Energa - zuzycie pradu

Cześć,

Energa jest moim dostawca pradu, ostatnio zauwazylem ze prognozy ktore przychodza sa z kosmosu. Jakos w marcu mialem chyba 300 zł doplaty. Pomyslalem ze jest to mozliwe w sumie bylo rozliczenie wiec moze faktycznie zuzylem wiecej pradu, ale od tego czasu prognozy ktora przysylaja sa zawyzone tzn zwykle bylo to jakies 130-150 max za 2 msc a teraz 200 wzwyż... Jest to dosc dziwne.

Dodam ze mieszkanie 60m2 - 2 dorosle osoby i jeden niemowlak :).
Wiadomo pralka, lodowka, tv, dwa smartfony, laptop, zmywarka, mikrofala, czajnil, piekarnik. Czajnika prawie nie uzywamy, piekarnika rowniez...

Jak to wyglada u was? Ile płacicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Energa - zuzycie pradu

Ja mieszkanie 74m2 2+2 dzieci małych sprzęt tak jak u Ciebie w sumie wychodzi zawsze koło 80-100 pln polecam rozliczenia rzeczywiste w enerdze, Ty podajesz zużycie kiedy chcesz i płacisz za realne zużycie kiedy Ci pasuje. Zobacz lodówkę bo ona sporo bierze, może masz na maksa ustawione chłodzenie albo masz jakaś bardzo nieekonomiczną?

Re: Energa - zuzycie pradu

Wlasnie dziwi mnie to bo w sumie od prognoz 150zł za 2 msc nic sie nie zmienilo w mieszkaniu jezeli chodzi o elektronike a one jakos dziwnie wzrosly. Moze cos z licznikiem jest nie halo... w sumie to jak tak sie zastanawiam to nie wiem czy jakos w polowie roku ich nie wymienili... Musze sprawdzic dokladnie
Lodowka jest okej - sprawdzilem. Własnie zastanawiam sie nad rozliczeniem rzeczywistym bo i po co sponsorowac energe :)

Inne tematy z forum

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Vela Park Rumia Loker (20 odpowiedzi)

Czy zakupił ktoś z Was tam mieszkanie?

Locus (8 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...