Gorset pod suknię

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny przyznajcie się, gdzie w Trójmieście jest najwiekszy wybór gorsetów i pończoch (ale nie samonosnych). Ja poszukuje takiego z paskami do pończoch. W Internecie szukam i szukam, ale jakis mały wybór, moze Wy cos zaproponujecie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gorset pod suknię

prawdę mówiąc nie szukałam pończoch z pasem, posłuchałam koleżanki -zeszłorocznej panny młodej- mówiła, że było jej bardzo niewygodnie, także zakupiłam już samonośne:)
Ale myślę, że wystarczy pozaliczać Triumphy na Świętojańskiej i powinno się coś znaleźć..

lepiej obejrzeć w necie stronkę triumpha, bo można się przeliczyć ;-) chyba gorset mają jeden w tegorocznej kolekcji... i może kilka bardotek :(

Ja uwielbiam firmę Lupoline.

Po prostu obiecałam Ukochanemu ten gorset, więc chcę słowa dotrzymać :-) Bardzo się do tego emocjonalnie przygotował ;-))) Najwyżej jak będzie niewygodnie w chorobę zzrucę. a Lupoline też oglądałam... i takie tam różne.
Wiem, że we Wrzeszczu jest gorseteria i tam szyją na zamówienie. Może ktoś juz u nich coś kupował?

nie polecam, szyłam tam stanik do sukni slubnej, i wyglad miał jak dla starej baby, okropny namiot... nie planuje nawet go zalozyc, lepiej bede sie czuła bez.
a myslałam, ze skoro bede szyc, na mnie, to nie bedzie problemu, bo wcale nie jest łatwo znalezc 70 D a nawet wiecej i zeby chciał sie trzymac.
zawiodłam sie :(

Dzięki z a info. To chyba nie bedę jednak u nich szyła. Poszukam gdzieś w necie, a w jakimś sklepie zmierzę, by ta w ogóle zobaczyć jak będę się czuła w takim "ustrojstwie". A biust mam nieduży, więc jakoś może znajdę bez problemu w sklepie.

Radziłabym Ci nie zakładac gorsetu pod suknie slubna jezeli masz suknie gorsetowa, zle sie wtedy układa gorset :0)))

Ja kupilam firmy Lily, w Toruniu, ale chyba we Wrzeszczu tez maja (pod filarami na Grunwaldzkiej?). Nie zalozylam co prawda pod sukienke slubna, ale bede nosic do jakis innych sukienek. Jest naprawde ladny i dosyc skromny, ale bardzo uroczy :)

Dziękuję za informację. Tylko też zaczęłam się zastanawiać czy będzie mi wygodnie. Suknia będzie jednoczęściowa, ale czy nie będzie mi za ciepło? W sumie na co dzień nie noszę takich gorsetów, więc nie wiem jak to jest :-)

A ja z samonosnymi mam wiele przygód - kiedys w sylwestra po prostu i się zsuwały z nogi. Już nie powiem co działo się u kumpla na weselu - podczas mszy czułam jak osuwają mi się do kostek- dobrze, że sukienke miałam długą. A dodam tylko, że silikonu pod koronką było dużo, bo wzór był w romby, a i tak nie chciały się trzymać :)

Ptysia - może wczesniej balsamowałaś nogi?...ja nigdy nie miałam problemów z samonosnymi pończoszkami i powiem nawet, że wolę niz zwykłe rajstopki - są dla mnei bardziej komfortowe...