzą do cyrku są głupi. Dawno nie byłem w cyrku. Ale nie przeszkadza mi jego istnienie. Ale uważam że większość głupich ludzi, uważa że całe ich otoczenie jest głupsze od nich.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zastanów się człowieku co Ty w ogóle piszesz... Jak można porównać aportowanie psa do wchodzenia po schodkach słonia który waży zdecydowanie więcej niż pies.. Jak można porównać zwierzę domowe bądź podwórkowe typu pies czy kot do zwierząt stadnych które powinny żyć na wolności! Normalnie czytam niektóre komentarze i nie wierzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Powinny żyć na wolności, a jak idziesz do zoo oglądać zwierzęta to co? Też powinny żyć na wolności, a siedzą w klatkach. Poziom waszej inteligencji jest chyba naprawdę znikomy. Czasami lepiej żeby te zwierzęta żyły w zoo czy w cyrku, niżby miały uciekać każdego dnia przed kłusownikami.

Proszę się doinformować w jaki sposób i dlaczego pojawiają się i są zwierzęta w zoo..... Bo porównanie zupełnie nie adekwatne.
Najlepsi właśnie są tacy jak Ty. G***o wiedzą, a się wypowiadają....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie same te słonie z Afryki przyszły do Polski się zapytać czy je przyjmą w zoo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A tego, że znajdują się w zoo bo są odbierane tym skur***** z cyrków nie przyszło Ci do głowy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd pomysł, że jadam mięso...

Czyżbyś nigdy w życiu nie zjadła mięsa? Ani jajka? Teraz będziesz uważała się za lepszą bo nie jadasz mięsa? Człowiek swoim istnieniem przyczynia się do niszczenia natury. Pomyśl sobie że tam gdzie mieszkasz kiedyś była piękna zieleń, lasy, pagórki, łąki, swój dom miały tysiące zwierząt i roślin. Zwierzęta mogły spokojnie spędzać tam swój żywot. Ale przyszedł człowiek, wszędzie zaczął lać beton i zwierzęta poumierały. Istnienie człowieka wiąże się z niszczeniem roślinności i zabijaniem zwierząt. Jeśli komuś to przeszkadza to najlepiej jest zakończyć własny żywot. Oczywiście możemy dbać o to co nas otacza, o przyrodę, naturę. Ale niektórzy skrajnie przesadzają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"my ludzie zasuwamy kilkanaście godzin dziennie" - to Twój wybór. Każdy indywidualnie o sobie decyduje. To Ty podejmujesz decyzję gdzie idziesz do pracy, jakiej itd... Jeśli źle wybrałeś to Ci współczuję ale nikt nad Tobą się litować nie będzie. Sam decydujesz!

dokładnie a takiego słonia w cyrku traktuje się tak, bo w latach 90' pracowałem w obwoźnym cyrku bułgarskim, który wystawiał swoje śmieszne pokazy w Belgii, Holandii i u niemca w trójkącie gdzie te kraja ze sobą graniczą, więc wracając do tematu żeby rano wyjechać to trzeba słonia zapakować już na wieczór do naczepy, tylko on nie chce z reguły wejść więc kilku facetów bo jednego by się nie bał napie**ala go długimi prętami i jako zwierze inteligentne poddaje się po 5-6 minutach bo już to przeżyło i wie że nie warto walczyć, kojarzyło mi się to zawsze z gwałtem, ale zostawiłem te przemyślenia dla siebie, miałem wtedy 20 lat, jak się zwalniałem to złamałem szczękę dyrektorowi a belgowie w radiowozie odstawili mnie do Holandii bez konsekwencji.
Cyrku nie polecam, ale też nie odradzam ja mam po prostu traumę ale słyszałem że dużo się tam zmieniło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W latach 90 powiadasz, to już prawie 20/30 lat mija od tego, a ty porównujesz nas do takich czasów? Niedawno tamtych czasów to milicja obkładała wszystkich pałkami i to było uczciwe, a takiego słonia to wielka tragedia. Słoń zapewne ma taką grubą skórę że odczuwał to tak jak ty byś dostawał chudziutką gałązką. Prosty przykład krowa. Jak się Ciebie nie słucha i ucieka gdzieś w pole to musisz jej przywalić kijem, niekoniecznie z całej siły, ale ona i tak prawie nic nie czuje i nic sobie z tego nie robi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rozpędź się i je***j głową w ścianę, też nic nie poczujesz. Jak pustą to nie boli podobno....
Co Ty w ogóle piszesz..... Że nie poczuje? Ale z jakiej ku*** racji ktoś ma go bić bo tak mu się podoba.... Ludzie na siłę ze zwierząt dzikich chcą robić maskotki....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To czemu ludzie trzymają w domu ryby, chomiki, węże, pająki? Dla "maskotek".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja na szczęście nie zasuwam, ale są tacy, którzy ciężko muszą pracować na swoje życie. Oczywiście że każdy pracuje na swoją dolę i od niego zależy jak mu się powiedzie w życiu. Ale niektórym to niestety los układa życie. Ale tacy ludzie jak ty to zamiast pomóc komuś w życiu któremu noga się powinie, to pewnie przejdziesz obok tego obojętna. A większość z nas wychowana w wierze katolickiej, ale jedynie w kościele potrafimy trzymać rączki, a poza kościołem to opuszcza już nas życzliwość i dobro.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W d*pie mam twoją wiarę pajacu i jasno się wypowiedziałem jako facet więc patrz na to co piszesz bo o myślenie nawet nie zabiegam. Jeżeli chodzi o lata 90 to tak kończyłem podstawówkę w 89 potem było już tylko gorzej , mam wyrok skasowany przez Sąd N. za pobicie milicjanta więc przemyśl coś jak już w ogóle chyba że chlapiesz jak twoi mocodawcy przy władzy, krowa nic nie czuje masz coś z mózgiem którego ewidentnie nie posiadasz komentatorze wszystkich wątków? Tak nawiązując do czasów bo wnioskuję po takich głupich wpisach że jesteś zwykłym gnojkiem to jakbyś czytał coś związanego z historią tego kraju nie wydanego przez IPN to byś zrozumiał analogię...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko głupcy chodzą do kościoła. Jestem osobą wierząca ale wierzę w Boga, a nie kościół. Odnośnie pomocy, nigdy nie przeszłam obok kogoś obojętnie.
Aczkolwiek jeśli ktoś jest przysłowiową kur** dla innych czy np zwierząt i przydarzy mu się coś złego to ja to po prostu nazywam karmą.

Dla krowy kij to jest pestka, to tak jakbym miał ciebie cieniutką, taką tyciu tyciu to też byś przecież nie poczuł. Nikt z was dawno nie był w cyrku i nie wiecie co tam się dzieje, ale oczywiście wszyscy rozumy pozjadali. A historię znam zapewne lepiej niż Ty. Co do osoby która napisała że tylko głupcy chodzą do kościoła. Katolik wierzący nie powinien obrażać innych osób. Więc widać i**otyzm w twoim wykonaniu. Wszyscy jesteście święci, szkoda że ktoś wam aureole ktoś zapierdolił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Katolicy wzięli się za łby i faktycznie jest niezły cyrk.

Ale tu nikt nikogo nie obraża to raz, a dwa "nie powinien" bo co? Bo jeszcze ludzie coś powiedzą? Sam wiem najlepiej co powinienem, a co nie i robię to co mi się podoba. Nie powinien to ktokolwiek zwracać komuś uwagi tylko patrzeć się na siebie.

I wyrasta dzikie pokolenie :-(

Inne tematy z forum

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...