Grand Prix MTB w Gdyni

W kalendarzu na stronie GOSiR-u nie ma żadnych informacji na temat cyklu wyścigów Grand Prix, czy ktoś coś wie na temat, czy odbędą się w tym roku takowe zawody??
Adam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grand Prix MTB w Gdyni

Nie odbędą się. Bajktury bedą w Gdańsku (3 edycje) a Gdynia planuje tylko jeden maraton MTB.

Jesli to prawda to jest to olbrzymi krok w tył...

co za porażka

Na ostatnich zawodach w zeszłym roku organizator zapowiedział, że w tym roku odbędą się 3 maratony i podczas nich zawody XC. Niestety ze względu na regaty Tall Ships Races, wszystkie dyscypliny sportowe oprócz koszykówki i piłki nożnej otrzymały mniejsze kwoty do wykorzystania w tym roku. W związku z tym również na kolarstwie odbiły się te cięcia i nie mamy już 3 maratonów a tylko jeden we wrześniu, a na biegach nie mamy już darmowej grochówki...
Szkoda, bo moim zdaniem te pieniądze z podatków mieszkańców Gdyni powinny być wykorzystane pośród mieszkańców a nie turystów... ale niestety.

a myslicie ze mogli by sie zgodzic na rozwiazanie zorganizowania platnych zawodow? powiedzmy jakies wpisowe rzedu 15-20zl
bo dla nas juz kasa zbytnio nie robi te pare groszy, mi przynajmniej zalezy bardziej na tym zeby zawody poprostu byly.
mozna by napisac jakies podanie z propozycja

Niby chcę zaktywizować Rady osiedlowe do przeprowadzenia zawodów MTB, nie wiem co z tego wyjdzie, ale jakać nadzieja jest
Pozdrawiam
Adam

na ile to jest prawda, to nie wiem, ale słyszałem, że ze wzgledu na kryzys na rynku mieszkaniowym wycofal sie glowny sponsor imprez kolarskich w Gdyni, mowo tutaj o Deweloperze Panorama...

Jak sie zlozymy po dyche to starczy na tasmy, numery startowe i jakies dyplomy wydrukowane na domowej drukarce :) Musi sie znalezc tylko grupa osob, ktora naprawde chce zorganizowania cyklu kilku wyscigow a nie tylko mowienia o tym

Moze HCFR-Gdynia byliby zainteresowani taka akcja? w sumie to nie ich profil, ale mozne Naczo zrobi wyjatek? w sumie tez kiedys jezdzil XC?

Niezłe jaja!:D Hehe co to jest 10zł od głowy? Osoby które są zatrudnione przy organizacji zawodów dostają 10zł na godzinę, a zobaczcie ile ile osób tam zawsze się kręci i przez ile godzin! Myślę, że nawet za 100zł za osobę było by mało. Dlatego potrzeba zarówno sponsorów jak i dofinansowania ze strony miasta. Niestety nie ma tego drugiego i kiszka. Głównym sponsorem zawodów MTB w Gdyni były firmy: Multimedia, Stena Line, Akademos, Szczepan itd, ale oni nigdy nie zapewniali większości kasy na imprezy.
Hehe myśląć o HCFR, możesz również wspomnieć o Treku i GRT:P Ale nie liczyłbym na ich pomoc finansową...
Pewnie, że można by zorganizować jakieś zawody. Potrzebne będą tylko osoby z wolontariatu, sponsorzy którzy podarują kilometry taśmy, do tego jakiś papier, tusze na dyplomy, o medalach możecie zapomnieć, ale impreza będzie :D Hehe tak więc do zobaczenia niestety na zawodach w Gdańsku...

to może wrócić do starego pomysłu jaki już kiedyś był proponowany na forum, mianowicie wyścig Sopot - Brzeźno deptakiem wzdłuż linii brzegowej - oczywiście w sezonie przy największym natężeniu pieszych... ;P ... ale to w dalszym ciągu nie Gdynia... hmmm... to tak w woli rozluźnienia! ;)

Majek, z HCFR to nie jest takie nierealne-przeciez dwukrotnie zoraganizowali zawody DH na Lodowcu, gdzie zawody te wliczane byly do klasyfikacji Superligi...a i o same wybudowanie w/w toru to tez ich robota...nie mowie tutaj o wykladaniu kasy ale o zorganizowaniu..koszt zawodow XC nie moze byc az tak wysoki, jak sie mowi..koszt imprezy DH jest znacznie wyzszy..pamietam zadaje sie w 2005 bylo tzw Kryterium Czasowe w Sopocie k. Łysej Góry (traska ~10km+pomiar czasu) koszt 10 zł...zorganizował klub Traczer, czy cos takiego...

nie zapomnijcie o opiece medycznej, wynajęcie karetki na cały dzień to nie 5zł :)

No właśnie Ziarno. HCFR ma o ile się nie mylę jakiś sponsorów. W dodatku Lodowiec został zmodernizowany też o ile się nie mylę za kasę na którą się zrzucili ludzie, a to niemała sumka.
Dodatkowo, nie ma co gadać, co by zrobił HCFR, tylko co my możemy zrobić w tej sprawie i nie zwalać obowiązków na innych. HCFR może dać nam cenne wskazówki, ale nie załatwi wszystkiego. W dodatku ta karetka i straż pożarna jakby ktoś zawisnął jak kot na drzewie:P

Moja poprzednia wypowiedź była trochę niezrozumiała, więc napiszę jeszcze raz. Dzwoniłem do GOSiR-u i rozmawiałem z kierownikiem ds. sportu, a on powiedział mi, że GOSiR chce zaktywizować Rady Osiedlowe do zorganizowania zawodów MTB, więc jednak jest jakaś nadzieja. Może nie byłby to wspólny cykl, ale jakieś zawody może odbyłyby się, a jak jeszcze ktoś by się przyłączył do organizacji to może coś z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
Adam

A no to zmienia postać rzeczy! Trzymam kciuki za GOSiR i żeby tylko wpłynął tak na rady dzielnic, żeby każda z nich zorganizowała po jednym wyścigu XC:D