Grawitacja

Temat dostępny też na forum: Grawitacja
Opinie do filmu: Grawitacja.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

recenzja

Sandra Bullock niestety troche wkurza swoja niezlomnoscia, ale efekty sa zniewalajace.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

A co takiego Cię zniewoliło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film tylko dla fanów kosmosu!

W filmie grają tylko dwie osoby (a przede wszystkim jedna - Sandra). Ciekawe w filmie były jedynie efekty, ale niestety nie jest ich dużo. Wychodząc z seansu słyszałam opinie, że jak można było na "coś takiego" wydać pieniądze! Dopisuję się do tego stwierdzenia.

Film słaby. Mówiąc krótko to żart kinowy!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 29

Opinia

Bardzo mnie rozczarował ten film. W połowie filmu nie mogłam uwierzyć, że to już tak do końca będzie! Rozpacz :( :(

Dwa momenty były ciekawe, ponieważ był efekt 3D i to wszystko! Zastanówcie się, czy warto wydawać dla kilku efektów tyle kasy!

Ja jestem na NIE!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 23

A jednak rewelacja

Przez 90 minut wciska w fotel efektami specjalnymi i zdjeciami Ziemi z kosmosu.
A wszystko dość mocno realistyczne, większość akcji dzieje sie nawet w czasie rzeczywistym.
Film nie tylko dla fanów akcji, technologii kosmicznych i SF.
Polecam
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ale nędza...

Z przykrością to piszę bo czekałem na ten film dość długo zachęcony efektownym trailerem (jest na trailer lepsze polskie słowo niż zajawka?) Film sprawia wrażenie jakby NASA chciała dorobić do budżetu i sprzedała do Hollywood zestaw obrazów kosmosu stanowiących tło akcji filmu.

Sam film to bardziej brazylijska nowela niż sf. George Clooney widoczny przez większą część filmu jedynie przez zaparowaną szybkę skafandra kosmicznego prowadzi długie i nudne dialogi kompletnie o niczym i nie na poziomie albo z Houston albo z Sandrą Bullock. Dialogi wyjęte z telenoweli, nic nie wnoszące do akcji, pasujące do naukowego klimatu sf jak kwiatek do kożucha. Zero klimatu i zero pokarmu dla umysłu. Równie dobrze można było tę akcję umieścić na samotnej łódce na oceanie albo na środku Sahary. Po co było angażować machinę efektów specjalnych Hollywood?

Fiasko pogłębia eklektyczna muzyka, w której raz pobrzmiewają dźwięki orkiestry symfonicznej a raz współczesne brzmienia rytmów raczej dość rozrywkowych. Film jest marnotrawstwem pomysłu, środków i pracy ludzi, którzy przy nim pracowali.

Fani gatunku i tak się pewnie wybiorą, podobnie jak ja i podobnie jak ja się rozczarują. Nie wiem jak w innych kinach ale w gdyńskim Multikinie reklamy zajęły dziś równe 35 minut. To nawet fajnie - można odebrać bilety a potem spokojnie pójść na kawę/browar/lunch - co kto lubi, a potem przyświecając sobie komórką przepchać się po kolanach zdezorientowanych ludzi, patrzących z niedowierzaniem w ekran i nie wiedzących czy to już film czy jeszcze nie?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 18

lepsze słowo niz zajawka to zwiastun..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wypowiadaj sie za fanów gatunku frustracie.

M.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo trzeba się wczuć

Myślę, że w odbiorze filmu może pomóc odpowiednie skupienie i ogólne nastawienie refleksyjne. Jak nie wczujesz się w akcję to wszystko rzeczywiście będzie miałkie. Film jest ciekawy nie tylko ze względu na efekty, ale też na metaforę życia, więcej szczegółów nie podaję, żeby nie zepsuć seansu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Najlepszy

Tak, najlepszy film od dłuższego czasu. Świetna Bullock, świetne efekty, nie za dużo badania, nie za dużo dźwięków ... Moim zdaniem bezbłędny film :-)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

polecam

własnie wróciłam z kina film po prostu rewelacja efekty niesamowite jestem pod wielkim wrazeniem film czyma w napieciu od poczatku do konca nie rozumiem tych z góry komentarzy ze nie warto wydac na ten film jeszcze nie widziałam lepszych efektów w zadnym filmie jak w tym polecam jest to chyba mój drugi najlepszy z takimi efektami
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co robi film? "Czyma" w napięciu? Słodki Jezu i anieli!
To się nazywa trójmiejskie środowisko opiniotwórcze...A może po raz kolejny dałem się nabrać na prowokację? Właśnie dlatego nigdy nie sugeruję się opiniami internautów...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

A może trzyma w napięciu? Az mnie zęby zabolały.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie 'czyma' ino 'czymie'.jak sie przypaczam komętarzą pisanym przez głombuw i widzem styl tych co piszoł to mi ciśnienie zaczyna ruść i muszem skączyć
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

6/ 10

Nie chcę się w to wtrącać bo to "nie moja bajka" ale pod wzgledem wizualnym film robi wrażenie. Niestety płytka fabuła nie pozwala mi na wysoką ocenę "Grawitacji"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

niewiem w co mam wieżyć

Byłam na tym filmie z koleżanką. Taki se. Efekty specjalne są podobne jak w gwiezdnych wojnach, no może troche lepsiejsze. Wole Sandre Bulok w innej roli, zresztą ona już jest troche za stara na takie filmy. Ogolnie może być.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

wierz w ortografię

... bo wiara czyni cuda
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

przepisać 100 razy

Leży Jerzy koło wieży i nie wierzy że na wieży leży drugi Jerzy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

przecinek

Leży Jerzy koło wieży i nie wierzy, że na wieży leży drugi Jerzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

prosta zasada

nie wieSZ to nie pisz. milczenie jest złotem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

grawitacja

masakra
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

BN

super film
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

8/10

swietny mi sie podobał, zwlaszcza efekty polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

bardzo kiepski

Film naprawdę nędzny, przez półtorej godziny oglądamy rozhisteryzowaną Sandrę Bullock, jęczącą, stękającą, która zachowuje się, jakby ktoś wysłał ją w kosmos przypadkiem. Po 30 minutach zaczyna irytować swoim zachowaniem. Oglądając film, kilkukrotnie złapałam się na myśli, że może trzeba by iść do niej i jej pomóc :))
Clooneya prawie w ogole w filmie nie ma... kilka scen, w tym w jednej dobrze widoczny. Dialogi o niczym.
Fabuła w sumie też o niczym. Czekałam czy się może coś wydarzy, ale niestety nic z tego :)
Efektow 3d kilka i to nie powalających.
Film zakwalifikowany jako thriller. To już spieszę sprostować, że z thrillerem nie ma to nic wspolnego. To jakiś jednoosobowy dramat ukazujący wewnętrzną rozsypkę ponoć przecież wyśmienitego astronauty :)
może powinno być "dramat psychologiczny"
Jednym słowem nuda i beznadzieja. Nie polecam absolutnie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kocham Cię za tę opinię, superdidi. Umówisz się ze mną?;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jak ktos chce koniecznie wydac 20 pare zloty na taki film to niech lepiej kupi sobie pol litra dobrej wodeczki Tez bedzie efekt 3d Nie polecam straszna kicha
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakaś jedna wielka totalna tragedia, gdyby nie muzyka i kilka efektów, to na prawde brak mi słow żeby wyrazić ta tragedię....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ogromne rozczarowanie.

Generalnie jestem bardzo wyrozumiały jeśli chodzi o filmy i czytając wcześniej zawarte tu opinie myślałem, że to przesada. Niestety dialogi z brazylijskiego tasiemca, pomijając drobiazgi zero akcji. Pochwała amerykańsko-rosyjsko-chińskiej myśli technologicznej (zawarte lokowanie produktu). Normalnie dałbym 4 ale ze względu na obsadę i zainwestowane środki daję 3. Chyba wiem co autor chciał pokazać i jaka była jego myśl, rzeczywiście to miał być film głębszy ale niestety został spartolony. Mam wrażenie, że scenariusz ktoś pisał na kolanie, lepszy napisaliby uczniowie gimnazjum. Przez to film okazał się być jeszcze bardziej płytki, bo ktoś chciał zrobić coś które widać ale nie wyszło. Do obejrzenia jeden raz w domu na dużym ekranie - to wszystko.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super film, szczerze polecam. Jeżeli ktoś liczy na laserowe miecze to się zawiedzie. Film opowiada o woli przeżycia w skrajnie nieprzyjaznym środowisku jakim jest kosmos. Wspaniała fabuła i gra aktorska, ale rozumiem, że część widzów może być zawiedziona. Jeżeli oglądałeś Moon i podobało Ci się to idź na Grawitacje!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

piękny film o miłości

o samotnej miłości ludzi w bezkresnym zimnym nieludzkim kosmosie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

jeden z lepszych filmów ostatnich miesięcy

Poszukujący wyłącznie rozrywki w stylu ,,gwiezdnych wojen" (nie uchybiając filmowi bo bardzo lubię ten klasyk) jak widać w powyższych postach wyjdą zawiedzeni.
Mnie i mojemu mężowi film się bardzo podobał. Fenomenalne zdjęcia, niesłychanie realistyczne efekty, bardzo dobra gra aktorska, wspaniała muzyka. Poruszający film skłaniający do przemyśleń nad tym jakimi drobinami jesteśmy we wszechświecie, przemijaniu, woli życia.
Trafi na pewno do dojrzalszej emocjonalnie publiki. Zdecydowanie jeden z lepszych filmów ostatnich miesięcy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

mi się film podobał

widok planety, zdjęcia - super wg mnie 9/10
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo dobry film

Zanim poszedłem do kina go obejrzeć przeczytałem opinię na trójmiasto.pl Jestem zdziwiony, że niektórym się ten film nie podobał, przecież to naprawdę bardzo dobre kino SF - przez cały czas trzyma w napięciu i się nie dłuży oraz nie epatuje oczywistą głupotą jak to niektóre produkcje hollywodzkie. No, ale o gustach się nie dyskutuje. Daje mu 9/10 i polecam wszystkim fanom filmów akcji i SF.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nędza

totalny chłam z fabułą bolka i lolka . nie chcem ale muszem sie napić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie się podobał

Super film. Super! To sf więc wiadomo, że na wiele sytuacji należy przymknąć oko, jako na wyimaginowane. Ale sam pomysł, fabuła, gra...rewelka!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Porażka

Szkoda kasy na takie g...o.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm

jak dla mnie bardzo słaby film, chcieliśmy z mężem wyjść w połowie seansu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Listy z Wilczej (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Listy z Wilczej . Przeczytaj o filmie.

Jedna bitwa po drugiej (11 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Jedna bitwa po drugiej . Przeczytaj o filmie.

Pomoc domowa (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Pomoc domowa . Przeczytaj o filmie.