Golenie-problem :(

Mam wielki problem,w miejscach intymnych mam krostki czerwone,takie syfki itp a najgorzej jest po goleniu,juz niewiem jak i czym mam to robic,bo nawet po depilacji u kosmetyczki tak mam :(
ma ktos takie cos??
jak sobie z tym radzic??
bo mi juz wstyd przed mezem nawet :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Golenie-problem :(

sudokrem

może zamiast golić wypróbuj krem do depilacji.

Warto smarować - jak już napisano - sudokremem albo maścią pilarix (w aptekach).

spróbuj Tribiotic`iem

Polecam tribiotic - rzeczywiście działa. Zresztą na wszystkie skaleczenia i ranki

Ja goliłam maszynką do golenia od 20 roku życia co drugi dzień, miałam ciagle tam podrażnione, pełno malutkich krostek i na łonie i na pachwinach. Od około roku w ogóle nic tam nie ruszam - nie depiluję, nie golę, nie strzygę - mam naturalne owłosienie i to bujne, jestem brunetką w dodatku, nie mam nic podrażnione, żadnych krost i wyprysków.
Jak golisz to jesteś bardziej narażona na wszelkiego rodzaju infekcje i stany zapalne, a włosy to ochrona, w jakimś celu one są przecież.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak ochorona przydatna jaki chodzisz nago
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam
Polecam depilację pastą cukrową, nie wywołuje zapalenia mieszków włosowych, podrażniem, wrastania włosków, itp.
Taką usługę wykonuję od lat, moja strona
www.http://rozany-ogrod.pl/

Ja bym chętnie skorzystała z takiej depilacji, ale te ceny... "Trochę" drogo jak na co 4 tyg ;(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hey dziekuje za odpowiedzi zobacze tymi 3 masciami,najpierw zobacze sudokrem a potem reszte,mam nadzieje ze bedzie dzialalo

do depilacji krem dosc slaby jest
a i bez golenia niewyobrazam sobie siebie

Zapewne jesteś uczulona na jakiś składnik który nakładasz, albo bardzo wrażliwa jeśli maści nie pomogą udaj się do dermatologa.

Inne tematy z forum

Męskie stringi na plaży i na codzień co sądzicie? (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Chciałabym poruszyć dość nietypowy temat, który ostatnio zaprząta mi głowę. Mój...

Skup odzieży używanej w 3mieście, gdzie? (52 odpowiedzi)

cześć wszystkim! po porządkach w szafie mam 2 worki ubrań i miejsce na nowe ciuchy :) czy...

Dobrej jakości ubrania (24 odpowiedzi)

Chciałabym poznać wasze zdanie dotyczące dobrej jakości ubrań (i mam tu na myśli...