Re: Falowiec
Chciałbym z tego miejsca przeprosić wszystkich posiadaczy domów jednorodzinnych w Baninie.
Miałem do wyboru mieszkanie w bloku za 350 tys w prawdziwym blokowisku typu Morena albo m.in Wiczlino - Ogród w Gdyni , gdzie na osiedlu jest sklep Żabka a dookoła rozciągają się pola uprawne.
Przepraszam, że zamiast tego ośmieliłem się kupić mieszkanie w Baninie za 270 tys a za różnicę ceny urządzę sobie 2/3 tego mieszkania, poza tym będę miał troszkę więcej ciszy niż na wspomnianych wcześniej dzielnicach.
Zdaje sobie sprawę, że gdy zobaczyłem w internecie ofertę 7 Nieba, zamiast zainteresować się ofertą, powinienem do nich pojechać i wymusić na nich zaniechanie dalszej budowy a nawet żądać rozbiórki stojących już szeregów. Moje zachowanie jest nie do zaakceptowania, bo przecież dobro ludzi z domów jednorodzinnych jest priorytetowe. Ludzie którzy "lepiej ogarniają temat," jak kolega Paweł, powinni żyć w nieskażonej oazie, w której nie ma miejsca na ludzi drugiej kategorii mieszkającej w "falowcach", "kurnikach" etc.
Dlatego też apeluję do wszystkich mieszkańców szeregowców : Wstydżcie się, że się ośmieliliście zasiedlić te dziewicze tereny godne tylko domów jednorodzinnych. Pomyśleliście o dzieciństwie tych dzieci z willi? Jak one mają żyć w symbiozie z dziećmi z kołchozów? Przecież to nie przystoi. W szeregach mieszka patologia bo przecież dostali te mieszkania z opieki społecznej i dostają zasiłek który w całości przepijają...
Tak na poważnie, życzę wszystkim mniej jadu i więcej umiejętności życia razem bez wywyższania się i oddzielania od innych wysokim płotem.
Pozdrawiam wszystkich, zarówno tych z willi z basenami jak i tych z szeregowców, oraz tych bez swojego prywatnego dachu nad głową.
39
4