Gra Endera

Temat dostępny też na forum: Gra Endera
Opinie do filmu: Gra Endera.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłam, widziałam i nawet nie spałam

Młodzież i fanów science fiction GRA ENDERA raczej usatysfakcjonuje. Poza tym słyszałam (bo osobiście nie czytałam)że jest to bardzo wierna ekranizacja książki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

nic bardziej mylnego - rozbieżności między książką a filmem są kolosalne w prawie każdym aspekcie filmu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki za sprostowanie, zatem zasłyszana opinia jest najwyraźniej błędna. przepraszam za wprowadzenie w błąd!! Ktoś mnie najwyraźniej wyprowadził na manowce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z "ostrej" opowieści reżyser zrobił film dla dzieci

Oryginalna książkowa pokazuje, jak "system" dorosłych wyciąga z dzieci to, czego potrzebuje - robiąc to w sposób przyprawiający je o maksimum cierpienia.

W filmie cały proces jest wielokrotnie uproszczony i skrócony - przez co płaski i niewiarygodny. De facto - w filmie Ender nie przestaje być dzieckiem, a książce to dzieciństwo bezpowrotnie traci.

Już rozumiem, co to znaczy "dramat dla amerykańskiego widza" - historyjka dla dziecka, które nic nie zrozumie i nie usiedzi. Opowieść płytsza od starych filmów Disneya.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

czytalem wielokrotnie, widzialem raz , drugi raz tylko w 3d dla ostatnich scen

z 3 części ekranizacji LOTR zróbcie jedna 2h i porównajcie to do książki a zrozumiecie o czym mowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

masakra

Flak I z olejem,to wszystko ,co mozna powiedziec o tym filmie.

Kto czytał...

Kto czytał powieść, ten na pewno pójdzie na film. Do połowy nudny. Ale ogólnie wyszłam zadowolona z kina. Czekam na ciąg dalszy :-))))

Inne tematy z forum

Dziki (13 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dziki . Przeczytaj o filmie.

Funny Games (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Funny Games . Przeczytaj o filmie.

Pomoc domowa (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Pomoc domowa . Przeczytaj o filmie.