FAMILY CUP już w Sobotę!

Hej!
Do tych co wiedzą i do tych co nie wiedzą!
W Sobotę odbędzie się w Sopocie Family Cup!
Zapisy z tego co wiem do około 11. O 11 start młodszych kategorii wiekowych.
Będzie niezła RZEŹNIA - podobno Elita ma 13 razy podjeżdżać pod Łysą Górę, ma być też zjazd z Łysej Góry ;-).
Mam nadzieję, że zrobią mniej okrążeń, bo nie chcę dostać kilkakrotnie dubla ;-).
Do zobaczenia w sobotę
Pozdrawiam,
Jarek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: FAMILY CUP już w Sobotę!

Jestem początkujący i chciałbym wystartować w kategorii orlik, tylko obawiam się, że bedą znów zawodnicy z licencją jak w zeszłym roku podobno. Co radzicie? Pozdrawiam, Marek.

Regulamin zabrania startu z licencja wiec pewnie ich nie bedzie. A jezeli ktorys wystartuje to tylko poza konkurencja.

Ale ludzie z licencją to tez ludzie i nie koniecznie musza byc ,, wycinaczami ,, na trasie , wiec bez obaw :)

cześć
możesz podać miejsce imprezy?
wiesław

Jarek chyba nie chcesz mnie zniechęcić tymi 13 okrężeniami.. skąd takie info?

Hej,
Miejsce startu - chyba Łysa Góra w Sopocie. Ma nie być zjazdu ze Skoczni (ja to lubiłem, ale wiele ludzi się bało). Moje informacje pochodzą prosto od pracownika MOSiRu (między innymi te 13 okrążeń - ale mam nadzieję, że trochę odpuszczą). 13 okrążeń dlatego, bo ostatnio ktoś narzekał, że za krótki dystans (wielkie dzięki dla tego człowieka ;-).
Jutro więcej informacji, może pojawią się też na www.rowery.trojmiasto.pl
Na zakończenie jeszcze jedna dobra wiadomość - mieszkańcy Sopotu startują podobno gratis :-), pozosali - 20PLN.
Tomek - ja Ciebie gorąco zachęcam do startu!- Ja na pewno będę, ale zastanowię się, czy chcę brać udział w tej rzeźni ;-). Może Buliona namówisz?
Pozdrower.

Oto garść kolejnych informacji:
Dla Elity pętla ma długość 1560 metrów. Tak jak pisałem wcześniej - dwa podjazdy pod Łysą Górę na 1 pętli, do tego jeszcze jeden podjazd w okolicach Reja (prawie pod Reja będzie dochodziła pętla - w innych kategoriach tego podjazdu nie będzie) - ten podjazd będzie ostry (Łysa to zdaniem organizatorów podjazd łagodny ;-). Zapisy będą w godzinach 9:00 - 10:30. Żadnych specjalnych dokumentów chyba nie potrzeba (ja tam dowodzik zabiorę ;-).
Zgodnie z wymogiem organizatorów trasa dla Elity ma mieć 20-30 km, dlatego 13 okrążeń to najniższy wymiar kary ;-).
Wpisowe 20 PLN, dla mieszkańców Sopotu za darmo :-))!
Pozdrower

No to beda sie sypaly duble....... za krotka runda na taki dystans, jezeli pierwszy zawodnik bedzie w dobrej formie to moze drugiemu dac dubla, hehe. Szykuje sie ciekawy wyscig.

Ktoś to kiepsko wykombinował - racja, że pętla za krótka!
A tak swoją drogą Łysa to pikuś (kilka dni temu 10x podjechałam < 1h)... zmierzcie się raczej z Górą Chrobrego podczas Bażantarnii w Elblągu ;-) :-)

Mam nadzieję że do zobaczenia na FC! :-)

Spodziewajcie sie ze pierwszy strzeli kilka dubli...

No nie, przecież to jest porażka. Na ostatnim BT Gdańsk dali 7 okrążeń i to już było za dużo, bo na 40 (podobno) startujących tylko 9(podobno) osób było niedublowanych... Przecież co to frajda, jak jeden lub dwóch zawodników dojedzie bez dubla, a niektórzy będą kilka okrążeń w plecy w stosunku do zwycięscy? W zeszłym roku była fajna trasa i miała chyab napewno więcej niż te 1,56km czemu nie miała by być w tym roku taka sama? Chociaż jak byłem pojeździć an tej właśnie trasie w środe to widziałem zwalone drzewo uniemożliwiające przejazd, więc może dlatego organizatorzy kombinują? Inna sprawa, że nie wiem jak inni, ale ja wolą jak okrążenie ma jakieś 4-5km a jade okrążeń np. 4 albo 5, a jak będę jechał 13 to się będę musiał mocno skupić... i to nie na jeździe, ale na liczeniu na którym teraz jestem i kto jedzie to samo okrążenie co ja, a kto jest na jakimś wcześniejszym lub późniejszym okrążeniu. Mi się to wcale nie podoba... Ale przyjadę i tak, bo jakby nie patrząc niewiele jest okazji aby pościgać się w gronie amatorów, a Family Cup taką możliwość daje... przynajmneij mam nadzieje, że tak będzie.

No wlasnie ja mam problemy z matematyka kto mi bedzie liczyl rundki bo ja sie pomyle i zrobie zaduzo i co wtedy:/ ehh damy rade jest fajna trasa deszczyk popadal trawa glina super blotko, to mzoe bolec:D:D:D:D

Z tego co wiem to na FC jest zawsze taka tablica z liczbami i tam jest pokazane ile rund jeszcze zostalo. Nie chce mi sie wierzyc ze bedzie 13 rund, pewnie bedzie taka sama trasa jak w zeszlym roku i 5 rund. To chyba amatorom wystarczy :P

Sławek z pewnoscia bedziesz kibicowac chlopakom na trasie... :D

Witam cos tu jest nie tak runda ma mieć 1560m i jednocześnie ma dochodzić do Ulicy Reja, bo w linii prostej od startu (przynajmniej tego, co był w zeszłym roku) do ulicy Reja jest 800m, czyli w dwie strony 1600 a przecież trasa nie będzie przebiegała w linii prostej maja być dwa podjazdy na pętli pod łysa każdy podjazd to 300 m, czyli dwa to 600 i do tego dwa zajady następne 600 w sumie 1200 a gdzie do ulicy Reja jak będzie okaże się jutro.
Ja osobiście najbardziej lubię długości trasy jak na Bażantarni, czyli około 5km i 5-6 rund tak się najlepiej jedzie.
Do zobaczenia jutro na stercie MichFel