***DA VINCI*** - Gdynia -PILNE!!!!!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
dziewczyny!!!
znacie ta restauracje (Swietojanska, kolo banku PKO, skrzyzowanie z 10 Lutego)? Macie jakies wrazenia z niej, ktos byl na weselu, przyjeciu?? prosze o opinie, wszystkie mile widziane!!! sprawa BARDZO PILNA!!!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ***DA VINCI*** - Gdynia -PILNE!!!!!

szczerze mowiąc pierwsze słyszę o tym lokalu

istnieje od 2003r., wczesniej byl tam Szejk. z zewnatrz dosc exclusiv lokal, ale oferta weselna zaskakujaco atrakcyjna - i wlasnie o to chodzi - czy jest tu jakis "haczyk"? widzialam tam kilka razy wesele w srodku, moze jednak cos wiecie?

ja tam tylko jadłam obiad jako klient z ulicy, więcej nie pójdę, jedzenie niesmaczne i zimne, obsługa beznadziejna, sala pusta - co tez o czymś świadczy

co do jedzenia to na trojmiasto.pl sa w 90% pozytywne opinie, wiec chyba nie jest az tak zle :o) a wloski kucharz co nieco potrafi upitrasic?

i co..? nikt? nic...?

elajza, a Ty w poszukiwaniu lokalu???

Jedzenie średnie. O wiele lepiej jest np. w Pueblo czy w Tawernie.
Nie polecam.

no wlasnie zastanawiam sie czy nie zmienic....

a narazie gdzie masz miec?

Roza Wiatrow. ale oststnio wynikly pewne okolicznosci, ktore sprawaija, ze powaznie rozwazamy zmiane miejsca.

hmmmm - rozumiem że jeszcze nic nie wplacałaś?
Trochę niewiele czasu zostało Wam :((( Ale na pewno zdążycie, my też jeszcze nic nie mamy zaklepanego finansowo.

elajza, a Kozi Gród - nie mają terminu?

nie maja, no chyba, ze ktos zrezygnowal z 25 czerwca.

a 25 czerwca to juz ostateczna data?

tak, termin jest niezmienialny :o)

Moze Antracyt przy bulwarze lub Dom Marynarza , albo Maryla w Kamiennym Potoku ,podobno robia tam dobre wesela,zalezy ile masz osob.Zycze powodzenia,nie zalamuj sie,na pewno cos znajdziesz.

:-) dzieki. Mamy juz pewien typ i nie jest to Da Vinci, ale o tym powiem jak juz bedzie zaklepane - nie chce zapeszac ;o)

elajza - my tez zmienilismy lokal... Z Sopotu na Wrzeszcz... Szczegoly podam jak juz bedzie to pewne :)
Ale szczerze mowiac mam dosyc juz przygotowan do tego slubu i marze o tym zeby bylo juz po...

no to widze, ze nie jestesmy sami :-) ja sie juz bardziej stresuje ta sala niz to warte, jedziemy wlasnie sprawdzic opcje Sopot, z tym ze moja Druga polowka z rodzina nie popiera zmiany lokalu, a moja rodzinka chce ich namawiac... Eh, zeby juz bylo po wszystkim... Zycz mi powodzwenia!

elajza - mam nadzieje ze zamiana sie udala... Ja naprawde momentami mam tak dosyc, ze zastanawiam sie co by to bylo gdybym zrezygnowala ze slubu... I wziela cichy cywilny...
Nic (nawet slub) nie jest warte takich nerwow...

poniekad - nasz poranny typ zmienil sie na inny, objechalismy mnostwo lokali w Sopocie i chyba w koncu zdecydujemy sie, ale ile nas to nerwow kosztuje, to nioe wspomne.

I powiem Ci, ze tez mielismy chec wszystko odwolac i pobrac sie gdzies daleko po cichu :-)

a jak u Ciebie? zmieniliscie juz na Wrzeszcz? Olga, jakby nie patrzec, macie jeszcze ponad 2 misiace, u mnie juz sie robi krotko z czasem :-(((

hej, jezeli moge jeszcze cos podpowiedziec, to Zloty Ul w Sopocie ma pelno wolnych terminow.

dzwonilismy juz, idziemy do nich w poniedzialek :-)

elajza - niby mamy 2 miesiace, ale jest ciezko - najgorsze jest to ze jestem z tym podejmowaniem decyzji sama... Tesciowa chce dobrze dla nas, ale sie wtraca, wiec wiesz jak to jest... Moj M wraca za miesiac i wlasciwie to wszystko musi juz byc zalatwione do tego czasu - przynajmniej tak wstepnie.
Jakbym wiedziala ile to nerwow, to pewnie zwlekalabym ze slubem bo normalnie balabym sie tego zalatwiania.
Chcielismy wszystko skromnie i nawet jakos po cichu, ale tak sie nie da...

Co do zalatwiania to powiem Ci ze zostaje nam ("nam" czyli mi) odebranie zaliczki (powiedzieli ze oddadza, bo zadnej umowy nie spisywalismy, ale to za tydzien dopiero - oby...), w nowym lokalu termin zaklepany - czekam na rozne propozycje dot. menu i potem cale zalatwianie od nowa...
Teraz to wszystko jest bez sensu bo slub w Sopocie, a pryzjecie we Wrzeszczu - goscie sobie pojezdza... Ale slubu juz nie przeniesiemy gdzie indziej, bo to by juz byla przesada (a tu o kase byloby trudno sie upomniec..) - od nowa spisywac protokol itp. Poza tym kosciol najblizej lokalu jest moim zdaniem nieladny (i chce uniknac ogladania mojej osoby przez wszystkie sasiadki tesciowej...).

Oby jakos dozyc do dnia slubu i potem juz bedzie "z gorki" ;))) Czego Tobie i sobie zycze ;)))))

Dziewczyny co jest z tym że my musimy to same wszystko załatwiac , ja też chciałam się juz wycofac al sprawy juz za daleko poszły, umowy spisane, zaliczki wpłacone ...ale ja sama nie wyrabiam , do ostatniej chwili bedę latac z jęzorem do pasa i załątwiac:(:(a gdzie tu czas na romantyczne uniesienia???????pozdrawiam :):)