Czy też macie taki problem?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Od jakiegoś roku mam ciągle nawracające zapalenie pęcherza. Leczę się Palinem, Furaginem itd, a to podobno tzw. "choroba miesiąca miodowego" spowodowana częstym współżyciem. To raczej normalne, że ludzie kochają się raz, dwa a czasem i pięc razy dziennie, ale te problemy martwią mnie coraz bardziej, bo w podróży poślubnej to na pewno będzie apogeum:) i nie wiem jakie leki zabrać.
Help.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy też macie taki problem?

bzdura - zapalenie pęcherza nie jest spowodowane częstym współzyciem...
niestety jest tak, że jak się złapie bakcyla to on się przypałęta przy każdej okazji osłabienia organizmu - tak jak opryszczka - wystarczy że cie przewieje. Na wszelki wypadek weź furagin (chyba na recepte).

Warto też kupić Urosept to ziołowe tabletki ale jak masz tak często zapalenie pęcherza to idź do lekarza pewnie przypisze CI antybiotyk np Cipronex ... a poza tym stosowanie tabletek antykoncepcyjnych zwiększa podatność kobiet na infekcje pęcherza i tak jak mówi With że jak raz sdostałaś to teraz będzie CIe łapało przy każdej okazji... poza tym możesz zarażać partnera przy współżyciu i może o to chodziło... że tak zarażacie się nawzajem Ty wydobrzeje to on CIe zarazi jemu jest lepiej to TY zarażasz dlatego często mimo że jedna osoba choruje to antybiotryki przyjmuje para ... dlatego polecam wizyte u lekarza :)

miałam ten sam problem jakis czas temu :))) Koszmar! Najlepsza jest No-spa, bo jest rozkurczowa i naprawdę przynosi ulgę, problem w tym, że jest na receptę- ale naprawde polecam!! Tym bardziej w podróż poślubną!

Hmm... Nie wiem czy to taka bzdura - ja zaczęłam mieć z tym problemy, kiedy brałam pigułki antykoncepcyjne... i współczuję Ci serdecznie, wiem jaki to koszmar... Ja polecam furagin (na receptę niestety) - i jak będziesz brała te tabletki, to pij dużo "kwaśnych" rzeczy (herbatę z cytryną itp) - nie wiem dlaczego, ale tak trzeba (tatuś jest lekarzem, więc skoro mi tak radził, to chyba dobry sposób)... Powodzenia - życzę mimo wszystko niezapomnianych POZYTYWNYCH wrażeń z podróży poślubnej! :)

Obrzydliwe!!!!!!!!!!!!
Raczej nikogo nie obchodzi ile razy się kochasz dziennie. Poza tym nikogo nie obchodzi, że masz takie przypadłości. Idź dziewczyno do lekarza. Obyś się nie przetarła na tym miesiacu miodowym.

ja słyszałam,że jak ten problem często nawraca to dobrze jest sobie zrobić posiew moczu,który może wykazać tą bakterię,która tak utrudnia życie.Może to pomoże...Trzymaj się dzielnie i współczuję bo znam ten ból...

Mam lekarza rodzinie i leczy mnie Furaginem, ale przestał pomagać, więc szukałam pomocy co innego pomaga. No-spa...też słyszałam. Dzieki!
A narzeczonemu nic nie jest. W życiu nie miał zapalenia pęcherza.

Dowiedziałam się w sobotę, ze jest szczepionka Uro-vaxom i bierze się ją przez 3 mies rano. Tabletki. Juz zaczęłam brać i jest lepiej:)

Iwp, alez Ty kobieto głupia jesteś. Wyrazy współczucia.