Groźne psy !

Wczoraj miałem okazję wybrać się z dziećmi na sanki i dwa razy musieliśmy uciekać przed panskimi luźno biegajacymi psami przed podworkiem bez ogrodzenia, psy bez obroży i bardzo groźne. Na ulicy majora bojana od strony koleczkowa 2 rottwailrey i koło boiska w Bojanie chyba owczarek lub coś takiego ! Po pierwsze uważajcie na dzieci żeby ich samych nie puszczać po drugie czy ktoś zna ten temat i już interweniował ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby pies cię gonił, to aby uciec przed nim, musiałbyś biegać jak kenijski sprinter ;)
Skoro cię nie zaatakowały, to nie wiesz, czy są groźne.
Nie ucz dzieci paniki przed psami, bo to najgorsze, co można zrobić.

A z drugiej strony: właścicielowi należy się solidny mandat przynajmniej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Koleś z bombą spacerujacy po centrum handlowym też nie jest groźny póki nie zdetonuje ładunku. ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przed |Dworkiem, ul. Majora Bojana (kurnik) dwa psy Labradory. To zgłaszałem na policję wielokrotnie, właściciel sie awanturuje, bluzga, pokazuje goły tyłek i uważa, że policja g... mu zrobi, bo ma żółte papiery. Nie chodzę już tamtędy, bo nie ma mocnych na takich pseudo właścicieli psów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A przy boisku to zapewne Szarik parchema :) bardzo miłe zwierzę nie ma co się bać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takiej sytuacji należy dzwonić do straży gminnej i na policję. Straż gminna ma obowiązek przetransportować bezpańskie zwierzę do schroniska, w przypadku gdy właściciel się odnajdzie, policja wystawia mandat od 500PLN do 100.000PLN (opłata idzie na schroniska / straż gminną, więc jest to w ich interesie i chętnie przyjeżdżają do takich wezwań)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

O super,w Szemudzie powstała straż gminna.Nie wiedziałem,dzięki za info
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Koleczkowo - Kielno (19 odpowiedzi)

Od kiedy zamknięty będzie przejazd między Koleczkowem a Kielnem?

Do licznych włascicieli psów (32 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...