Czy dojazd z Oliwy do Centrum korkuje się w godzinach porannych?

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Niedługo przeprowadzam się do Gdańska w którym już zdążyłem się zakochać !
Póki co to bywam w weekendy i szukam dla siebie miejsca. Do zamieszkania wybrałem Oliwę i od początku sierpnia przeprowadzam się tam.
Praca w okolicach Dworca Głównego.

Pytanie mam takie - jak wygląda poranna sytuacja na Grunwaldzkiej od Oliwy do Centrum w godzinach 8-10? Czy można w miarę szybko przemknąć autem czy raczej trzeba myśleć o przesiadce na SKM ?

Wiadomo, że będąc na miejscu w czasie weekendu wszelkie obserwacje natężenia ruchu są nieobiektywne i nie pozwalają na szacowanie opóźnień które pojawiają się w zwykłe dni robocze...

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy dojazd z Oliwy do Centrum korkuje się w godzinach porannych?

Korki są raz większe raz mniejsze.

Ale szczerze mówiąc chciałbym mieć taką fajną możliwość dojazdu do pracy transportem publicznym. Jak dla mnie nie ma się co zastanawiać tylko testować SKM lub tramwaj.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

-tylko gdzie zaparkujesz auto?

Przy miejscu pracy jakiś parking podobno jest...

Zdecydowanie SKM. Jak pracujesz stacjonarnie, to daruj sobie próby zostawiania auta w centrum miasta. Często dojazd komunikacją publiczną zajmuje dużo mniej czasu niż samo szukanie wolnego miejsca postojowego przy pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Atrium Oliva (23 odpowiedzi)

Położenie inwestycji w zabytkowej części Oliwy, u zbiegu ulic Bażyńskiego i Grottgera zapewni...

Antracyt (5 odpowiedzi)

Antracyt usytuowany będzie w pobliżu głównej arterii łączącej Gdańsk z Sopotem, a przede...

gdzie chodzicie do stomatologa? (13 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...