Do panien z krótkimi włosami

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Piszcie o swoich pomysłach na ślubną fryzurkę z krótkich włosów. Ja mam włosy długości około 10 cm i ostatecznie zamierzam dopiąć do nich welon. I nawet nie wygląda to żle a całkiem fajnie. Welon cienutki, taka "mgiełka".
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do panien z krótkimi włosami

WIdziałam sporo zdjęć panien z krótkimi włosami ( przy okazji oglądania sukien,np. na allegro) i często wygląda to bardzo ładnie, świeżo, młodo i dziewczęco.Wazne aby fryzurka pasowała do buzi to i reszta ładna:)Pozdrawiam

to moze jakies linki ?...tez mam krotkie i zero pomyslu ;/

Ja mam krótkie włoski i ślub za rok, więc skonsultowałam się z moim fryzjerem w sprawie ewentualnego zapuszczania. Powiedział mi, że absolutnie nie ma takiej potrzeby, można zrobić z krótkich włosków fryzurę, do której bez problemu można dopiąć welon i która będzie się trzymać całą noc. Już nawet zaczął mi tam na moich włoskach układać i spinać, tak się przejął, mimo że zaznaczyłam że ślub za rok dopiero :D

Muszę przyznać, że mnie pan ucieszył, bo nie wyobrażam sobie zapuszczania. Strasznie mi się włosy przetłuszczają i w dodatku w nocy się tak przewijają, że budzę się z kogutem i poranne mycie jest jedynym ratunkiem.

pozdrawiam

Robalek

To miło jest wiedziec, że krótkowłosych panien jest więcej. Kiedyś spotkałam się z opinią, że do krótich włosów welon nie pasuje. Ale chyba ten ktoś nie miał racji. :-)

Zdecydowanie nie miał:) A linki trudno mi podac, bo to były raczej przypadkowe zdjęcia:(

E, to może ze sto lat temu tak było, ale nie teraz!

A poza tym wpadło mi do głowy, że zawsze można sobie kupić piękny kapelusz do sukni. Wprawdzie niektóre babcie mówią, że to nie przystoi, bo to oznacza, że panna młoda już nie jest panienką, ale w nosie mam takie gadanie. Jak panny w ciąży mogą iść z welonem do ołtarza, to panny panny mogą równie dobrze iść bez - tak uważam.

pozdrawiam

Robalek

Po pierwsze to welon oznaką czystości jest, a ....z ręką na sercu, pod takim warunkiem ile z nas mogłoby go załozyć?:))) Tak więc dzis się zwyczaje zmieniły, bo tak jak mówisz Robalku, dzieeczyny w ciąży welon zakłądaja i wcale sie nie przejmują:)

Ja tez mam krodkie wlosy za rok slub i nie mam zamiaru zapuszczac wlosow. Krodkie wlosy sa fajnijsze :-))