Drive

Temat dostępny też na forum: Drive
Opinie do filmu: Drive.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film pozostaje długo w pamięci...

Film pozostaje długo w pamięci...
...co najmniej przez godzinę po wyjściu z kina nie mogłem przestać o nim myśleć. Nie mogłem przestać myśleć, co reżyser miał na myśli i dlaczego nikt mu nie powiedział, że ten film to jakaś kompletna klapa.
Przez chwilę zastanawiałem się, czy to ze mną jest coś nie tak i nie mogę skumać sensu tego filmu, ale po wyjściu z kina i usłyszeniu rozmów innych ludzi zrozumiałem, że nie nikt tego filmu nie zrozumiał :)
Film oceniam na 2/10. 1 punkt za fajnego Forda Mustanga, który niestety pojawił się tylko kilka razy, a drugi punkt za ...
hmm... daję tylko 1/10
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

ciekawy

Oryginalny scenariusz, trzyma w napięciu , jak dla mnie piękna historia miłosna :))
Przeszkadzała mi mnogość brutalnych scen ale ogólnie warty obejrzenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co za masakra!!!

Film to istna krwawa bitwa. Początek przydługawy, główny bohater wycofany, małomówny, może nierozgarnięty...Potem zamieszali wątek "miłosny", a od połowy to istna, naturalistyczna rąbanka...No nie wiem, może ktoś to lubi. Dla mnie 1/10 to za dużo...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

skąd tak wysokie oceny???

Jeśli ktoś lubi dziwawne, patologicznie przebajerowane i epatujące przemocą filmy a'la Tarantino to niech śmiało ciśnie na ten filmik...Moja ocena to 3/10, te plusy to jedynie gra aktorska, dość ciekawa muzyka no i ten Mustang :) Reasumując, szkoda czasu i hajsiwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Film slaby

Niestety do Tarantino dużo tutaj brakuje. Mam wrażenie że tak brutalne do przesady sceny były tutaj zupełnie niepotrzebne bo film mógł sobie poradzić i bez nich.... no ale cóż - to miało tak właśnie wyglądać.... Muzyka też jakoś specjalnie nie zachwyca...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

nuuuuudaaaa

Szkoda czasu na ten film, początek bardzo długi....główny bohater jakby cały czas na haju, prawie się nie odzywa, po pół godzinie myślimy, zż film się rozkręci..a tu nadal brak akcji..niby pojawia się 'wątek milosny' - jednak to za dużo powiedziane, nic się nadal nie dzieje...główny bohater odzywa się raz na 10 minut ;) ....w końcu nadchodzi druga połowa filmu i główny bohater bierze odwet...ale i tak nadal działa jakby był otumaniony psychotropami...nuda..bzdura...i generalnie szkoda czasu i kasy na cos takiego..
I muszę przyznać, że najlepsze to byly reklamy przed filmem...30 min trwały i w porównaniu z filmem - były SUPER! :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

kaszanka

"Są mężczyźni, którzy wolność mają wpisaną w DNA"...??

kampania reklamowa, plakaty, trailery ukazywaly obraz filmu akcji.. a otrzymalismy beznadziejny nudny film w ktorym postac glownego bohatera byla tak prostolinijna a glowny watek filmu gdzies chyba sie zagubil.. dialogi zajmowaly chyba jedna kartke a4, a gra aktorska ? hmm nie dalo sie jej zbytnio zauwazyc, ogolnie dla mnie najgorszy film 2011 roku nie polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

szkoda czasu i kasy

Takiego gniota to świat jeszcze nie widział. Film tandetny, beznadziejny, nudny, nic się w nie dzieje i żaden z aktorów za dużo nie mówi. Scenarzsta musiał całe życie jeść kwasy że aż tak mu mózg wyżarło. To jest jawna kpina z ludzi którzy lubią kino.
POPROSTU CHU... Z GRZYBNIĄ NIE MARNUJCIE CZASU I KASY
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

świetny

Jeden z niewielu filmów, który miał doskonały klimat świetne zdjęcia filmowe i niesamowitą muzykę. Mówię za siebie, ale chłonąłem każdą scenę filmu, któremu pod względem wcześniej wymienionych elementów sztuki filmowej, w podobnym gatunku i pierwszy jaki mi przychodzi do głowy, jest chyba tylko "Gorączka". Gosling świetnie wpasował sie w rolę. Film miejscami bardzo brutalny.
Jak dla mnie jeden z najlepszych filmów ostatnio oglądanych. Nie chce przesłodzić, ale z pewnością mniej oczekiwałem czytając poniższe recenzje, być może dlatego jestem mile zaskoczony.
Ja polecam, ale nie fanom kolejnej części "szybcy i wściekli ...." .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

ludzie blagam nie idzcie na ten film szkoda kasy

naprawde dialogi w tym filmie sa krotkie i bezsensowne ... glowny aktor nie jest komunikatywny z reszta aktorow .... sa tylko dwa poscigi reszta filmu polega na krajobrazach i wnetrzu samochodu bohatera porazka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

the best

Jeden z lepszych filmów jakie widziałam: niesamowity klimat, muzyka, no i pan Ryan G... ;) Czyli w skrócie: w pełni zgadzam się z "zz".
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co za lipa

Film taki beznadziejny,że takiego długo nie oglądałam. Naprawde szkoda kasy i czasu na taką beznadzieje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

zz

Widzę że ktoś tu wdał prywatną wojnę temu filmowi. Dla oceny zamieszam link do kompilacji soundtrack -a

http://www.youtube.com/watch?v=A9J4R4KYv-s&feature=related
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film z przesłaniem !
Jeden z niewielu zapadających na długo w pamięc. Wolność i miłość.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

film roku

posypią się oskary
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

brak info

Super film, rewelacyjna muzyka, minimum słów max dobrej gry ale nigdzie nie ma informacji o tak drastycznych scenach - nie tego się spodziewałem, dość krwiste szczególnie ta z rozdeptaną głową
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Potwierdzam w całości opinię "nuuuuudaaaa". Strata czasu/kasy i kasy sponsora na ten film.
Reżyser pooglądał sobie Transportera, ale to co mu wyszło dobrego zawarte jest tylko w trailerze. Fakt jest brutalizm a'la Tarantino, jednak reszta kręcona jak dla odbiorców na haju lub na kacu. Gdybym oglądał to na kompie, całość zakończyłbym w 15 min posuwając klawiszem do przodu.
Polecane dla zakochanych par w ostatnim rzędzie, które chodzą do kina, nie na film ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wczoraj bylam na tym filmie i szczerze polecam-film przepiekny i muzyka do filmu rowniez:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

..

Nudny film... nie polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

super

film świetny, godny polecenia. ryan gosling jak zawsze wspaniały, kreuje bohatera coś na kształt brudnego harrego. film z pazurem, całość doskonale dopięta świetnie dobraną muzyką. stylizowany na lata 80-te. dawno nie oglądałam tak dobrego filmu. na 10 możliwych daję 9,5 punkta.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam na tym filmie i nie polecam nudny nie wysiedziałam do końca filmu.. szkoda czasu i pieniedzy na ten film
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nudny????

Jeśli to jest nudny film- to ja nie wiem, co wy oglądacie. Moim zdaniem film jest świetny. Pełen kontrastów, zaskakujący, intrygujący. Polecam ogromnie, tak jak inne filmy Nicolasa Winding Refn np serie Pusher, Bronsona czy Valhalla Rising.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, nudny

Beznadziejnie nudny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie podobał mi się

Z pewnością nie jest to film z gatunku: akcja, bo akcji jest tam jak na lekarstwo.
Brak elementów zaskoczenia, brak akcji trzymającej w napięciu.
Tem film to dramat, dosłownie i w przenośni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie warto

najgorszy jaki widziałam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo dobry film. Na pewno nie dla lobotomów, którzy oczekują gniotu w stylu szybcy i

wściekli.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Mała Amelia (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Mała Amelia . Przeczytaj o filmie.

Hamnet (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hamnet . Przeczytaj o filmie.

Niedziele (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Niedziele . Przeczytaj o filmie.