Dostarczenie mieszkańcow deklaracji opłaty za śmieci

Informuję, iż od 13-04-2013 pracownicy UG będą dostarczać mieszkańcom gminy Żukowo deklaracje opłaty za śmieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dostarczenie mieszkańcow deklaracji opłaty za śmieci

głupie pytanie , ale - czy trzeba byc zameldowanym ? bo jeszcze nie zdążyłam i nie wiem czy mi wrzucą do skrzynki czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Sołtys
Dziękuję za informację. Z całej tej rady sołeckiej chyba tylko na Pani można polegać.

Cała Rada Sołecka pracuje w miarę możliwości czasowych, każdy ma swoje zadania

Urzednicy maja 7 dni na dostarczenie wszystkim deklaracji ale nie potrafie odpowiedziec na pytanie czy wszystkim czy tylko zameldowanym poniewaz w UG juz nikogo nie ma.

Ja do dnia dzisiejszego tj19.04 nie dostałam deklarqcji. I co teraz mam specialnie jechać do żukowa brać dzień wolny aby to załatwić?

A ja wydrukowałam sobie deklaracje ze strony żukowa i dzis zawiozłam - dowiedziałam się też ,że nie trzeba być zameldowanym i że będe miała 5 kubłów..super:) pięknie będa wyglądać ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego pięć?!!!! Tego wogle nie rozumie ,i gdzie mamy je trzymać!!

No właśnie co to znaczy umowę trzeba było zerwać i jakimś sposobem dostarczyć do firmy na swój koszt !!! Z deklaracją tak samo ??? Wydrukować !!!( niby dlaczego ? ) dlaczego zwykły Kowalski ponosi za wszystko odpowiedzialność ??? Co z urzędami ? Po co są ???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie no - ja napisałam ,że sobie wydrukowałam , bo miałam wczoraj wolne wic mogłam podjechać i złożyc delkarację - a że mi jej nie dostarczono to sobie wydrukowałam , zeby szybciej mi zeszło w urzędzie :)
co do 5 kubłów - miła pani w urzędzie powiedziała mi ,ze segregacja będzie na : mokre ,suche , plastk , szkło , makulatura - każde oddzielnie to razem 5 ... , na moje pytanie gdzie mam to trzymac , pani zapytała czy... nie mam piwnicy? hahah , nie wiedziała jeszcze skąd wziąźć kubły , czy dostarczy je firma która wygra , czy tez trzeba będzie sobiie nabyć samemu - tyle wiem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecie może, jak często będą odbierane odpady niesegregowane z nieruchomości jednorodzinnych? Znalazłam tylko informacje dot. częstotliwości odbioru opadów segregowanych, a nigdzie nie doczytałam o niesegregowanych. Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się wystawiane 5 różnych pojemników (czy też worków) przed domem.

Czy ktos wie czy kompostownik firma dostarcza? Bo ja bym chiała i chętnie dopłacę za wywóz trawy.

Wczoraj jak składałam deklarację powiedziano mi ,że niesegregowane będą wywożone co 2 tyg, a wielkośc kubła -taki jak sobie kupię, więc skorzystałam z tej opcji, bo 5 pojemników to nie dla mnie i bieganie z każdym śmieciem do innego kubła

Nie trzeba W polsce jest tzw Kodeks cywilny i tam dowiesz sie ignorancie ze umowa sie sama rozwiazuje bo sie zmienilo uwaga -Prawo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Drogi Patryku! To, że liznąłeś może ze dwa semestry prawa to nie oznacza, że możesz wyzywać ludzi od ignorantów!
Oczywiście ignorantia iuris nocet, więc tym bardziej należy ludzi uświadamiać a nie obrażać.

ciekawe czy z tych 5 pojemników będzię odbierać 5 różnych śmieciarek inaczej sens segregacji jest żaden a jeśli wszystko będzie trafiać do jednej (recyklingowej) to po jakiego wała mamy to segregować na kilka kubłó

do Patryk Samo się rozwiązuje sznurowadło .W tym ,kraju wszystko samemu należy wiedzieć bo za niewiedzę są kary.

zastosowanie worków u na s na wsi, gdzie jest dużo wolno chodzących i wszędzie włażących zwierząt (koty, wiewiórki. lisy) jest dosyć kłopotliwe. Będzie pełno rozwleczonych śmieci po podjazdach i posesjach.
Na razie jest tak dużo niewiadomych w sprawie śmieci, że za nim to wszystko się unormuje znacznie wzrośnie zaśmiecenie lasów i pól, bo nie będzie wiadomo co z tym robić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogi lemingu albo ignorancie - mam nadzieje ze tak jak za smieci bank kiedys ci zajmie cale konto a ty bedziesz pokarany za to ze ignorantem jestes. A jeszcze wkleje bo moze poza mna ktos rozsadny czyta to forum
"Podstawą prawną są odpowiednie przepisy Kodeksu Cywilnego. Na podstawie art. 475 §1 w momencie, gdy wykonanie określonego w umowie świadczenia (w tym przypadku jest to wywóz śmieci) stało się niemożliwe na skutek okoliczności (tu: zmiany prawa i przejęcia obowiązków przez podmiot wybrany przez gminę w przetargu), za które strona zobowiązana do wykonania danego świadczenia odpowiedzialności nie ponosi, zobowiązanie to wygasa bez konieczności składania dodatkowych oświadczeń woli"

Ignorantom mowimy stanowcze nie - dzieki nim mamy w polsce drogie paliwo wysokie podatki i brak odpowiedniej opieki medycznej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Patryk Wiedza książkowa , która jest wykuta na pamięc bez znajomości jej znaczenia (teoria) życie mówi coś innego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeciętny poziom 'dyskusji' na trojmiasto.pl - wyzwać na wstępie od xxx lub yyy. Gratuluję. Reszty twojego posta już nie chce mi się czytać.

do Patryk
Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd pisaniem bzdur,że umowa się sama rozwiązuje. Gdzie znalazłes takie prawo?
W piatek byłam w Urzędzie Gminy i poinformowano mnie ,że jeśli mam podpisna umowę z firmą SITA ( dotychczasowy wywóz śmieci) to mam ta umowę z nimi rozwiązać w tym celu gmina dostarcza gotowe druki wypowiedzenia, trzeba taki druk wypełnić i odesłać do SITY jak najszybciej.
Ludzie nie czytajcie bzdurnych wpisów ludzi bez pojęcia o znajomości zagadnienia w Urzędzie wszystko Wam wyjaśnią.

do Patryk : to że gmina będzie odpowiedzialna za wywóz śmieci nie oznacza, że dotychczasowa firma nagle nie ma możliwości ich wywożenia od Ciebie , jak ktoś będzie chciał to będzie miał wywożone 2 razy bo może ma ich tak dużo . Art. który zacytowałeś ma podstawy w takich przypadkach jak np. umowa z firmą telekomunikacyjną której nadajnik w danej lokalizacji zostaje zniszczony a forma nie może postawić nowego i przez to tracisz możliwość korzystania z telefonu więc wtedy umowa traci ważność

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...